Прахосмукачка робот- 17. Рени, върни се!

• 55 129
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, дойде ми роборока. Сега чисти за първи път, обаче не иска да влиза под дивана Sad Освен вдигане нивото на дивана с някакви не знам какви и аз методи, да предложите решение? Някоя от вас сблъсквала ли се е с този проблем?
П.с. диванът е на крачета и е вдигнат над 10 см. Сигурно за малко не му стига заради сензора отгоре...
Аз си направих изрязани квадратчета от пдч, 5х5 см., повдигнаха с около 1.5 см и дойде добре (бяхме в ремонт по това време и майстора ни ми ги направи). Хващат се в горната част до дивана и не се виждат. Това е вариант, ако не искате да смените сегашните с по-високи крака  - например с 12 сантиметрови.

Дам... Оказа се, че нашите крака на дивана могат да се развият малко и да се повдигне с още 0.5-1 см, обаче и това не му стига. Та взехме от Баухаус някакви дървени кръгли плоскости, които не знам за какво служат по принцип, и ги залепихме с двойно залепващо тиксо отдолу на краката. Те не се виждат, защото са с по-малък диаметър от краката и стана екстра. Реално с тях повдигнахме още съвсем малко (не повече от 0.5 см) и вече прахосмукачката си влиза под дивана като пич.
Междудругото има разни специални повдигащи елементи за крачета на мебели - еми няма такова скъпо нещо. Това, което евентуално щеше да ни свърши работа, щеше да излезе към 100-110 лв... (имаме 18 крачета на дивана). С тези дървенките, които взехме, барабар с тиксото (12 лв.) излезе няма и 20.

# 586
Момичета, дойде ми роборока. Сега чисти за първи път, обаче не иска да влиза под дивана Sad Освен вдигане нивото на дивана с някакви не знам какви и аз методи, да предложите решение? Някоя от вас сблъсквала ли се е с този проблем?
П.с. диванът е на крачета и е вдигнат над 10 см. Сигурно за малко не му стига заради сензора отгоре...
Аз си направих изрязани квадратчета от пдч, 5х5 см., повдигнаха с около 1.5 см и дойде добре (бяхме в ремонт по това време и майстора ни ми ги направи). Хващат се в горната част до дивана и не се виждат. Това е вариант, ако не искате да смените сегашните с по-високи крака  - например с 12 сантиметрови.

Дам... Оказа се, че нашите крака на дивана могат да се развият малко и да се повдигне с още 0.5-1 см, обаче и това не му стига. Та взехме от Баухаус някакви дървени кръгли плоскости, които не знам за какво служат по принцип, и ги залепихме с двойно залепващо тиксо отдолу на краката. Те не се виждат, защото са с по-малък диаметър от краката и стана екстра. Реално с тях повдигнахме още съвсем малко (не повече от 0.5 см) и вече прахосмукачката си влиза под дивана като пич.
Междудругото има разни специални повдигащи елементи за крачета на мебели - еми няма такова скъпо нещо. Това, което евентуално щеше да ни свърши работа, щеше да излезе към 100-110 лв... (имаме 18 крачета на дивана). С тези дървенките, които взехме, барабар с тиксото (12 лв.) излезе няма и 20.
Чудесно сте си решили проблема. Сега остава само да се кефите на роботчето как чисти. Пожелавам да си го ползвате дълго години Simple Smile

# 587
Безплатна ли ви е доставката до България като поръчате от испанския Амазон? Аз като че ли се спирам на Румба 980. Ето този сайт открих, който много просто, ясно и лесноразбираемо описва разликите между моделите

https://smartrobotichome.com/wi-fi-connected-roomba-960-vs-980-review/

Пишете на първа страница, че е добре да има 2 странични четки, но Румба 980 има само една. Негатив ли е това? Също така за тези от вас които имат този модел, ако може да споделят как се справя с дългите коси по пода.

# 588
  • В полите на Витоша :)
Пристигна нашият Roborock и вече няколко дни го пускаме, но не през приложението, а направо от копчето.
Първо го пуснахме на дивана и щеше да падне 2 пъти, добре, че стоях до него и го хванах.
При първото пускане в хола няколко пъти мина по килима, а уж трябва да е систематичен.
Но по-големият проблем е, че се качва на краката на столовете, които са тръбни, и не винаги успява да ги премине или да се върне назад, а остава на кантар. Не ми се иска да ги вдигам всеки ден, за да чисти под масата. Имате ли някакво предложение как да си реша проблема?

Иначе чисти без проблем абсолютно черните ни плочки в коридора и кухнята, но се блъска в цокъла на кухнята. Предполагам, че е защото и той, и плочките са черни и си мисли, че може да мине под шкафовете, не отчита цокъла като преграда.

# 589
Доставката на 981 на мен ми излезе 28€ до адрес в БГ (преди 2 седмици го поръчахме, пристигна за 7 дни с UPS)

За косите не мога да кажа, защото къщи няма кой знае колко много, но обира всичко и за момента не се е затормозила;  виждам ги в контейнера след всяко чистене. Само с по-дълги власинки на килим й е малко по-трудно, но като цяло чисти доста прилично.

