Елчин Сангу, Баръш Ардуч и колеги - проекти- настоящи и минали - тема 77

• 71 450
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
До средата на серията съм. Губят ме с всеки кадър. Възмущава ме се, че Дила го е предала като дете, но по-гнусно  ми е, че е женена за него, има чувства, а го предава отново и отново на съвсем чужди и непознати хора. Че чак няма кой да закрепи проследяващо устройство ами трябваше по толкова сложен начин да стане. Изтъпя съвсем сценарият. Всъщност, ако има криза в турските дизитата- това е слабостта на сценариите. На този фон няма актьор, който да се изяви добре. Толкова ме вълнуваше Баръш в ЛПН, а тук ми е като пенсионер- както биха казали американците- няма пешън...

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 19:52 от victoria vassileva

# 241
  • Яко в Матрицата...
Е, чак пък толкова... Има дупки, но предпочитам сценария на Кузгун, пред този на рейтинговите дизита Херджаи или Чукурова. На мен ми е интересна историята, успяват да държат в напрежение и да изненадват. Кефи ме дизито, какво да правя JoyJoy

# 242
Значи аз е по- добре да си мълча, че толкова гафове и недомислици видях снощи в сценария и чисто технически, че не е за говорене. Ако добавя и колко много започват да ме дразнят някои от героите.... Да, историята е супер интересна, има си и драмата, и интригата, ама за перфекционист като мен...

# 243
  • Пловдив
"Е, чак пък толкова... Има дупки, но предпочитам сценария на Кузгун, пред този на рейтинговите дизита Херджаи или Чукурова. На мен ми е интересна историята, успяват да държат в напрежение и да изненадват. Кефи ме дизито, какво да правя  "

И аз така. Освен това според мен действието е динамично и няма толкова сълзи и сополи като в други сериали. Друг е въпросът, че има и недомислици, то къде ли ги няма, но поне мен не ме дразнят толкова.
Рени, след тази серия си взимам думите назад за Мерием. В разговора с Дила и особено, когато й каза, че ще изгуби Кузгун и това ще е най-голямото наказание беше страхотна. Не знам защо толкова ме дразнеше досега.

# 244
Е, чак пък толкова... Има дупки, но предпочитам сценария на Кузгун, пред този на рейтинговите дизита Херджаи или Чукурова. На мен ми е интересна историята, успяват да държат в напрежение и да изненадват. Кефи ме дизито, какво да правя JoyJoy

Ренка, напълно споделям написаното от теб. И мен ме кефи много сериала. Различен е  от други дизита, които съм гледала и не съм доглеждала. Няма да ги споменавам, че една "полиция" ще почне да се появява отново.
Реших да погледна един вятърничав сериал.  Не ми се получи. Да, рейтингът му е много добър, но не е по вкуса ми.
Все очаквам да ми излезе Боран ага, който за онова време и не само си беше емблематичен образ. Не напразно сериалът Съла е вторият по продажби турски дизита в света, след Фатмагюл. 
По повод музиката в сериала, че приличала на тази от Фатмагюл не е вярно да е същата, просто композиторът е същия и той си има някои музикални пиеси, които си ги аранжира както му дойде, но все в много близко звучене. Мога веднага да позная кой е авторът веднага, без да се замислям.
Във вятърничавия има музика едно към едно от Великолепния век Кьосем.
Няма как да не се повтарят някои неща при такова бълване на дизита.
По повод сценария сериала Кузгун нямам кой знае какви забележки. Не съм сценарист и не се напъвам да коментирам как са създали сюжетната линия. Все още ме задържат пред екрана ,което за мен е показателно.
Аз все още се чудя откъде вадят толкова диалози  в близо два часа и половина всяка седмица. Това е огромен, неистов  труд . Все пак го създават човеци и няма как да е безгрешно.

