Любители на котки - Тема 132

• 32 475
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Според мен си обича котката, момичето, просто и лази по нервите. Разбиаемо е, а и си има котки диванета.
Всички знаем, че имат съвсем различен хороктер от кучетата, и любовта и отношенията с котка и куче е различна.
Едното те гледа в очите и излъчва - Обичам те, обичам те, ако ми дадеш да ям ще те обожавам до живот...
А котките са - Дай да ям, не ме пипай ако не искам, но да знаеш че като дойда да се галя трябва да търпиш и да стоиш мирно... А и ще спя до теб, ама само когато ми е кеф.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 08:34 от possessed

# 406
Клишетата са едно, действителността - друго.
Надали някой вярва, че ей така, без причина, котка ще се изходи в храна ... Хайде сериозно. Вероятността това да стане е едно на ... много, да речем.
Котките са толкова чисти животни.
Много по-вероятно е просто да има проблем.
Сиси така пишкаше в обувките на мъжете, които са ни идвали на гости. Заради разбутаните хормони беше - не я кастрирахме на време и й изби по този начин.

# 407
  • София
Е, много ясно, че трябва да се търси първо проблем.
Сиси е кошмарна сутрин, няма един път да съм се наспала като хората, но знам защо го прави и понеже няма отучаване, си търпя. Вчера я изхвърлих от стаята, два часа се опитваше да прокопае дупка във вратата и мяукаше на умряло отвън. А понеже не бях изхвърлила и Джуджи, тя пък мячкаше притеснено отвътре.
Но, според предишен опит, ако изхвърля и двете, просто има повече котки отвън опитващи се да проникнат вътре.

# 408
Будна съм от 6:30, котарака е гладен и ни побърка, след инжекцията вчера се изходи един път, отново разстройство, но след това няма инциденти, пишкал е и на два пъти го хванах вчера да пие водичка.

Кучетата наистина са много всеотдайни животни и са благодарни и те обичат повече от себе си, докато котките са съвсем различни - егоисти.

# 409
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравейте,
може ли някой да сподели как се справяте с "козинопада" на котето?
Сресвам я почти всеки ден, но не съм сигурна, че гребена е подходящ...
Дайте идея, къпала съм я 2 пъти за последните 9 месеца, трябва ли по-често?
Когато лежи в легълцето си, когато стане сякаш половината и козина е паднала.... Храня с Хилс....

# 410
  • Варна
Това го обсъждахме съвсем скоро. Котка НЕ се къпе. Кое налага къпането на животното, ходи навън в калта, въргаля се из блата или какво? котките се самопочистват и това е напълно достатъчно, да се къпят освен че е безсмислено ами и е направо вредно. За ресането - два вида четки имам, не дава да я реша. Скубе се и това е.

# 411
  • Варна
И Късметка се скубе, имаме фурминатор и ръкавица отскоро, ми пак има косми,.просто прахосмукачка по-често и това е ...

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 12:00 от Мира Иванова

# 412
Четка от типа на тримера на Фурминатор или от този тип и ежедневно ресане.

# 413
  • София
И Късметка се скубе, имаме фурминатор и ръкавица отскоро, ми пак има косми,.просто прахосмукачка по-често и това е ...

Ръкавицата добра ли е? Гледам рекламата в нета, харесва ми и ѝ се чудя. Имаме четка, но им омръзва и не стоят и двамата. Маци се скубе здраво и още не сме се справили със спластяванията  по гушката (режа по един фъндък от време на време, когато тя разреши).

Ето я- кичнала се на високо, незнайно как (снимката е през комарника)

# 414
  • Варна
Ръкавицата по-удобна сякаш. Не сваля кой знае какво, аз я взех от Джъмбо, за ежедневието е ок.
Не съжалявам, че я взех.

# 415
Върнахме се от ветеринар, при Карагьозов беше пълно, много чакахме, а бяха 3-ма доктори. Размина се антибиотика, биха му още една инжекция и да наблюдаваме - промяна в поведението, изхождането и т.н., в такъв случай щели да му назначат курс с антибиотик, не беше само той, още едно куче и малко коте с повръщане и разстройство, ужас. Отказах лечебните паучове на РК и ми казаха, че по-добре да му давам варено пилешко и ориз, често по една лъжичка. Сега варя ориз.Grinning Седмица най-малко без гранули, без лакомства, само месо и оризче. Исках и да го обезпаризитим, защото ще се почне с бълхи и т.н., но трябвало да е здрав.

# 416
Аз чакам ръкавица от Алиекспрес. Като дойде и за нея мога да дам мнение. Иначе тример не съм ползвала, но като втората, която показах имам (и то не на Ферпласт, а от китайския) и сваля много козина Simple Smile

# 417
  • София
И аз имам такава четка, ама трябва сигурно половин ден да я реша, за да смъкна всичко. Simple Smile То колкото и да решиш, все си има. Поръчала съм фурминатора, ако и той не се справи, вдигам ръце.

# 418
  • Варна
Имаме още една котка - взехме и Ленката Sunglasses
Обачееее има проблем - освен, че се скубе зверски, ама зверски (свалих 4 четки козина и продължава да се скубе) има и пърхот. Вероятно утре ветовете няма да работят и на доктор ще можем да я заведем чак във вторник. Май сме го коментирали из темата, ама като не ме е интересувало нямам спомен... Имате ли опит, на какво може да се дължи тоя пърхот? Не смея сега да реша Кетя със същата четка, да не е нещо заразно и да се прехвърли и на нея... Освен това е голяма шишка, докторът сигурно ще се кара и ще я сложи на диета Crazy

# 419
Честита втора котка!
При Топче беше от храната, смених храната и се нормализира, не реши другото коте.

Общи условия

Активация на акаунт