Безплатна ли ви е доставката до България като поръчате от испанския Амазон? Аз като че ли се спирам на Румба 980. Ето този сайт открих, който много просто, ясно и лесноразбираемо описва разликите между моделите

https://smartrobotichome.com/wi-fi-connected-roomba-960-vs-980-review/

Пишете на първа страница, че е добре да има 2 странични четки, но Румба 980 има само една. Негатив ли е това? Също така за тези от вас които имат този модел, ако може да споделят как се справя с дългите коси по пода.

# 590
Здравейте, от доста време чета темата, обмисляйки покупка на прахосмукачка - робот. В момента ползвам временно Roomba 980. На въпроса за дългите коси, отговора е, че ги събира без да се намотават на двата силиконови валяка по средата, но тъкмо те, движейки се в противоположни посоки, изскубват вълнените килими. По тази причина обмислям друг робот, който да има технически характеристики достатъчни за обслужване на жилищната площ и на целта - да е под 9 см висок, за да чисти под дивани и легла, да не скубе килимите, да има достатъчно голяма батерия и камери, вместо лазер. Така стигнах до iclebo 05 wifi, който не се предлага в България и Европа. Ако някой има опит с i clebo, моля да сподели информация относно здравината на робота.

# 591
Здравейте, скоро купих Xiaomi Mi и до сега само изпразвах контейнера,  но днес реших да го измия от прашоляка и след това видях, че има капка която е задраскана на контейнера, съответно това означава, че съм направила гаф. Според вас какво може да се случи след като филтъра е мокър?
Спокойно, аз моя го мия. Първа генерация е, уж чак тези от втора стават да се мият, ама нищо му няма. Само го остави хубаво да изсъхне. Иначе се маха филтъра - от късата страна има ръбче и се издърпва леко. Пластмасовата част се мие, филтърът се тупа и се сглобява подле. Филтрите на втора генерация се мият и са съвместими с първа.

# 592
  • В друг свят...
Здравейте, имам нужда от помощ...Любимия роборок захапа едно въженце с колелото. Въженцетото не се движи и не мога да го изтегля или извадя. Мислех да я отворя, но е гаранционна и има лепенка. Купена е от али-то и се чудя има ли изобщо смисъл да пазя лепенката , но все пак предпочитам да я отворят в сервиз май. Някой знае ли за Варна къде мога да отида?

# 593
Привет,
получих и моя LG VR8602rr от немския Амазон. Включих го да се зарежда, но не ще! Индикатора мига, уж зарежда, но стои само на първата чертичка. Четох, рових ... включвах, изключвах, чистих от прах. Не ще и не ще! Дали е батерия или зарядна станция (според мъжа ми е станцията). Мисля да пиша и на Амазон, да видим какво ще отговорят. От вчера се мъча Sad . Идея някаква? Всичко ще приложа, само да тръгне Simple Smile

В допълнение на горния пост: единственото, което не спазвам при зареждането е, че не спазвам разстоянието за 1.5 м отстрани и 3 м отпред за зарядната станция да няма предмети. Възможно ли е това да е причината?

Последна редакция: ср, 18 сеп 2019, 08:39 от AnMary

# 594
Според мен проблем с разстояние може да бъде единствено трудност за робота да намери базата. Не мисля, че може да влияе на самото зареждане, но да се включат момичета с LG.

# 595
  • Ловеч
Здравейте, може ли мнение за този робот, защото е на добра цена-2019 Original XIAOMI MIJIA Robot Vacuum Cleaner for Home Automatic Sweeping Dust Sterilize Smart Planned WIFI App Remote Control
Моля за съвет, робота като има моп, а 2 от стаите са с паркет и една с ламинат, дали може да обърка и да прецакам ламината.
Извинявам се за глупавия въпрос, но ми предстои закупуване на първи робот и за това.
Предварително Ви благодаря.

# 596
  • тук и там
Здравейте, един може би тъп въпрос -как се справят прахосмукачките ,когато става въпрос за къща? Тоест-има ли смисъл да се купува в този случай? Имам предвид-ползата от прахосмукачката, според мен е -тя  да си чисти сама ,докато аз си върша друга работа или ме няма в къщи. Е,да -ама така ще почиства само един етаж, няма как да изкачи стълбите за останалите етажи, нали?Което ще рече че трябва да я разнасям по етажите.. Ако е на втория етаж- има ли някаква вероятност да падне по стълбите или си има  датчик,който  ги разпознава?

# 597
  • Русе
Mima666, дай линк, че така не ми говори нищо

Кайс/ша, някой местят робота по етажите, други си купуват по два. Въпрос на предпочитания. Имат датчик за стълбите но винаги с едно на ум.

# 598
  • тук и там
Ели_дечкин, благодаря много за отговора. Flowers Hibiscus При нас етажите са три..Определено няма да е много изгодно да купя три прахосмукачки.Варианта е да я разнасям по етажите(както правя в момента и със обикновенната), но не мога и да вървя след нея,за да я "пазя" да не падне по стълбите.

# 599
Ели_дечкин, благодаря много за отговора. Flowers Hibiscus При нас етажите са три..Определено няма да е много изгодно да купя три прахосмукачки.Варианта е да я разнасям по етажите(както правя в момента и със обикновенната), но не мога и да вървя след нея,за да я "пазя" да не падне по стълбите.

И трите етажа ли обитавате, в смисъл нон-стоп там живеят хора? Питам, защото ние сме на два етажа, но стоим основно на единият, и то вечер. Роботът чисти всеки ден него, на другият го пускам когато преценя.

Общи условия

Активация на акаунт