# 245
Здравейте и от мен!
Е,аз го давам по-лежерно и по-добронамерено .. В дизито има тръпка ,неочакваност изненада, че чак и "супер герой" като в американски екшън...Simple Smile))))))))))) Такова смело гарванче, което крачи изправено,за да спаси любимата си.. не можах да не се засмея,но чакам превода с нетърпение.. Интересно ми е какво се е случило с Юсуф,явно е жив, и защо повториха историята с взривения автомобил...но има още серии напред и те, надявам се, ще ни дадат отговор . Очаквам и отговор каква ще е съдбата на сериала..та да си хортуваме. А за отрицателните мнения,по-скоро за различното мнение от всеобщото харесване, доказахме, че всеки е намерил място -тук и може спокойно да сподели вълненията си. Приятна вечер!

# 246
# 247
Изгледах Кузгун отгоре отгоре. Ще чакам българския превор за по-задълбочено гледане.
Със сигурност има недомислици и гафове, но ако са дребни, не им обръщам внимание, иначе има да се ядосвам...Simple Smile

В  епизода имаше доста моменти на ревност, и двамата бяха много сладки. Хич не се обичат и хич не се ревнуват Innocent
Бехрам до сега ми беше интересен образ, но започва да не ми харесва. Не е ясно какви са принципите и убежденията му, нищо не разкриват за него като човек. Говори някакви уж мъдри слова. Уж обича роднините си по негов си извратен начин. Но действа и принуждава другите да действат по неговите правила, според неговите виждания. Мисли си, че им помага, но всъшнист ги оплита още повече. Не пита нито сина си, нито Кузгун дали искат помощ от него и дали одобряват постъпките, които той предприема и смята за правилни.

Бора много удобно го убиха преди да успее да каже тайната на Дила. може би защото знаех, че ще умре, ми беше симпатичен в моментите, когато се усмихваше, но в момента, в който се обърне в профил целият му чар си отива  Joy
 И не за първи път ще кажа, че героят на Али ми харесва. Да, мафиот е и са му изцапани ръцете, но е умен, разумен, проницателен, открит дори с враговете си, честен по негов си начин, а доста често и човечен. За връзката му със Седа стана ясно от началото, че тя го е принудила да се оженят и няма взаимна любов, за това не мога да я съжалявам (но тя, сама по себе си, също ми харесва). Надявам се да не го очернят.

Дила, ах, Дила. Харесва ми с Кузгун, със семейството си, с неговото семейство, обаче като се срещне с тази Кудрет и нещо и става. Превръща се в малко хленчещо момиче 'мамооо пък той ме удари. мамо пък той ми взе куклата. мамооо той не е лош...' Много ме дразни в тези моменти. Как може да е смела, остроумна, предизвикателна когато е с Кузгун и да се държи толкова инфантилно с тази жена. Дано да я махнат скоро Кудрет, не ми харесва Angry

След като се скараха на закуска в къщата на Мерием и Дила си излезе ми направи впечатление, това което каза на Кузгун, че Ръфат може да е всякакъв, но и е баща и тя го обича. И накрая го попита ако беше неговият баща той как щеше да постъпи. Което ме навежда на мисълта, че Кузгун скоро ще се изправи и пред това изпитание. Ще приеме ли баща си ако разбере, че той не е толкова чист, колкото в представите му?
Може би Юсуф е Ферман, или поне има нещо общо с него. Скоро ще разберем. Да, няма логика Ферман да му е баща и да се опитва да го натопи за убийство и т.н.,  но пък може това да е някакъв негов начин да го защити, знам ли?
Кумру няма какво да я коментирам. Тя май вече е любимка на всички Simple Smile

Има някакви спекулации, за втори сезон на сериала. Аз лично се надявам да имаме един интересен сериал, който няма да се проточи много и ще има логичен завършек.

Пожелавам ви прекрасен и слънчев ден!

