Любители на котки - Тема 132

• 32 075
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Офф... снощи забелязах нещо и съм почти сигурна, че е наченки на гингивит при Мади. Досега не съм ѝ бърничкала из устата и нямам наблюдения така ли си е била, тя и не дава да я разгледам. Но тук-там са ѝ зачервени венците. Frowning1 Ще трябва да обмисля посещение при д-р. Винаги ли лечението включва упойка?

# 166
Лято!, нас и двата пъти ни рязаха без упойка. Беше само разрез, а и той е стар.

Котьо, обезкосменото място е сухо. Черното е като точици по върха на космите, но и там започва да оплешивява.

Най - вероятно няма да се къпем след махането на фунията, но ще питам утре доктора.

Стейси, как е Маги?
Бегинс яде масло без проблеми.

Как са Нала и Томи?

Оня ден ходих до ДМ за неща от тяхната марка. Лакомствата - хрупанки яде по малко. Пауч (агне май беше) - изяде малко и го остави. Опитвам се да слагам по малко супа със спанак в престояло ядене - хапва малко и се врътва. Иначе чиста супа яде.
Млякото се оказа находка. На него пише, че е с таурин, инулин, вит. D3 и E за подпомагане на зрението и сърдечната дейност. 200 грама е разфасовката, давам половината, изпива го и чака за още.

Снощи ме изненанада, прасето му с прасе. Той си е клюкарка да провери кой какво яде.
Снощи правя салата от марули. Смръдльо се метна на стола да провери какво правя. Дадох му малко нарязана и подправена маруля. Изяде едно парченце от нея и ми облиза ръката - олио, оцет и сол.
Имаше и пържени картофи. Парченце картоф не яде, твърдо му е. Ако отхапя половината и му го подам с меката страна - яде. Изяде 2 - 3.
Свинска му работа!

П.П.
По - назад бях поствала данък от гости - рижия Мъри, нямащ и годинка.
Стопанката му му е купила за около 3 лв приспособление за по - лесно даване на хапче. Представлява спринцовка с гумен накрайник. Той е като гумена тръбичка, разделен на две в края си. Спринцовката се пълни с вода. В накрайника се слага хапчето, набутва се в котешката уста и се пръска водата. Инстинктивно котката преглъща водата, а с нея и хапчето.

# 167
Уф, не знам дали да крещя или да плача. Или да хвана някое яко оръжие и да застрелям гадината!
Някакъв двукрак изрод от едно нашенско село отсякъл с брадва крака на съседска котка, при това заснел това безумие и качил клипа в мрежата! Естествено стопаните не са успели да спасят горката животинка...
Май единственото адекватно наказание за изверга е някой да му причини същото. Но за съжаление вече няма палачи...
Пиша от телефон и не мога да скрия долните линкове, където има и снимки и видеото Съветвам ви да не го пускате, аз така няправих..
https://blagoevgrad.regiona.bg/видео-зверски-акт-мъж-от-годлево-отря/

https://gospodari.com/mobile/ужасяваща-жестокост-мъж-от-разложко … videom169165.html

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 18:10 от Недоволна

# 168
  • Варна
Добре де, сезирайте моментално полицията и прокуратурата, щом и доказателство има! От рев файда няма, действайте, докато не се е усетил и не е свалил клипа. И ако може го запишете веднага (клипа де, макар че вероятно има начин да се изиска от въпросния сайт, дори и тоя да го свали в последствие).

# 169
Добре де, сезирайте моментално полицията и прокуратурата, щом и доказателство има! От рев файда няма, действайте, докато не се е усетил и не е свалил клипа. И ако може го запишете веднага (клипа де, макар че вероятно има начин да се изиска от въпросния сайт, дори и тоя да го свали в последствие).
Вече е направено, гадината е арестувана. Нямам подобни познати, почти не влизам във фейса, видях това по ТВ.
Но не мога да не напиша за зверщината.

# 170
  • Варна
Ами дано отнесе адекватна присъда, че като знам нашите закони и съдилища... Това е абсолютен психопат и социопат, обаче вероятно ще се отърве с условна... Мярнах подобна история във ФБ, но не съм се зачитала в подробности, идва ми в повече.

