Прахосмукачка робот- 17. Рени, върни се!

• 55 116
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
Сайоми втора генерация (с моп) чисти без проблем тъмни плочки. Моите са много тъмно сиви, почни черни. Даже в тъмен коридор чисти, не паля и лампите. За първа генерация не знам, но предполагам, че е същото.

# 571
Момичета, дойде ми роборока. Сега чисти за първи път, обаче не иска да влиза под дивана Sad Освен вдигане нивото на дивана с някакви не знам какви и аз методи, да предложите решение? Някоя от вас сблъсквала ли се е с този проблем?
П.с. диванът е на крачета и е вдигнат над 10 см. Сигурно за малко не му стига заради сензора отгоре...

# 572
  • Пловдив
Има подложки за крака на мебели /икеа ,лидл,практикер/.Залепвате ги под краката и вдигате нивото

# 573
  • Пловдив
Здравейте, скоро купих Xiaomi Mi и до сега само изпразвах контейнера,  но днес реших да го измия от прашоляка и след това видях, че има капка която е задраскана на контейнера, съответно това означава, че съм направила гаф. Според вас какво може да се случи след като филтъра е мокър?

# 574
Да го смениш с нов 😉

# 575
  • София
Здравейте, скоро купих Xiaomi Mi и до сега само изпразвах контейнера,  но днес реших да го измия от прашоляка и след това видях, че има капка която е задраскана на контейнера, съответно това означава, че съм направила гаф. Според вас какво може да се случи след като филтъра е мокър?
Трябва да изсъхне, преди да го ползваш пак.

# 576
  • Пловдив
Не се ли маха филтъра от контейнера?Как така контейнера не се мие?
Не съм запозната много с марката,но според мен трябва да може да се разглоби.
Не ползвай този филтър-купи нов

# 577
  • Пловдив
Да, оказа се, че излиза филтъра, но малко по-трудно. Суших го със сешоар, на външен вид не виждам разлика от преди това,  но наистина май е по добре за 20 лв да си взема 2 нови филтъра.
Благодаря ви за отговорите.

# 578
Благодарение на полезната информация и мненията ви тук, се сдобихме с Руумба 981. Благодаря на всички, които се включват в темата! 🤗

Не успях да намеря отговор на въпроса (извинете ме ако е задаван вече) - ако при първото пускане, румбата пропусне някое място, има ли начин да я накарам да си допълни картата и да изчисти и там? Имаме малко по-рошав килим (нишката е около 2см) и стигна до някъде, но после не се върна да го довърши целия.  

И още нещо - какви пакети с консумативи за смяна купувате? Има доста различни в амазон и не успях да се ориентирам добре. Този https://www.amazon.co.uk/Supon-Replacement-Accessories-Filters-B … ateway&sr=8-7 ми се видя по-пълен комплект.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2019, 13:11 от Sis22

# 579
  • някъде из облаците
 Sis22 , честито за покупката.
В дадения комплект има колело, аз за 5 години моето не съм го сменяла, също има и комплект за чистене, който би трябвало да го имаш, така че не виждам смисъл втори да купуваш.
На първо време си вземи комплект само с четки и филтри, след време ще си покаже, какво точно ще ти трябва.
Аз имам румба 786, вече 5 години, батерия не съм сменяла и успява да изчисти близо 80-90 квадрата с едно зареждане. След като я купих, поръчах си комплект с повече филтри, 2 странични четки и две от другите. Нарочно поръчах повече филтри, защото се препоръчва по-честа смяна, но периодично си ги чистя с другата прахосмукачка, та все още имам от тези филтри. Отначало често ми се късаше едното снопче на страничната четка, дали не бяха качествени или някъде нещо под мебелите е помагало за това, не знам, но отдавна не ми се е налагало да ги сменявам. Най-често долните четки ми се изяждат, там където влизат в гнездото, последният път само от тях си поръчах. Все забравям да ги чистя, имам котка и куче, та там направо стават топки от косми, които пречат при въртенето. Все си казвам, трябва често да ги чистя, ама...

# 580
Някой беше питал за eufy в предните теми. Продаваме нашата Eufy RoboVac 11, защото мъжът ми е поръчал комбинирана с моп.

# 581
  • MJF
Здравейте, момичета,

И аз успях да се сдобия с iRobot Roomba 981 на страхотна цена от немския Амазон. Благодарности към дамата, която пусна линка, за да се изкуша  bouquet

Дойде директно у дома за 8 дни. Снощи я пуснах за пръв път и мина целия апартамент без проблем. Явно ще трябва да държим пода разчистен, за да може качествено да минава навсякъде. Голямо чистене, къде ли не се натика. Под леглото, под кухнята, под масата в дневната. Доста е упорита. На места повтори, явно й се е видяло по-мръсно. В търсене сме на ново жилище и в него определено ще съобразя обзавеждането, така че и на Лекси да й е удобно и да може да минава навсякъде. В настоящето жилище имаме мокети, които се разнищват по краищата и снощи доста от тези жилави нишки й се бяха навъртяли по гумените четки. Ще трябва да ги почистя прецизно, тъй като на едно място, ако не бях до нея, нямаше да може да се освободи. Да не стане някоя беля с моторчето.
Страшно съм доволна, не знам какво съм правила досега без този робот. Все пак няма да мога пенсионирам голямата прахосмукачка, туй като тук не може да се добере до абсолютно всички места за почистване.
В кутията има един филтър, една четка и две виртуални стени с батерии. Скоро ще гледаме кученцето на роднини за седмица и ще пробвам опцията купол.

И аз съм в търсене на консумативи, за да си имам. Тези надеждни ли са според вас или да поръчвам от официални сайтове? https://www.aliexpress.com/item/32997061810.html?spm=a2g0o.cart. … 00Ba0RdN&mp=1

Последна редакция: чт, 12 сеп 2019, 09:31 от FugeeLa

# 582
Valha, благодаря за инфото! Значи по-скоро профилактиката му е от значение. Както при филтрите на сушилнята ми 😁.

FugeeLa - честита и на теб! Дълго и вярно да ви служи! И нашата доставка беше мега бърза - за една седмица, от Испания. Нашата е Пумба 😁.
При вас всичко ли мина още първия път? При нас остана едно малко "петно" от килима и не иска да го чисти и това си е. Иначе съм супер доволна, че се навира навсякъде и обира фини частици дори там, където аз с прахосмукачката не успявам добре да почистя.

# 583
  • MJF
Да, много съм доволна как изчисти мокетите, които са бели. Но нямам петна и сериозни замърсявания.

# 584
Момичета, дойде ми роборока. Сега чисти за първи път, обаче не иска да влиза под дивана Sad Освен вдигане нивото на дивана с някакви не знам какви и аз методи, да предложите решение? Някоя от вас сблъсквала ли се е с този проблем?
П.с. диванът е на крачета и е вдигнат над 10 см. Сигурно за малко не му стига заради сензора отгоре...
Аз си направих изрязани квадратчета от пдч, 5х5 см., повдигнаха с около 1.5 см и дойде добре (бяхме в ремонт по това време и майстора ни ми ги направи). Хващат се в горната част до дивана и не се виждат. Това е вариант, ако не искате да смените сегашните с по-високи крака  - например с 12 сантиметрови.

Общи условия

Активация на акаунт