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 10:09 от paterina

# 248
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И на мен все още ми харесва  сериалът, държи ми интереса.

Убийството на Бехрам ми беше малко неубедително - първо, не се вързва много с характера на Кузгун и второ, някак го претупаха, което ми навява мисълта за инсценировка. Или мисля така, защото така ми се иска да е, не ми се иска Кузгун да е убиец на дядо си и въобще да е убиец.
За ДНК-теста - защо трябва да означава, че баща му е жив? Може косата да е и от мъртъв човек. Освен това бащата беше откровено къдрав, а косата беше права.
Не е правдоподобно и това, Кузгун толкова да вярва на Бора, че да очаква след като убие дядо си, да му предадат баща му. Все някакво съмнение трябва да има у него, доста лъган и предаван е.
Този Бора ми стоеше и на мен като кръпка в сюжета, радвам се, че се отървахме от него. Изглежда, че на СЦ им беше трудно да обяснят защо ходи с ръкавици и затова го занулиха. JoyОпитаха се да обяснят, ама нещо се забъркаха в обяснението. Аха да разберем и го гръмнаха. Joy
И Кудрет ми стои много фалшиво на мен, на всичкото отгоре ми прилича на лезбийка. Предпочитам да я няма и нея.

За Дила ми дожаля в къщата на Кузгун. Кумру ѝ скочи много грубо, най-малкото заради Кузгун трябваше да са по-мили с нея. Майката и тя и ги наговори едни справедливи, но и жестоки думи. Не трябваше, според мен, при първото ѝ влизане в къщата така да я наскачат. Картал, той душичка - не забравя, че Дила спаси и неговия живот, и този на брат му. Картал е чувствителен и мек, не може да се впише при мъжете от сериала. Виж, при Седа се вписва идеално. Laughing

Много ми хареса как Баръш изигра сцената с брат си.

Хубава сцена беше в леглото на земята, когато Кузгун си спомняше как малката Дила казва, че ще се омъжи за него. Той се разнежи, обаче пък Дила се дръпна.
Понякога изглеждат много близки, като двете половини на едно цяло, но понякога се раздалечават страшно - като отделни вселени. Когато той каза, че е зачеркнал баща ѝ и ще умре в затвора, както е умрял там неговият, Дила се отдръпна от него, сякаш на другия край на света. И беше много истинско.
В един момент си мислиш - не могат един без друг, непременно ще са заедно. Но в следващия става нещо извън тях двамата, което ги разделя и тогава си казваш язък, няма начин да се съберат. Интересно е да се наблюдават толкова противоречиви чувства и ще съумеят ли да се справят с това. 

Краят на серията показа, че ще разбъркат отново основните играчи. Да видим сега от трънката "Ферман" какви зайци ще наизскачат.

# 249
Здравейте, момичета
Не знам дали гледате Сблъсък, но аз направо се измъчвам да гледам Елчин в тази тъпа роля. Не следя епизодите, но гледам кратки клипчета с нея в инстаграм. От няколко епизода насам, никакво развитие на образа й. Лицето й все каменно, никакви емоции,ако пък има нещо ми изглежда супер изкуствено, не мога да й повярвам, а в ЛН беше толкова добра. Тези сценаристи  и режисьори са за бой.! Grinning
(При Ардуч има голяма разлика. Това се дължи не само на добрите сценаристи, на режисьорите, ами и на избора на роля коренно различна от тази с която стана известен. Въобще не съм си помислила да сравнявам Кузгун с Йомер. )

Рейтингът на Сблъсък отново е много нисък, но има малко покачване спрямо миналата седмица.

