Любители на котки - Тема 132

• 32 502
  • 768
  •   1
Отговори
# 285
Паникьосах се и то много, знаете защо... Няма да мигна тая нощ, дадох му прясно и кисело мляко, ще го подрискам сигурно.

# 286
Здравейте, тази сутрин ми се случи нещо шокиращо! С приятелят ми имаме британска женска котка на 2г. най-милото гальовно коте не сме я чували до сега да съска нито е одраскала някой. Много е социална и любопитна. Скарахме се и аз започнах да крещя и пищя, а тя полудя и се нахвърли върху мен като питбул. разпокъса ми дрехите и ме надра и нахапа цялата все едно е куче 😳 Беше като обладана цялата настръхнала, очите й на палачинки! На него не посяга! До сега като сме се карали и съм викала идваше и леко ме хапеше, за да спра все едно ни разтървава, но този път това беше много страшно. Дивана е скъсан и дрехите си. Разкъса ни дънките- от къде такава сила не знам. Сега ме е страх от нея и не знам какво да правим! Ако се повтори трябва да я махаме, а много я обичаме! Може би, защото не е кастрирана и го ревнува от мен ли- не знам, но дано да не се повтаря. Четох, че реагират така на крещене и пискане често. Моля споделете, ако някой е компетентен и е имал подобна случка.
Като бях дете, имахме котка, и с брат ми често се карахме и биехме - и аз, като по-малка, обикновено не излизах победител, като битката завършваше с пищене и крясъци от моя страна. За капак, котката се хвърляше върху краката ми, издираше ги силно, и бягаше, което ме караше да се чувствам двойно обидена.Anguished
Не беше кастрирана, но в онези времена, въобще това не беше популярно. Живеехме в апартамент, животинката беше постоянно разгонена. След години, брат ми се ожени, и снахата (тя не обичаше животни) каза, че като се роди бебето, и заплаче, котката може да скочи върху него. Това беше аргумент за майка ми, и тя намери хора, на които да я даде, те живееха в двор, и мацата, вече на 7 години, накрая се сдоби с поколение.
Така че, решението е кастрация, а и спорове без повишаване на гласа - явно някои котарани не обичат това. Всъщност, добър повод да решаваме споровете без емоции, и въобще да общуваме спокойно.
Да и при нас е същото. Най-интересното е, че напада мен, а не него когато видимо аз съм по-слаба и няма да излезна победител от ситуацията. 😄 Стигам до извода, че просто писъците ги побъркват, а не разбират кой е жертвата...Обича ни еднакво спи между двамата от бебе и ни целува по цяла нощ и изведнъж..... От това че ни раздра дънките и краката са й изпадали всички нокти, намерихме ги на плочките на земята и лапите са и кървясали и леко подути... Такава лудост от куче не съм виждала! Ти да го риташ и да го буташ то да те наваля и да се спуска на убийство ....

# 287
Здравейте, тази сутрин ми се случи нещо шокиращо! С приятелят ми имаме британска женска котка на 2г. най-милото гальовно коте не сме я чували до сега да съска нито е одраскала някой. Много е социална и любопитна. Скарахме се и аз започнах да крещя и пищя, а тя полудя и се нахвърли върху мен като питбул. разпокъса ми дрехите и ме надра и нахапа цялата все едно е куче 😳 Беше като обладана цялата настръхнала, очите й на палачинки! На него не посяга! До сега като сме се карали и съм викала идваше и леко ме хапеше, за да спра все едно ни разтървава, но този път това беше много страшно. Дивана е скъсан и дрехите си. Разкъса ни дънките- от къде такава сила не знам. Сега ме е страх от нея и не знам какво да правим! Ако се повтори трябва да я махаме, а много я обичаме! Може би, защото не е кастрирана и го ревнува от мен ли- не знам, но дано да не се повтаря. Четох, че реагират така на крещене и пискане често. Моля споделете, ако някой е компетентен и е имал подобна случка.
Като бях дете, имахме котка, и с брат ми често се карахме и биехме - и аз, като по-малка, обикновено не излизах победител, като битката завършваше с пищене и крясъци от моя страна. За капак, котката се хвърляше върху краката ми, издираше ги силно, и бягаше, което ме караше да се чувствам двойно обидена.Anguished
Не беше кастрирана, но в онези времена, въобще това не беше популярно. Живеехме в апартамент, животинката беше постоянно разгонена. След години, брат ми се ожени, и снахата (тя не обичаше животни) каза, че като се роди бебето, и заплаче, котката може да скочи върху него. Това беше аргумент за майка ми, и тя намери хора, на които да я даде, те живееха в двор, и мацата, вече на 7 години, накрая се сдоби с поколение.
Така че, решението е кастрация, а и спорове без повишаване на гласа - явно някои котарани не обичат това. Всъщност, добър повод да решаваме споровете без емоции, и въобще да общуваме спокойно.
Да и при нас е същото. Най-интересното е, че напада мен, а не него когато видимо аз съм по-слаба и няма да излезна победител от ситуацията. 😄 Стигам до извода, че просто писъците ги побъркват, а не разбират кой е жертвата...Обича ни еднакво спи между двамата от бебе и ни целува по цяла нощ и изведнъж..... От това че ни раздра дънките и краката са й изпадали всички нокти, намерихме ги на плочките на земята и лапите са и кървясали и леко подути... Такава лудост от куче не съм виждала! Ти да го риташ и да го буташ то да те наваля и да се спуска на убийство ....
намажете й ги с нещо, че ще се възпалят и гноясат.

