Любители на котки - Тема 132

• 32 497
  • 768
  •   1
Отговори
# 300
  • Враца
Аз имам един котарак който осинових 2010 година от човек намерил го като бебе до кофата за боклук. Казва се Рижко.Никога не бях гледала до тогава котка и меко казано държанието ме изуми. Аз и тук съм писала, че за мен е полукуче. Кастрирах го за което много съжалявам. Писала съм също. По- добре неприемливо държане отколкото да ти обърне очите в ръцете ти и невъзможност въобще да се движи.
2015 година се преместих на вилата - място отстоящо на около километър от шосето за ферибота доста безлюдно. Тук хората така се спасяват и себе и животните и домашните любимци изхвърлени на шосето или осиротели след поредната смърт на стопанина си.
Не не е кастрирана защото приятелят ми не дава и дума да се издума. Той винаги намира къде да ги даде или просто си ги гледа. Така гледа и осем кучета изоставени.Само едно е родено тук. Всяка година гледа по едно прасе за собственика от пекарна и магазин който му осигурява храна.
Писах защото просто съм убедена от отношението на котките към другите животни и човека. Исках да споделя.

# 301
Аз имам един котарак който осинових 2010 година от човек намерил го като бебе до кофата за боклук. Казва се Рижко.Никога не бях гледала до тогава котка и меко казано държанието ме изуми. Аз и тук съм писала, че за мен е полукуче. Кастрирах го за което много съжалявам. Писала съм също. По- добре неприемливо държане отколкото да ти обърне очите в ръцете ти и невъзможност въобще да се движи.
2015 година се преместих на вилата - място отстоящо на около километър от шосето за ферибота доста безлюдно. Тук хората така се спасяват и себе и животните и домашните любимци изхвърлени на шосето или осиротели след поредната смърт на стопанина си.
Не не е кастрирана защото приятелят ми не дава и дума да се издума. Той винаги намира къде да ги даде или просто си ги гледа. Така гледа и осем кучета изоставени.Само едно е родено тук. Всяка година гледа по едно прасе за собственика от пекарна и магазин който му осигурява храна.
Писах защото просто съм убедена от отношението на котките към другите животни и човека. Исках да споделя.
Ами дано Мира се върне, защото сега е разгонителен период и нищо чудно, ако намери пътя за обратно, да дойде с наследство 😁

# 302
  • на брега на морето
От това че ни раздра дънките и краката са й изпадали всички нокти, намерихме ги на плочките на земята и лапите са и кървясали и леко подути... Такава лудост от куче не съм виждала! Ти да го риташ и да го буташ то да те наваля и да се спуска на убийство ....
Няма как да опадат ноктите при нападение над човешки крак, просто това не може да се случи. Сигурно сте й ги дърпали с клещи за отмъщение. Чак пък всички нокти да изпадат!!!

# 303
  • Варна
 И на мен това ми звучи абсолютно невероятно. Един нокът да се откърти допускам, но всички - абсурд. Ноктите нали са за това - да се катерят, да се защитават, те ако опадваха при всяка атака...

# 304
  • In the land of Never Never
И на мен това ми звучи абсолютно невероятно. Един нокът да се откърти допускам, но всички - абсурд. Ноктите нали са за това - да се катерят, да се защитават, те ако опадваха при всяка атака...
Падат обикновено люспи от горната част на нокъта, но това не е самия нокът, ако това се има предвид. Това е естествен процес, котките сами ги люпят със зъби или падат при точене. Но в такъв случай няма кръв по лапите. Звучи много странно, наистина.

# 305
  • София
На нашия котарак от време на време му се цепят до кръв. Почистваме с кислородна водичка.

# 306
  • Варна
На Кетя и се откърти нокът през зимата, бях писала тук. Ветът каза, че се случва, тя се беше прицелила лошо, докато скачаше към плота и се сурна на земята. Ама всички нокти да се откъртят просто няма начин.

