АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 851
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, мами!
Включвам се малко по-късно. За нас събитието е 23 август. Ще раждам в София, ходя на ЖК в Света Анна и за сега съм доволна от АГ. Още не съм купила нищо, в петък мисля да се сдобия с кошара, матрак и някой друг комплект чаршафи от Хиполенд.

# 601
  • Варна
По повод намаленията и в Комсед са пуснали 30% намаление с накакъв ваучер, може д се генерира през Месинджър, малко е досадно - https://comsed.net/news/-30-%D0%B7%D0%B0-30-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D … SPY05-wxyKERz6hyc

И аз подготвям кошница за Хиполенд, май и количка ще вземем Simple Smile

# 602
Как сте прекрасни бъдещи мамчета?
По отношение на покупките ние сме купили количка, кошче за колата, гнездо и няколко бодита и клинчета размер 2-6месеца.
За сега няма да купувам нищо повече, защото очаквам приятелки от БГ да ми пратят един куфар с дрехи, шезлонг, гимнастика, играчки за легълцето, чисто нова помпа, бебефон, стерилизатор.
Свекито е накупувала дрешки, одеалца, чаршафчета, които ще ми прати също. Нашите ще ми подарят матрака. От здравното ми изпратиха един пакет с всичко необходимо за мен покрай раждането - гащи, превръзки и т.н. и също термометър за бебка, комплект за нокти, гребенче..(това е безплатен пакет). И сега чакам още два безплатни пакета с бодитата и някакви други неща от два магазина.
Та общо взето като събера тези неща, ще видя какво трябва да купувам като дрешки, иначе трябва мебелите да купим, ваничка.
Мм работи в компания в сферата на боите и разработват боя за детски креватчета и се оказа, че е добре детските мебели да се сглобят поне 2 месеца преди появата не бебето и да се оставят в стая с непрекъснато проветрение заради силните химикали от боята. Та сега бързаме да ги изберем, макар че тук в Холандия са доста скъпи..
Вие на каква козметика сте се спрели за бебчетата ви? Аз разглеждам само натурални неща, но честно казано не знам какво ще ми трябва освен измивно за банята и кремче за подсичане.

# 603
Frekoko,при мен е същото положение с храненето. Док 100 пъти ми каза да ям месо, извара и яйца и аз уж си хапвам стабилно,но продължиха да падат пустите желязо и белтък,та сега се черпя с протеини за бременни. Силно се надявам да не го пия дълго,че никак не е приятно на вкус 🤨

# 604
Как сте прекрасни бъдещи мамчета?
По отношение на покупките ние сме купили количка, кошче за колата, гнездо и няколко бодита и клинчета размер 2-6месеца.
За сега няма да купувам нищо повече, защото очаквам приятелки от БГ да ми пратят един куфар с дрехи, шезлонг, гимнастика, играчки за легълцето, чисто нова помпа, бебефон, стерилизатор.
Свекито е накупувала дрешки, одеалца, чаршафчета, които ще ми прати също. Нашите ще ми подарят матрака. От здравното ми изпратиха един пакет с всичко необходимо за мен покрай раждането - гащи, превръзки и т.н. и също термометър за бебка, комплект за нокти, гребенче..(това е безплатен пакет). И сега чакам още два безплатни пакета с бодитата и някакви други неща от два магазина.
Та общо взето като събера тези неща, ще видя какво трябва да купувам като дрешки, иначе трябва мебелите да купим, ваничка.
Мм работи в компания в сферата на боите и разработват боя за детски креватчета и се оказа, че е добре детските мебели да се сглобят поне 2 месеца преди появата не бебето и да се оставят в стая с непрекъснато проветрение заради силните химикали от боята. Та сега бързаме да ги изберем, макар че тук в Холандия са доста скъпи..
Вие на каква козметика сте се спрели за бебчетата ви? Аз разглеждам само натурални неща, но честно казано не знам какво ще ми трябва освен измивно за банята и кремче за подсичане.
И  аз се чудя за козметиката и събирам информация

# 605
Здравейте на всички!
Моите два бебока растат и хубавеят. Бях на преглед преди няколко дни по ЖК и всичко засега е перфектно с тях.
Но!
От неделя насам не съм яла никакво месо, яйца... и днес БАМ! Кръвното 100/60... 96/58....90/50.. Направо припадах почти! Вдигнах го с кола-кола, вода със сол, 1/2 чаша червено вино и вафла. Всичко това почти на един път консумирах, за да закрепя положението. Вдигнах го след около 15минути на 130/70. Голяма паника настъпи, обаче...
Мислълта ми е, че на който му е нисък хемоглобинът и док му е казал да яде месо, яйца, извара, гъби, коприва и всичко, което помага - да не прави като мен! Аз просто нямах апетит за тези неща, но резултатът много ме стресна.

# 606
  • София
Към момичетата с нисък белтък-какви стойности е?Аз днес пуснах изследвания-белтък-58.60,реф.стойности64-80,съответно нисък и отново започнах с протеина два пъти на ден,бях го спряла, много ми е гаден

# 607
Моят е 62,6 при реф. 64-83, а уреята е 1,5 при 2,8-8,1.
Към момичетата с нисък белтък-какви стойности е?Аз днес пуснах изследвания-белтък-58.60,реф.стойности64-80,съответно нисък и отново започнах с протеина два пъти на ден,бях го спряла, много ми е гаден

# 608
Моят беше 59 и нещо ,за 2 седмици падна на 58 и док каза протеинче

# 609
  • Пловдив
Момичета,за козметиката има много опции и май съм се спряла на Uriage - представиха ни я на една лекция ,както La roche, Musela ,Bioderma  . Събрах доста тестери и пробвам върху себе си ( то е ясно,че беба е с различна кожа) , но най-приятни сякаш са Уриаж. Но пък и цената е висока,макар че купуваш 1 продукт и той ти стига за 3-6 месеца. Имам още малко време де,продължавам с лекциите и разпитване в по-скъпите аптеки за тестери 😁 преди им се свидеха,но сега като ми видят тумбака веднага дават мостри на бебешка козметика.

# 610
Аз с каката ползвах Веледа, бях взела олио, крем против подсичане и all in one шампоан/измиване на тялото...олиото го зарязах, мазно и дрехите се захабяваха. Тук казват, че бебето първия месец има като защитен слой на кожата и не е хубаво той да се отмива с разни бани с препарати с балончета, а само с вода да се къпе. Купих после и вода за лице на Uriage, много приятно мирише, още я имам Simple Smile Та това мисля че трябва, нещо за косата, нещо за мазане на тялото след баня, нещо за лицето и крем против подсичане. Сега още не съм решила дали пак ще взема Веледа или друго. Тук няма Мустела и Uriage. В Бг знам че ползват много Биодерма, Мустела, Веледа и Uriage.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 15:19 от ٠•● Veggie ●•٠

# 611
Имам нужда от съвет, възнамерявам да купя такъв модел легло, но се колебая дали решетката да има механизъм за сваляне, понеже съм ниска, а и след секцио ще ми е трудно да слагам и вземам бебето през нея или да няма като тована снимката.  Обаче ако се сваля,  дали бебето като порасне няма да се научи да си я сваля само и да се прищипе на нея?

# 612
Имам нужда от съвет, възнамерявам да купя такъв модел легло, но се колебая дали решетката да има механизъм за сваляне, понеже съм ниска, а и след секцио ще ми е трудно да слагам и вземам бебето през нея или да няма като тована снимката.  Обаче ако се сваля,  дали бебето като порасне няма да се научи да си я сваля само и да се прищипе на нея?

А няма ли няколко нива, т.е. да можеш когато е новородено да е по-високо матракът? Повечето имат, доколкото знам.

# 613
El-Roi има, но пак е по-удобно да се сваля решетката..

# 614
  • Varna
Няколко познати ми препоръчаха тези легълца, страшно доволни са. Днес и аз поръчах две. За козметиката взех Уриаж.

Общи условия

Активация на акаунт