Прахосмукачка робот- 17. Рени, върни се!

• 55 062
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
Дали е удобно да ви питам за препоръка за робот за прозорци, или да си правя нова тема? Иначе прахосмукачки робот - Скуба и Румба изхвърлих точно две, които точно три пъти се опитаха да ми изчистят къщата безуспешно. Не стига че дадох една торба пари излишни /още ми държи влага към 1200 лв общо за двете/, ами и коварни - занесох ги в сервиза, след като трябваше отпуск да си взема - пуснах ги - те проработиха и рекламацията ми отпадна естествено. Върнех се в къщи - пуснах - работиха 10 минути и край. Ядосах се и на боклука. Та да не сполети същата съдба и робота за стъкла, питам преди да купя. Иначе много искам нещо подобно - имам много стъкла за чистене.

# 121
  • Русе
Аз имам за прозорци и съм доволна. Сложила съм мнението си в първият пост, последното е.
Иначе във ФБ групата също доста често питат и говорят за такива  Peace

# 122
Мерси, веднага ще погледна

# 123
Здравейте на всички, опитах се да прочета доста от коментарите но е по-добре да попитам .Някой сблъсквал ли се е с хаотична работа на робота? Притежаваме I Robot E5 ,от около 6 месеца, но продължава да работи хаотично, чисти общо 3 стаи и един коридор, всеки ден положението на мебелите е едно и също. Има моменти в които забива в един ъгъл ,и се върти там 15-20 мин. Другото е ,че е работила най- много час и 5- 10 мин, което според мен е малко, тъй като има места които не е почистила и има останала батерия.Настроена е да си чисти всеки ден в 11:00 ч.  Почиствам си я редовно,четки,контейнери ,всичко което мога да отворя и почистя.Купувана е от Испания, където разбира се трябваше да я тестваме и я бяхме настроили . Когато си я донесохме в къщи всички настройки си ги направихме наново за нашия рутер. Има ли начин да и увелича времето за работа и да започне да работи правилно , а не хаотично?
Понеже доста съм изчела за румбите и имам такава от доста години нека да споделя. Моделът Е5 чисти хаотично ,така е заложено .Това ,че чисти хаотично не значи че не почиства добре ,но доста ще го улесните, ако го затваряте стая по стая.Просто резултата ще е по- добър ,иначе се обърква и пропуска някои зони.Това е всъщност 5-та серия с някои подобрения. По принцип литиево -йонните батерии каквато този робот има ,са добри, но за разлика от метал хибридните работят по- малко.Аз имам метал хибридна тя работи към 2 часа или 2часа и половина.Литиево-йонните батерии по характеристика на робота си карат толкова-1 час и 30мин. Но според мен робота ви се обърква и за това се връща на дока.Моя работи хол и кухня за 1 час.Коридор пак за час или 45 мин. Спалните са ми по 16 кв и там за 30мин е готов. Ако го пускам стая по стая чисти перфектно.Е забива се на някои места ама това е нормално.
Само 9-та серия на румбите и i7 почистват подредено.Има една камара клипчета в ютуб със сравнение между моделите на румба и конкретно  е5 и 9-та серия ,разгледайте ги и ще се убедите.Робота Ви работи нормално това са му възможностите.

# 124
От  много време искам да си купя прахосмукачка-робот, но не съм сигурна дали ще ми върши работа. Апартаментът е маломерен, двустаен. Едната стая е с дебел килим почти из цялото помещение, а другата е на ламинат. Според вас има ли смисъл да си купувам що се отнася до квадратурата? Имам котки и куче. Всеки ден се вихря с обикновената прахосмукачка. Дори понякога по два пъти на ден.

