Прахосмукачка робот- 17. Рени, върни се!

• 55 102
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
abs,това ми звучи странно.Значи ако не й кажа специално да мине по ъглите ,то тя няма да мине оттам?
Моля ,други собственици на Румба да се изкажат.
Режимът клетка по клетка при LG  e следния.Роботът чисти 3 кв м на зиг заг,минава по стените на този квадрат,след което следващите 3 и тн до края на помещението,след което минава по периметъра на цялото помещение.
Ако аз трябва да стоя на телефона и да контролирам робота за какво ми е той?Някак не си представям по време на работа да го правя.Не отричам технологиите.Да, ще го проверите един или два пъти  -същото можете да направите и докато сте в къщи.Но да платя по-висока цена за това-не бих. Единственото ,което ползваме да проверим е парното, ако ни е нямало през зимата.Иначе и хладилника и солара имат тази опция ,ама лично аз не намирам приложения.

# 556
  • Berlin
Има такава опция - роботът ще мине специално край стените и около мебелите в края на цикъла на почистване - "For complete cleaning, Roomba will seek out and clean along walls and furniture legs when concluding a cleaning job". Той все пак обаче един път вече е минал край тях, докато чисти и прави картата. Не знам иначе как точно прави почистването. Почти винаги го пускам, когато сме навън. Настройките ги слагаш един път и това е, не го настройваш всеки път.

# 557
Рени как ти се пише толкова, направо не знам.... А като погледнеш реално всичко което си написала, си го писала и по-рано в темите, може да е по-разпокъсано, но си е там. В смисъл нищо ново, все пак ти ги имаш тези роботи от години и още веднага споделяше опит.
Относно Румба и чистене по ъглите - тя така или иначе ги минава, но може да се пусне и допълнително, с още по-голямо внимание да ги мине.
Аз гледах много клипове в Youtube от реалната работа на различни роботи.
Останал ми е в главата този канал
https://www.youtube.com/channel/UCvavJlMjlTd4wLwi9yKCtew

# 558
  • Пловдив
Аааа,ако много ми се пишеше темата нямаше да е озаглавена така.
Стана ми неудобно пред Ели,която поддържа темата.Иначе най-добрите анализатори тук бяха Хари и Ужасия ,но не пишат много отдавна.
Естествено ,че няма какво ново да напиша,но знам че няма кой да го прочете,затова ми омръзва.Опитвала съм се да помогна ,но както мъдро е казал народа "Насила от човек можеш да вземеш,но не можеш да дадеш"

# 559
Рени, аз пък точно такива постове обичам, дълги и изчерпателно, така че хич не досаждаш Blush. Тъпо е, когато вадиш думите с ченгел и чак ме отказва да питам.
И аз сега дебна за по-нов и хубав модел. Като че ли ще гледам ЛГ или Ксаоми ли е, там както се произнася Grinning. Все още се чудя дали с моп или не. Старият ще го дам на майка.

# 560
Здравейте! От известно време започнах да чета за роботчетата, защото взе да става много належаща появата на такъв вкъщи. Simple Smile Вчера поръчах това ЛГ VR8602RR. Сега 10 дни ще тръпна в очакване... Това ми е първата по-голяма чужбинска онлайн поръчка. Отзивите за него бяха все добри сякаш, а последните постове ми затвърдиха мнението, че и без да има най-новите екстри роботчето ще си върши работата.
Благодаря за отзивите и многото информация, която оставяте! Като пристигне моят и аз ще се включа с мнение за покупката. Simple Smile

# 561
  • София
Здравейте,
Извинявам се за въпроса, но наистина ли върху тъмен под (имаме много тъмно кафяв , почти черен, ламинат) роботите не работят?
И има ли модел, който със сигурност работи върху тъмен под и бихте ми препоръчали?

Моля някой да вземе отношение по моя проблем? Тъкмо се навих за робот и това,което прочетох ме поля със студена вода Sad

# 562
Здравейте,
Извинявам се за въпроса, но наистина ли върху тъмен под (имаме много тъмно кафяв , почти черен, ламинат) роботите не работят?
И има ли модел, който със сигурност работи върху тъмен под и бихте ми препоръчали?

Моля някой да вземе отношение по моя проблем? Тъкмо се навих за робот и това,което прочетох ме поля със студена вода Sad
и аз от това се притеснявах, защото гранитогресът в коридора и кухнята е тъмносив. Килим можеш да смениш, но плочки трудно.
На въпроса ти - всеки модел е различен и да, някои заобикалят тъмните петна и подове. Избери си модел и чети за него. Отделно, че и някои не се качват върху килими. И това може да ти е проблем.

# 563
  • София
Няколко пъти е задаван този въпрос. Ако е изцяло черен под, няма проблеми, ако е шарен, се слагат лепенки на сензорите.

# 564
Хепи, аз имах същите притеснения, имам в кухнята тъмносив, почти черин гранитогрес със малко по-светлосиви фуги. Първата генерация на Xiaomi го минава без проблем. Минава и килимите, макар единия да я затруднява по краищата, но той е нов и не се е слегнал достатъчно явно.

# 565
  • София
Здравейте дами. Купих си Хсиоми от по-стара генерация без моп. Нарочно исках да е без моп, понеже имам доста килими. Много съм доволна как чисти, но имам следния проблем-в три помещения трябва да нося робота на ръка. Това са банята и кухнята, които са на по-високо ниво и балкона, където има праг. И робота като го нося се обърква и се опитва да преодолее стените. Има ли друг начин освен рестартирането за да не се обърква?

# 566
Здравейте,

Имам Румба и няма проблем с черните плочки в кухнята. Със сигурност има и други. Чети хубаво характеристиките.

# 567
Здравейте дами. Купих си Хсиоми от по-стара генерация без моп. Нарочно исках да е без моп, понеже имам доста килими. Много съм доволна как чисти, но имам следния проблем-в три помещения трябва да нося робота на ръка. Това са банята и кухнята, които са на по-високо ниво и балкона, където има праг. И робота като го нося се обърква и се опитва да преодолее стените. Има ли друг начин освен рестартирането за да не се обърква?
И ние скоро взехме такъв. Имаме проблем само от коридора към хола. Два пъти го пренасях през прага, а след това ММ сложи едно мокетено парче като рампа през прага и така си минава сам.
В банята не го пускам, обаче.

# 568
  • София
Вероятно и аз няма всеки път да го пускам в банята.Остава проблема с кухнята и балкона.

# 569
Никога не съм пускала в банята, а и не виждам както може да чисти там.... струва ми се доста рисковано и безсмислено. Освен ако не е мопа да позабърше.
Добре, че нашата е по-висока и не може се качи.

Общи условия

Активация на акаунт