Любители на котки - Тема 132

• 32 080
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ма много са сладки Томи и Нала... както се казва, дайте инсулина! ❤❤❤

Поздрав от Ангелина!

# 151
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Честит празник, момичета Hug

# 152
Хахахааа прекрасен Майки!

# 153

Чарла е нахранена и се препича.
А това е едно от децата й, демонстрира баланс на ореха 😀

# 154
  • Варна
Късметка пак е сама вкъщи. Ние сме на почивк няколко дни на Велинград, ами привижда ми се пущината и ми.липсва Blush ММ преди малко казва "Наща сигурно вече си изми гъзеца и си легна на спокойстиве Simple Smile"
Много красори тук, много нещо. Удоволствие сте Simple Smile

# 155
Кофти данък от Бегинс

Почти месец е с фуния. На врата е плешив, на другото място- почти, под брадичката е черно.

Първата му работа без фуния е да си измие лапите, после муцуната, бузите, ушите. Опитва се и с фуния да го прави, не му се получава.

Другата седмица сме на доктор.

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 23:25 от Зуки Су

# 156
  • София
Изкъпахте ли го след махането на фунията?

# 157
Не.
Не сме я махнали, чакаме доктора да позволи. Сваляме я за малко, гледаме го да не разбере раната. Стопанката му зами с чиста вода врата на чешмата, той й позволи.

# 158
  • София
Оплешивяването може да е от търкането на фунията. Питайте ветеринаря дали може да го изкъпете. Антибиотиците може да са му помогнали на някоя кожно-гъбична зараза...

# 159
Моето скромно лично непрофесионало мнение е, че не трябва да се къпе дядото. А и явно той си поддържа добре личната хигиена, стига да има възможност (със свалена яка).
И повтарям мнението на предишния ми вет, отдавна пенсионер - котка НЕ се къпе!
Лъки (предишната котка) живя 15 години и никога не съм я подложила на тази инквизиция (Изключвам единствения случай, като я прибрах от улицата като пребито бебе. Бълхите бяха повече от космите. Опитахме се да я изперем.с противопаразитен шампоан. Нямаше как да изчакаме да подейства, защото тя беше на път да се прости с деветте си котешки живота - изобщо не мърдаше, не се съпротивляваше, едвам дишаше. Много бързо беше добре изплакната, просушена с кърпи и изсушена със сушоара. След това изтрепах бълхите по друг начин. )
На Мъри никога няма да й се случи такава гавра.

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 23:59 от Недоволна

# 160
И нaшия вет, когaто взехме Мaя и оше нищо не знaех зa отглеждaнето и ми кaзa: И дa знaете - коткa НЕ се къпе, тя се мие и поддържa хигиенaтa си сaмa!
По принцип Мaя е много чисто животинче и смятaм дa спaзвaм съветa нa ветa.

# 161
  • Варна
И аз не бих къпала котка без форзмажорни обстоятелства.
Магчето тези дни нали беше с упойка и се възстановява цял ден. Изпуска се няколко пъти, но ден по-късно си лъсна козинката.
А Милето от днес:решавам да дам грахче масло, да не се запича.Женето и Мага много обичат, но баш който трябва не ще.
Реших да мацна на козинката, да го оближе. Като се вбеси това коте- цял час влиза-излиза в тоалетната, облизва се, посяга уж да се оближе, но се отказва. Принудих се да почистя козинката, няколко часа по-късно, защото взе да се държи като болна. Заради малко масло!

# 162
  • София
Не съм къпала Елизка никога. Като я прибрахме от улицата, наистина беше мръсна, но я заведохме на вет за вътрешно и външно обезпаразитяване и общ преглед и той като започна да се вайка "мръсна е, трябва да я изкъпете". Решихме да сложим Frontline да подейства няколко дни и след това да я къпем. Но тя толкова старателно се миеше и след няколко дни вътре, козината блестеше и бялото стана снежно бяло. Минах я няколко пъти с мокри ръце само и това беше "къпането".

# 163
Ние вчера попреядохме. Слагах и три пъти мокра храна с обичайното за нея количество и тя чинно си изяждаше всичко. Размивам добре с вода, че нещо водната купичка не я поглежда много много. Така поне чрез храната съм сигурна, че поема достатъчно течности. Добре си похапна Майчето. Днес имаме и производство(вчера само пишка), а колко пишано е направила, като малка кравичка. Раната по мои наблюдения зараства лека полека. Поспиваме повечко, но откакто мина манипулацията това коте не се отделя от мен. Като кученце е, мърка, ходи подире ми, гали се. Все гледа да се сгуши до мен и чак ме гледа учудващо като стана да си върша работата с поглед - Къде отиваш сега!.  Все така не обича да я държим на ръце, но пък иска да се гуши и да бъде галена. Душичката  ми малка, смело и добричко котенце ми е тя. Heart

ПП Добро утро на всички пухчовци и техните любящи "слуги"! Hug Wink

# 164
  • на брега на морето
Черното на брадичката на Бегинс да не е някаква коричка на рана? Нищо не ми идва на ума освен да се намаже с Гранулин. Но нека момичетата, които знаят повече, да кажат. Но обезкосменото задължително трябва да се подсуши - с ХАРТИЕНИ кърпи или тоалетна хартия например. Да няма нищо мокро по муцунката. Вземете сребърна вода от аптеката и можете с памуче няколко пъти през деня. Сребърната вода трепе гъби.

Аз изкъпах Рафаела само един път - когато я донесохме.

Общи условия

Активация на акаунт