Heart Гарванът ще получи три награди от Истанбулския университет.
Най - добър драматичен сериал за 2019.
Най - добра драматична актриса.
Най-добър драматичен актьор.
Награждаването ще бъде на 4 май. Sunglasses

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 18:22 от adrianaxx124

# 250
Здравейте  Hug Hug Hug
Адриана гледам Сблъсък ,е последната серия не съм я гледала де ,но от предишните са ми добри впечатленията от Елчин .Не знам може би като не следиш цялото действие и не можеш да разбереш защо Зейнеп изглежда или постъпва по определен начин и затова ти се струва ,че няма развитие в образа и.Е то всъщност и какво развитие да има ,всички герои са поставени в определени ситуации и действат според тях ,а образа на Зейнеп на къде да се развива newsm78.Тя е майка ,тя е влюбена и грижовна  жена.В началото когато търсеше детето си имаше повече динамика при нея ,но сега екшъна е за Кадир ,а Зейнеп не че е в страни ,но е повече като второстепенно действащо лице .Има важна роля ,но не и централна,аз поне така я виждам не знам може и да не съм права.
Прегледах 12 серия на Кузгун с руски субки и сега спокойно ще си изчакам и бг превода ,за да мога да разбера всичко защото имаше доста диалози и изобщо беше динамичен епизода.
Както и предполагахме Бехрам не е убил сина си ,а само е инсцинирал неговата смърт ,за да може да го извади от затвора.Предполагам ,че и Кузгун не е взривил дядо си -беше някак си  претупана сцената ,а в същото време Кузгун и Бехрам се гледаха едно такова странно и си разменяха погледи .Сигурно са направили двамата план ,за да разберат какви ги въртят Бора и Ферман .
На Кузгун му беше много трудно да се върне в къщи и да остане да спи там ,но в името на спокойствието на семейството си направи тази жертва.Имаше много хубави сцени между Кузгун и брат му и сестра му,а  с майката са още студени отношенията ,но и там с времето ще се получат нещата.

Светле хубаво си описала отношенията между Кузгун и Дила.Наистна в някои моменти двамата изглеждат толкова близки и са като двете половини  от едно цяло ,а понякога са много ,много далечни като две различни вселени . newsm10 Обичат се до толкова ,че да скочат един за друг когато са в опасност ,но и се нараняват жестоко ,защото по между им има много проблеми ,тайни и лъжи .Двамата би трябвало да са от двете страни на барикадата ,би  трябвало да се мразят и да не могат дори да се погледнат ,но ето на въпреки всичко и всички те са заедно ,искат да си  вярват ,помагат си ,ревнуват се ,грижа ги един за друг и въпреки че го отричат се обичат.

Серията завърши много интересно.Бора така се зарадва и си помисли ,че на Кузгун му е дошъл вече края обаче вместо Кузгун убиха Бора newsm78В следващата серия като дойде полицията ще завари Кузгун в несвяст и с пистолет в ръка ,а Бора убит и ще стане лошо за Кузгун освен ако не се случи междувременно нещо друго. newsm78
Бора си е противен и хич не ми пречи ,че го занулиха ,само ще ми е мъчно за Атлас.Миличкия остана съвсем сам ,сега сигурно Шермин ще се грижи а него newsm78
Очакваме да разберем и дали бащата на Кузгун е жив или наистина е умрял когато колата избухна newsm78

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 18:58 от Eny87

# 251
Здравейте Simple Smile
Има ли фрагман за следващия епизод?
Нищо не намирам Sad
Много ми харесва сериала

# 252
# 253

Здравейте!

Синан
, благодаря за тази красота.

Светълчо, Адриана, Ени, Абла, Пати
чудесни постове! С удоволствие ги прочетох.
Много се радвам за предстоящите награди на сериала и актьорите. Тези награди от университета са и транплин към следващи.
Не съм изгледала серията на руски, ще си я чакам на бг.Предполагам, че ще ми хареса, както и на вас.
Приятни почивни дни ви пожелавам!

# 254
Hug Hug Hug
Дими
Синан Hug мерси за превода !
Много сладки Кузгун и Дила обаче той  какво ли ще направи с втория телефон newsm78.

Днес Бурджу е рожденичка  bdbaloni smile3521Да е жива и здрава ,много щастлива и да има успехи във всяко свое начинание  baloni

Общи условия

Активация на акаунт