# 288
Веселина, ако наистина котката е останала без нокти, трябва максимално бързо да се заведе на добър ветеринар!. Но за съжаление вече никога няма да бъде нормално животинче, защото за нея това е жестоко осакатяване. Не мога да си представя какви писъци са, за да изпадне животинката в такова състояние. Котките стават много агресивни при стрес и страх.
Още нещо - това не е плюшена играчка. И когато човек реши да си вземе домашен любимец, трябва да се съобразява с него.

# 289
Защо са й опадали ноктите?
Заведете я на ветеринар.

Пети ден можем Бегинс с Тридерм, ефект няма. Голите петна на врата и на гърдите стоят.
Около раната на бузата расте козинка.

П.П.
Като стана въпрос за нокти - препоръчайте ми нещо за драскане. Ние нокти си имаме, наскоро ни ги рязаха, обаче си е изгубил инстинкта. Преди видеше ли кашон, веднага го използваше за точене. Сега нарочно оставен такъв - не го и поглежда. Проявява интерес само към кожените фотьойли в хола.
Дали да не купя кожено яке втора употреба и да го окача на табуретка?
На дрънкалки от зоомагазин или Лидл няма да обърне внимание.

П. П. 2
Моментен данък :

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 22:56 от Зуки Су

# 290

Ето я моята калпазанка. Доволно нахранена. Яде по 3-4 пауча на ден, все едно не е яла с дни.

# 291
Veselina 97, и нашата котка като се карам и повишавам глас на дъщеря ми идва и ме хапе силно по краката и започва да мяука силно все едно ми казва да млъкна и да не се карам на детето.
А веднъж като се прибирахме (тя обикновено ни усеща и ни чака пред вратата), дъщеря ми незнам какво направи, но котката се хвърли върху краката й и я изподра през дънките. Дъщеря ми побягна в банята, а котката я преследваше и бяха едни ужасни писаци и мяукане, че чак и аз се уплаших, че ще се осакатят двете😂. Дъщеря ми после няколко дена се страхуваше от котката.
Но това беше единичен случай и повече не се е повтаряло. Така че не се шашкай, на всеки се е случвало🤗
Но ако са и изпадали ноктите, както казваш, я заведете на ветеринар.

# 292
  • София
Обаче така като ви чета - за да агресира така животното, не ще да е било само обикновено повишаване на глас.
Желая ви вичко да се оправи!

# 293
  • Варна
Честит празник! Ивекс, ти верно ли се паникьоса заради едни сладкарски бои? Недей така, това са безвредни бои, ние нали ги ядем? Нищо и няма на котката, не се шашкай така, ти повече от на бебе и се шашкаш.

# 294
  • In the land of Never Never
Защо са й опадали ноктите?
Заведете я на ветеринар.

Пети ден можем Бегинс с Тридерм, ефект няма. Голите петна на врата и на гърдите стоят.
Около раната на бузата расте козинка.

П.П.
Като стана въпрос за нокти - препоръчайте ми нещо за драскане. Ние нокти си имаме, наскоро ни ги рязаха, обаче си е изгубил инстинкта. Преди видеше ли кашон, веднага го използваше за точене. Сега нарочно оставен такъв - не го и поглежда. Проявява интерес само към кожените фотьойли в хола.
Дали да не купя кожено яке втора употреба и да го окача на табуретка?
На дрънкалки от зоомагазин или Лидл няма да обърне внимание.

Пу, да не му е уроки на дядо Бегинс, добре изглежда. Мажете колкото дни е казал доктора, кожата трудно се възстановява, обикновено трябват две седмици да почне да расте козинка.
Има едни драскалки, от пресован картон, слагат се на пода. На моите им вземам тази от зооплюс, тук също я има, но е по-скъпа. Женската котка има проблем и не може да ги точи на дърво, но на тази обича. Само дето правят много боклук, ама и това им прощавам. Simple Smile
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/durveta_za_draskane/draskalki_ot_karton/351986

# 295
  • Враца
Приятелят ми реши, че трябва да дадем две от котките / първо една, но след това решиха две за да не се чувстват самотни/ на колега на негов приятел. И така това стана на разпети петък. Мадам Сивушка се окри като, че ли почувства, че ще става нещо. Ревльо който решихме,че ще дадем ми беше слабост след Рижко. Тогава дадохме малката Мери и Ревльо. Сложихме ги в чувал и той ги закара при приятеля си. Колегата му има вила близо до него. Разстоянието е около 5 километра. Казах на малката Мери да се грижи за Ревльо. Тя му е племенница и въпреки, че е по- малка от него е доста по- оправна.  На другия ден отидох до нас и какво ми беше учудването като видях Ревльо да да пресича съседната вила и да се прибира в нас. Не можех да повярвам на очите си! Стигнах до нас и той ме чакаше пред вратата. Хванах го, нацелух го. Той не ми се сърдеше. Малката Мери я няма. Няма я и днес. Не можем да се обадим да видим дали е в новия си дом. Вече страшно съжалявам за решението си.
Приятелят ми разказва, че преди около 7 години взел бабата на Мери от заведение отстоящо на 10 - 12 километра от тук заедно с двете малки - Мери / майка им / и Тръмп. Мери като пораснала останала, а Тръмп си намерил друг стопанин който го гледал много добре. Някъде на три месеца идвал да посещава сестра си. Преди две години се прибра, явно се беше случило нещо със стопанина му. Дълго време изчезваше през нощта и после пак идваше. Накрая се отказа да ходи.
Майка им ги беше изоставила и върнала в заведението на 12 километра. Собствениците казват, че различавала джипа на приятеля ми и когато се появявал се качвала на тавана и се криела.
Никога не съм очаквала, че китките имат такъв сложен живот.Мислех, че моя Рижко е просто изключение и уникален.

# 296
Как може да има такива хора като вас?! Пфу! Започна да ми се повдига в още в момента, в който сте ги сложили в чувал! Горките котки не заслужават "човеци като вас".

# 297
  • Враца
Пропуснах, че сте толкова богати и претенциозни! Дано и душите Ви отговарят на стандарта. Остави другите!

# 298
Пропуснах, че сте толкова богати и претенциозни! Дано и душите Ви отговарят на стандарта. Остави другите!
Женската кастрирана ли е?

# 299
Кaкви сa тез ромaни, кaкво е товa чудо. То не бяхa бaби, мaйки, че чaк племенници, то роднински връзки, то родословие, то зaръки зa грижи. Ще трябвa родословно дърво дa рисувaме, че дa рaзплетем поне мaлко кой кой е, кой нa кого дaл, кой кого взел, кой къде отишъл и откъде се върнaл, aaa и дaли е спaзенa зaръкaтa зa окaзвaне нa грижи. Aбе, клaсикa някaквa. Изобщо нищо не рaзбрaх от нaписaното. Нито в кaквa връзкa е нaписaно. И точно четейки постa единствения въпрос, който ми нaпирa дa питaм е: Ко, речи! Ко!
Пп Извинявaм се, но нaистинa нищо не рaзбрaх.

Общи условия

Активация на акаунт