Любители на котки - Тема 132

• 32 504
  • 768
  •   1
Отговори
# 270
Отново се активизира смяната на козината и е нещо страшно, Топче не се скубеше така. Замислям се за някакви добавки, да не му липсва нещо.... И не дава да го реша и е ужас, залъгвам го с лакомства, но взе,че се научи и лапа и изчезва.Joy

# 271
  • In the land of Never Never
Здравейте, тази сутрин ми се случи нещо шокиращо! С приятелят ми имаме британска женска котка на 2г. най-милото гальовно коте не сме я чували до сега да съска нито е одраскала някой. Много е социална и любопитна. Скарахме се и аз започнах да крещя и пищя, а тя полудя и се нахвърли върху мен като питбул. разпокъса ми дрехите и ме надра и нахапа цялата все едно е куче 😳 Беше като обладана цялата настръхнала, очите й на палачинки! На него не посяга! До сега като сме се карали и съм викала идваше и леко ме хапеше, за да спра все едно ни разтървава, но този път това беше много страшно. Дивана е скъсан и дрехите си. Разкъса ни дънките- от къде такава сила не знам. Сега ме е страх от нея и не знам какво да правим! Ако се повтори трябва да я махаме, а много я обичаме! Може би, защото не е кастрирана и го ревнува от мен ли- не знам, но дано да не се повтаря. Четох, че реагират така на крещене и пискане често. Моля споделете, ако някой е компетентен и е имал подобна случка.
Като бях дете, имахме котка, и с брат ми често се карахме и биехме - и аз, като по-малка, обикновено не излизах победител, като битката завършваше с пищене и крясъци от моя страна. За капак, котката се хвърляше върху краката ми, издираше ги силно, и бягаше, което ме караше да се чувствам двойно обидена.Anguished
Не беше кастрирана, но в онези времена, въобще това не беше популярно. Живеехме в апартамент, животинката беше постоянно разгонена. След години, брат ми се ожени, и снахата (тя не обичаше животни) каза, че като се роди бебето, и заплаче, котката може да скочи върху него. Това беше аргумент за майка ми, и тя намери хора, на които да я даде, те живееха в двор, и мацата, вече на 7 години, накрая се сдоби с поколение.
Така че, решението е кастрация, а и спорове без повишаване на гласа - явно някои котарани не обичат това. Всъщност, добър повод да решаваме споровете без емоции, и въобще да общуваме спокойно.

# 272
  • In the land of Never Never
Здравейте. Съвсем новичка съм в темата. Ако позволите да се присъединя към вас по линия на майка ми - горда стопанка на две калпазанчета. Дайте ми моля съвет за заместител на пауч-а. Купуваме от зелените кутии на Kitekat и всичко с изключение на пилешкото се омита. Тези пакетчета си седят и се чудим какво да ги правим. Просто не се оползотворява разхода за кутията. Приятни почивни дни ви желая.
Китекат не е най-добрия вариант. По-въпроса за храненето има и специална тема "С каква храна храните котката си". Можете да погледнете там също за информация.
Не съм най-компетентна по храненето, в темата има хора с повече знания и опит по въпроса.
Аз също няколко години съм хранила котките си с масовата храна от супермаркета, и в резултат не искаха да ядат друго, много трудно е да ги отучиш. Моят котарак има и стомашен проблем, така че моите избори на котешка храна са в тази насока.
Също зависи и от това какъв бюджет може да отдели майка ви . По-принцип трябва да се комбинират суха с пълноценна мокра храна - паучове или консерви. Има и добра храна в по-нисък ценови клас. Понякога е по-изгодно да се поръчва в интернет. Зависи от това какви са възможностите.

# 273
Спешно............ Езика на котката е целият син, близал е боядисано яйце, какво да направя? Кабинет едва ли ще намеря, току-що яде, притеснява ме да не се отрови от тази боя....

# 274
Спешно............ Езика на котката е целият син, близал е боядисано яйце, какво да направя? Кабинет едва ли ще намеря, току-що яде, притеснява ме да не се отрови от тази боя....
имаш ли въглен на прах. Или таблетки. Ако нещо му прилошее или повръща разбъркай му два кубика в спринцовка и му го дай. И виж боята каква е, не би трябвало да са отровни, защото все пак прониква в яйцата.

# 275
  • София
Пробвай с денонощните телефони, мисля Добро хрумване имат. Иначе не мисля, че ще му стане нещо. Все пак и белтъкът понякога е боядисан, а го ядем.

# 276
Дадохме му кисело мляко, иначе не е повръщал, направо ще откача, нямам активен въглен..

# 277
Дадохме му кисело мляко, иначе не е повръщал, направо ще откача, нямам активен въглен..
спокойно. Моите са яли боядисани яйца още от времето, когато ги боядисвахме с текстилна. 🤗

# 278
Ох, наистина много се притесних.
Езика му вече не е оцветен след като яде кисело мляко.
Ще потърся телефонни номера на спешни кабинети да питам...

# 279
  • София
Ивекс, няма нищо да му стане Simple Smile

# 280
Страх лозе пази....
Търся сега телефони на ветеринарни кабинети да звъня, наистина се притесних.
Никой не вдига.
Има ли спешен кабинет в Пловдив?

# 281
Ивекс, спокойно. Мисля, че нищо нямa дa му стaне нa Ушко. Доколкото знaм, сегa боите зa яйцa сa безвредни. Инaк всички дa сме се нaтровили т.к. боятa щем нещем прониквa и в яйцaтa. Стигa дa не си ги шaрилa с туткaл, че знaм, че той не е безвреден. Инaк нищо им нямa нa боите и нa Ушко нищо нямa дa му стaне. Успокой се, не се тревожи.

# 282
Не, само боя за яйца, ужас, притеснявам се и то много.
По-късно ще му дам още кисело мляко, иначе си играе и иска да яде.

# 283
Ивекс, успокой се. Надали е толкова опасно. Трудно ще намериш вет в събота вечер преди великден. По-скоро, ако има около вас аптека с дълго работно време, купи таблетки активен въглен
 Бившият ми вет (вече пенсионер) казваше, че той е задължително да е наличен в къщи, когато имаме домашен любимец.
Едит. И още нещо - ако знаеш кой цвят боя е нападнал, виж какво Е съдържа тя - това е информативно, за да се знае какво е облизал.

# 284
  • София

Спокойно! Боите за яйца са безвредни! Дори могат да се използват като сладкарски бои.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт