Дългото чакане след трансфер - Тема 74

• 43 123
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Здравей pipi, кой ден ти е днес? Аз не съм от запалените пушачи, винаги съм пушила 5-6 цигари вечер с питиенце. След трансфера питах специално в манипулационната и ми казаха, че по-добре да пуша цигара като имам нужда отколкото не, защото организма се стресира. Е.., сега пуша по 1-2 вечер и не усещам никаква нужда, но като излезе положителния тест сега Simple Smile и толкова няма да си позволявам Simple Smile Иначе си пия сутрин по едно кафе( не съм и кафеджийка по принцип, винаги само по едно съм пила).
Мисля че не трябва да променяме навиците си до теста, няма смисъл.
Ти как се чувстваш ?
При мен вече 6 ден продължавам да съм безсимптомна, от утрогестана малкоооо ме болят гърдите, нищо друго. Не съм се вглъбили ама ей така ми се иска една поне подежка да получа Simple Smile  Като медикаменти съм-всяка вечер фраксипарин 0,4, 2х3 утрогестан, през 2 дена Емграст по 2 деления и през ден прегнил 100.
В чуденка съм, понеже теста ми е на 7, а на 6 е последната прегнил, акушерката каза че ще даде резултат само 5-6 единици, но четох че може да даде и доста по-висок фалшив резултат, някой опит с това?

# 346
Здравей. При мен от 6 зрели Я, се оплодиха 4. А до 5ти ден останаха една късна морула която уж до 3-4 часа трябваше да стане на бластоцист и 1 бластоцист, които трансферирахме.
Опита завърши с БХ  обаче се оказа че съм направила хидросалпингс и може и в това да е причината.
Така че не се отчайвай. За бебе и 1 ембрионче е достатъчно  Peace
И спри да пушиш. Аз също съм пушач. Обикновено 1 кутия на ден не ми стига. Но за опита ги спрях.
Задай си въпроса какво би те стресирало повече. Да спреш да пушиш, или да рискуваш да си увредиш ембриончетата. Аз си наложих да мисля по този начин, и спирането на цигарите учудващо, но изобщо не ме стресира. Peace

# 347
Добро утро момичета , как сте ,аз нещо съм мнго сгънала не знам дали е от дуфостона който пия или защото го мисля много Sad . Бях много полужителна и на трансфера като ми казаха ,че от 10 са останали само двечки и тях ще ги вкараме но няма да има за замразяване много гадно ми стана . На някоя от вас случвало ли се е да не оцелея до 5 ден всички ? А и ми беше интересно ,че двечките които върнахме са в различни стадии ,май ... поне така разбрах едничкото е морула ,а другото бласроцид .... и сега може и да ме на викате ,но имали такова от вас който пушат и как се справяте с това ? Аз уж гледам да ги намаля ,а и пуша само IQOS ,и се притеснявам ,че яко пък нали не е добре от раз да ги спра да не стресирам организма Sad
Аз пушех през цялата процедура до теста и след това две седмици може би, докато един доктор ми каза като пушиш две цигари за какво са ти те, знаеш ли, че децата на майки пушачки са по-склонни да станат престъпници и т.н ... И аз ги спрях лот раз, ама нали бяха само две на ден.
Обаче що се отнася до оцеляването на ембрионите: ами това, което се случва, е като в природата. Те са ти оплодили кажи речи едногодишна доза ембриони. По принцип при естественото забременяване точно толкова, колкото не са оцелели, толкова са бременостите на една жена, за които тя не подозира дори. Така че това е нормално, че са оцелели само двечки. Дано са ти на късмет. Аз имам позната, на която са й се получили 15 еюбриона, от тях до петия ден оцеляват 5, трансферират 2 от най-добрите, останалите 3 не й ги препоръчаха за замразяване и са ги изхвърлили.
Дай Боже да ти се получи от първия път, а цигарите - настрой се изведнъж да ги спреш и сама си кажи, че спираш, не е трудно. Аз съм ги спирала от раз, когато пушех по кутия на ден. А сега, като имам дете, си мисля как съм могла да ги пуша, особено при процедура и бременост, но вече е станало и не мога да върна времето назад.
Хайде, успех ти желая!
Msi_msi благодаря ти за думите наистина дано са чи на късмет !! Аз бях спряла цигарите от раз за 6 месеца и февруари пак пропуших ,но само от тези айкос обикновена цигана не мига и да припаля повдига ми се от тях ,и съм се настроила ,че при две чертички спирам и тези . Това което каза за ембриончетата не съм се замисляла ,но ми звучи доста логично ! 🤗❤🤗❤🤗
Криси пия по 1 кафе и аз на ден , не мога да ГП спра с ниско кръвно съм и ако не пие цял ден ще ме боли глава . На мен днес ми е 3 ден след трансфер и аз нищо не усещам само леко гърдите ме болят ,но си мисля ,че е от дуфостона .
Аз иначе сутрин слагам Кринон , 3х1 на ден дуфостон , мета форма на фолиева киселина , всяка вече си бия Фраксипирин и преди лягане пия Акард (мисля че е аспирин ) и това е.
Моя тест е на 7 също ,налко ми се струва рано ,но ще видим ...
Гаейзер какво е хидросалпинг ? Казала съм си ,че като видя двете чертички ги спирам !!!

# 348
Здравей. Ами проблем с тръбата има. Тук е обяснено по-добре - https://malinov-clinic.com/%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%81% … 0%BD%D0%B3%D1%81/

# 349
Благодаря Геизер прочетох в сайта им добре са го обяснили . Момичета вие след трансфер лежахте ли предимно , аз вчера ми се наложи да се возя два пъти с колата (не шофирам аз ) днес ще пътувам извън София на близо и там ще седя до края на седмица ,дали е проблем ?

# 350
  • София
Лежането не помага.
5 трансфера: на 3 лежах - отрицателен резултат, на 2 не лежах и бяха с + резултат

# 351
То не ме свърта мен да лежа само .... домакинствам си местя се от дивана на леглото през 10 Мин 😂 кучето изкарвам .
Благодаря Надин да не се притеснявам тогава 😂❤🤗

# 352
  • София
Не се притеснявай, движението подобрява кръвообращението в малкия таз. Естествено без да вдигаш тежко

# 353
На мен днес ми е 9 ден след трансфер и нещо не ме влече към клиниката още эа тест,даже и не съм любопитна.

Предния опит бях сигурна че съм бременна,теста беше 3,9 което си е отрицателен,доста эле го преживях.

ММ снощи ме пита дали имам някакво вътрешно чуство,аэ наистина нямам,нито че е станало,нито че не е станало,каэа ми преди работа да пусна кръвен,но аэ не отидох.
Вчера след обяд имах чуството,че въэдуха не ми стига,толкова эле ми стана,легнах эа час и ми мина.
Гърдите са ми напрегнати,но то е от високия прогестерон сигурно.А това бълбукане в корема не спира и неэнам на какво се дължи.

Момичета эабеляэвам някакво по обилно влагалищно течение,както при О. случвало ли ви се е.

Та това от мен.Успех на всички чакащи.

# 354
  • София
Течението е от високите естрогени, както и по време на овулация

# 355
Някой правил ли си е хистероскопия с надраскване на лигавицата преди ЗЕТ? Дано не бъркам в името. Болезнено ли е и налага ли се болничен след процедурата? Ще съм благодарна за малко информация.

Чувала съм добри отзиви, но не съм правила. Докторът не ми предложи. Ако ми беше предложил, щях да направя. Ембриолозите ми предлогиха надраскване на ембрионите. Тжма направих. Първият път нямаше резултат. Сета да видим втория рът дали ще е за щастие.
Благодаря за отговора, аз пък не бях чувала че на ембрионите се прави. Ще попитам докторката. Ти в коя клиниката си?
Пожелавам ти успех!

# 356
  • София
На ембрионите са прави асистиран хетчинг (излюпване) - изтънява се зона пелуцида, за да може по-лесно да се “разпукне” и ембриона да се излюпи.

# 357
Благодаря Геизер прочетох в сайта им добре са го обяснили . Момичета вие след трансфер лежахте ли предимно , аз вчера ми се наложи да се возя два пъти с колата (не шофирам аз ) днес ще пътувам извън София на близо и там ще седя до края на седмица ,дали е проблем ?

Pipi, незнам дали е било ок, но аз не съм се спряла, та и на кино ходих , до КАТ деня след трансфера, на църква, пазарене на майка ми, че аз си я гледам, разходки. Предните ми опити съм лежала предимно и резултата беше кръгла 0.

# 358
  • София
Аз и колата си карах, и пеша ходех...

# 359
Течението е от високите естрогени, както и по време на овулация

Благодаря Нандин,аэ не вэимам допълнително .Само Prolutex 0.25 инжекция.
На миналия трансфер слагах прогестан 3×2 и се чуствах като дрогирана,постоянно ми се спеше и ми беше эле, на теста прогестерона беше мн.нисък 10,8 ,эатова тоэи път откаэах влагалищно да слагам каквото и да е,много ми е неприятна кашотината.

Общи условия

Активация на акаунт