# 307
  • Враца
С мен лично котка не се е държала агресивно, но имах един неприятен случай с Рижко и майка ми.
Семейство котки са доста агресивни. Хубаво е, че домашните котки са с доста малки размери.

# 308
  • София
Христос Воскресе!
Бъдете здрави, вие и вашите любимци! ❤

Ето го и моето украшение Heart Eyes

Колите ни винаги са покрити с кални котешки стъпки Grinning

# 309
  • Варна
Ивекс, не се притеснявай за Ушко!
Освен да охраняват яйцата, случва се и да ги и пооближат. Grinning Една пазителка на яйца-Женя Grinning

# 310
Веселина97, как е котката ти?
Може ли нейна снимка и снимка на лапичките й с опадали нокти?

Утре става седмица откакто се можем с Тридерм. От днес го мажем и с крем Здраве по моя идея- на мен ми е помагал за гнойни пъпки, срязано, а и като маска съм го ползвала. Съдържа цинков оксид.
На петното на гърдите са се появили съвсем мънички косъмчета, а аз не смея да се зарадвам.

Пие си витамин C и Невробекса. Какво друго мога да му дам?
Замислих се за бирена мая, за вдигане на апетита, но ме е страх, че хапчетата са много големи.

Голяма е гад, но е умен.
Взех го за мазане със Здраве и седнахме на стола за мъчение. Провери дали ям - не и тръгна да се измъква. Заговорих му, показах му крема да го подуши. Трябваше да му вдигна главата за да го намажа. Пак беше готов да избяга, но като видя, че няма да му отварям устата за хапче, се успокои. Докато го мажех, седя мирен и с притворени очи, кефеше се.
Явно и него го дразни раната. Аз съм хващали вагинални и по краката гъбички. Усещането винаги е било пари и сърби, не боли. Няколко пъти мажа раната с кубче лед, той се кефи.

И вече не смърди на гадно. Прави бяхте - няма нужда да се къпе насилствено.
Благодаря ви!

# 311
Котки в чували, раздаване по две котила всяка година, тормоз за майката ... Не е нормално това!

За жената със скандалите - намерете нови стопани, които не стигат до такива семейни скандали. И котката има нужда от нормална, спокойна среда за живот.

Аз да се похваля, че от февруари сме на Феринга за кастрирани и Сиси прибра коремчето. Толкова слаба не е била и след като я открихме и роди. Все едно е друго коте Joy

# 312
  • Враца
Ти какво разбираш под чувал? Вероятно тези които поставяме на кофите за боклук. У наше село на това се казва зеблен чувал и хората са го използвали за пренасяне на малки животни защото могат да дишат и движенията са ограничени. Съответно не виждат обстановката за да се стресират. Да ама не. За котките явно не важи. Не важи и това, че се е ориентирал по звездите както казва приятеля ми. То беше в сред бял ден.

# 313
Да де, пак чувал. А ти щом живееш с разбиранията от преди началото на 20в - добре, но в днешно време разнасянето на котки в чували не се счита за нормално.

Редактирам: Някога, преди доооста години, са мъкнали живата стока в чували ако нямат пари за клетки. Котките стока ли са за теб?
То и кучета се тричат все още, макар и незаконно. Да разбирам ли, че всяко варварство бива одобрено от теб, само защото 'у ваше село' миналият век е практикувано?

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 11:16 от _Зизy_

# 314
  • Враца
Ти какво разбираш под чувал? Вероятно тези които си поставяме на кофите за боклук.
У наше село с зеблени чували са се пренасяли малки животни от неизвестно колко години. Първо могат да дишат, второ - движенията са ограничени,но не се стресират и няма възможност да се наранят и съответно не виждат обстановката около себе си. Да, но не. Явно за котките важат други неща. Не е вярно, че се е ориентирал по звездите защото беше бял ден.

Общи условия

Активация на акаунт