# 125
  • Русе
Да, още по-вече че имате животни.

# 126
  • София
Нашият котарак доста се плаши от робота. Но той се плаши и от обикновената прахосмукачка.

# 127
Момичета каква е разликата между Румба 980 и 966?

# 128
  • София
Сравнението е между 960 и 980, но единствената разлика между 960 и 966 е цвета.

# 129
  • Варна
Здравейте на всички, опитах се да прочета доста от коментарите но е по-добре да попитам .Някой сблъсквал ли се е с хаотична работа на робота? Притежаваме I Robot E5 ,от около 6 месеца, но продължава да работи хаотично, чисти общо 3 стаи и един коридор, всеки ден положението на мебелите е едно и също. Има моменти в които забива в един ъгъл ,и се върти там 15-20 мин. Другото е ,че е работила най- много час и 5- 10 мин, което според мен е малко, тъй като има места които не е почистила и има останала батерия.Настроена е да си чисти всеки ден в 11:00 ч.  Почиствам си я редовно,четки,контейнери ,всичко което мога да отворя и почистя.Купувана е от Испания, където разбира се трябваше да я тестваме и я бяхме настроили . Когато си я донесохме в къщи всички настройки си ги направихме наново за нашия рутер. Има ли начин да и увелича времето за работа и да започне да работи правилно , а не хаотично?
Понеже доста съм изчела за румбите и имам такава от доста години нека да споделя. Моделът Е5 чисти хаотично ,така е заложено .Това ,че чисти хаотично не значи че не почиства добре ,но доста ще го улесните, ако го затваряте стая по стая.Просто резултата ще е по- добър ,иначе се обърква и пропуска някои зони.Това е всъщност 5-та серия с някои подобрения. По принцип литиево -йонните батерии каквато този робот има ,са добри, но за разлика от метал хибридните работят по- малко.Аз имам метал хибридна тя работи към 2 часа или 2часа и половина.Литиево-йонните батерии по характеристика на робота си карат толкова-1 час и 30мин. Но според мен робота ви се обърква и за това се връща на дока.Моя работи хол и кухня за 1 час.Коридор пак за час или 45 мин. Спалните са ми по 16 кв и там за 30мин е готов. Ако го пускам стая по стая чисти перфектно.Е забива се на някои места ама това е нормално.
Само 9-та серия на румбите и i7 почистват подредено.Има една камара клипчета в ютуб със сравнение между моделите на румба и конкретно  е5 и 9-та серия ,разгледайте ги и ще се убедите.Робота Ви работи нормално това са му възможностите.

Много благодаря за отговора, полезен ще ми бъде. Последните няколко пъти точно по този начин процедирам , затврям я от стая в стая, докато изчисти. Но това е когато съм си вкъщи. Благодаря отново за отговора.

# 130
  • BABYLAND
Здравейте, след като близо 10 години използвам ROOMBA 530, искам да си взема по-нов модел. Бях убедена, че тази марка е най-доброто, което се предлага на пазара (поне преди беше така), но въпреки всичко се зачетох по тукашните теми. Сега съм доста объркана в избора си. След доста прочетена информация тук, изборът ми вече не е категоричен. Даже като гледам се ориентирам към XAIOMI.
 Това, което ме кара да се колебая, е че искам опростено ползване на подобен робот. Румбата я пускам и тя вършее. XAIOMI-то е с приложение, което ми се струва, че усложнява допълнително ежедневното пускане. Има ли начин да се използва само копчето?
Не ми се занимава с определяне на места, които да чисти, сканиране и т.н.
Не държа на моп-а, който имат по-новите модели, но няма и да ми пречи.
Много моля, ако някой може да се включи с мнение или съвет, да го направи. Ще съм безкрайно благодарна.

# 131
  • Русе
За година и половина не съм ползвала приложението на Шиоми-то. Направих първоначалните настройки и това е. А неее, един път после се наложи да ги сменя. Нито помня на кой телефон е инсталирано, нито даже къде е телефона. И, наистина може да си го пускаш от копчето всеки ден. Работи и без приложението.

# 132
  • ...
Здравейте,

Търся да купя за майка ми първата генерация на Xiaomi, но ми се струва, че нещо се е променило след последния път, когато търсех ... през Алиекспрес на всички, които избрах ми пише, че не доставят директно до България? А през Геарбест намерих 1 на цена подобна, като в 1 БГ сайт. Вече не е ли изгодно да се пазарува от китайските сайтове?

# 133
  • Berlin
Защо да е сложно приложението? На Румбата е точно един голям бутон с надпис “clean” и общо взето това е, другото са глезотийки, на мен даже ми е прекалено семпло. На Xiaomi не знам какво представлява.

# 134
  • BABYLAND
Румбата ми няма приложение. Един бутон и това е.
Има ли някой от пишещите тук, който да е имал в годините и двата робота???🥰

Общи условия

Активация на акаунт