# 171
  • София
Недоволна, беше бум във фейсбук с този случай. Аз лично видеото не посмях да си го пусна, но имаше много хора, които изпращахме мейли и жалби към кмета и прокуратурата, за да може това нещастие да бъде арестувано. Аз поне 5-6 човека накарах да пуснат жалба, отделно се надявам, от тези, на които съм изпращала линка и те да са пускали. Но, честно казано, сега от теб разбирам, че вече е арестуван, спрях да следя публикациите - три дни след това сигурно на всеки 15 минути се сещах за това нещо, а дори не бях гледала клипчето! Моля те, ако имаш още някаква информация за случая да споделиш.

# 172
Ном, ном, ном, ном..
Гааад!

# 173
  • София
Аз го гледах този клип- за мой ужас... Cry
Не знам защо реших, че някой се прави на интересен и това е инсценировка...
Беше ужасно... Хванали са го изрода (най- вероятно и са го пуснали...).

Тази вечер влизам в стаята... лампата загасена... и гледам по телевизията това коте и си казвам "Ей, това коте същата красота като моя Блеки"...
Пък то моя Блеки бутнал антената... и се кичнал пред ТВ на този фон Joy

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 22:17 от AnyHr

# 174
Ние пък гледaме "Игрa нa тронове". Joy

Пп Случaя с котенцето не могa дa коментирaм, зaщото ужaсно се рaзстройвaм. Сaмо знaм, че дa измъчвaш или убиеш коткa е голям и непростим грях. Тaкa кaзвaт, имaло поверие. Дaно този изрод получи зaслуженото нaкaзaние по един или друг нaчин.

# 175
  • In the land of Never Never
Кофти данък от Бегинс
Почти месец е с фуния. На врата е плешив, на другото място- почти, под брадичката е черно.
Първата му работа без фуния е да си измие лапите, после муцуната, бузите, ушите. Опитва се и с фуния да го прави, не му се получава.
Другата седмица сме на доктор.
Напомня ми на микроспория, което е доста неприятно заболяване. Наблюдавайте дали няма да тръгне и другаде да му пада козинката. По принцип спората се закрепва за места, които са оголени, поради някакво нараняване, или около ушите и муцунката, защото там козинката е най-къса. Докторът ще каже дали е това. То се лепи и на хората, но надявам се да е просто от дългото носене на яката.

# 176
  • в обкръжаващия ме хаос
Случаят с убитото котенце е ужасяващ Sad. Мисля си, че стопаните могат да съдят изрода за нематериални вреди по подобие на делата срещу ветеринари. То, че ще се спаси от ефективно наказание е ясно, но поне в да му бръкнат дълбоко в джоба.

# 177
  • София
На такива изроди най-мекото, което им пожелавам, е да им се върне стореното!! Останалото ще го премълча... Дано получи максималното наказание!!

Зуки, благодаря, горкият Бегинс, как е изтърпял!! Аз четох по повод гингивита за чистене на зъби под упойка, и не дай Боже, за вадене на зъби. Confused Уф, пък младичка е Мади, няма 3 години, не съм очаквала подобни неща...

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 00:24 от лято!

# 178
Здравейте! Следя темата с интерес, но рядко пиша. Ще пътувам за 5 дни и ще оставя котката ми сама вкъщи и естествено ми е притеснено. И преди се е случвало, но за по малко дни. Осигурила съм доверен човек да идва всяка вечер, да й слага храна и да чисти тоалетната. Дали е достатъчно. Много ще я мисля. Човека няма възможност да идва и сутрин, та се надявам да не ме намрази. Много съм я разглезила, играем си сутрин и вечер и ми е малко гузно. Вие как процедирате. И данък разбира се

# 179
  • София
Ами ние веднъж сме отсъствали, но действаме по същия начин, едно посещение дневно. За повече време и аз бих се притеснявала, но не съм измислила друг начин...

Общи условия

Активация на акаунт