Любители на котки - Тема 132

• 32 049
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Поздрави и от нас на Барни беладжията, бързо да се възстанови Flowers Four Leaf Clover

# 646
  • Варна
Радвам се за хубавите новини и желая на Барни бързо възстановяване Hug
Ей голяма игра пада с новата придобивка, мисля да взема още едно тунелче и да ги удължа като ги свържа....

# 647
  • София
Бързо възстановяване на Барни!  Heart Eyes  Ще му мине като на коте!  Wink

И на Сиси бързо възстановяване! Вече ще си живее спокойно и безгрижно!  Heart Eyes

Ние днес си имаме именик - Кирчо!  Laughing Не, че е наясно с това!  hahaha  Спи си 100 и ...найсти сън от сутринта и не му пука!  Laughing

# 648
И от ПиратЯ едно "Здравей". Жив и здрав е, не трябва много-много човек да го мисли. Обгрижен е, даже малко прекалява. Напреки на креватя не е желателно, но явно не му дреме.
Скрит текст:

# 649
Здравейте, присъединявам се към темата. След няколко дни ще се сдобием с котенце, домашно-улично превъзходно. Изключително полезна тема, ще следя с интерес. Ще кача снимки на "първи стъпки" в новия му дом.

# 650
Да, мила, тук цялата работа е в дозата. В стандартната си доза, 50 мг това лекарство наистина е предназначено да лекува зависимости към алкохол и наркотици. Но, в ниска доза, човешката е 4,5 мг) то действа по съвсем различен начин, като блокира опиоидните рецептори в мозъка, които отчитат нивото на ендорфините и енкефалините, произведени от тялото, и така кара организма да произвежда два-три пъти повече. А тъкмо ендорфините и енкефалините са отговорни за поддържане на имунитета. Така че повишавайки имунитета, ЛДН кара тялото да самолекува автоимунни болести, както и такива, дължащи се на нисък имунитет.
Цялата тази история ми изглежда крайно съмнителна. Първо - ендорфините и енкефалините са вещества, които организмът произвежда при повишено натоварване и болка. Ролята им е да се свържат с рецепторите на болка и да я блокират. Което няма нищо общо с имунната система. Второ - чернодробната и бъбречна недостатъчност категорично НЕ Е автоимунно заболяване! Такива са примерно диабета и артрита. Сенсибилизираната имунна система започва да атакува нормално функциониращи клетки в тялото (в първия случай - лангерхансовите острови в панкреаса, във втория - ставната течност, която изпълнява ролята на смазка) и това води до болест. Но не съм чувал за случай имунната система на организма да атакува черния дроб или бъбреците. И трето - налтрексонът е категорично противококазен при всякакви форми на чернодробно увреждане! Да даваш каквито и да е количества налтрексон на животно, чийто черен дроб не функционира нормално, за мен е пълно безумие!

Всъщност, за много лекарства различната дозировка лекува по различен начин. Морфинът, например, за който знаем, че е много силен аналгетик, във висока доза действа тъкмо обратно - усилва болката!
Това чисто е просто не е вярно. Посочи, ако обичаш, количеството морфин (в мг/кг телесно тегло или като обща доза за възрастен човек), което усилва болката Grinning Разбира се, такова няма. Просто защото границата между дозите, предизвикващи аналгезия (обезболяване) и анестезия (загуба на съзнание) е много малка. Т.е. ако увеличиш леко дозата, която обезболява, пациентът просто ще изгуби съзнание. При което очевидно няма как да изпитва болка Simple Smile

Змийската отрова в ниски дози лекува, във високи убива. Така че, не бива да те учудва.
Примерът със "змийската отрова" също е некоректен. Защото съществуват хиляди видове змийски отрови и всяка отрова съдържа десетки различни съединения. Разделят се най-общо на хемолитични и нервнотоксични такива. Хемолитичните действат като храносмилателен ензим - попадайки в тялото, те започват да разграждат тъканите. Такава отрова имат змиите от групата на отровниците, към които принадлежат кроталите, габонските отровници, както и нашите пепелянки и усойници. Слабите хемолитични отрови, приложени ВЪНШНО, могат да имат известен стимулираш кръвообращението (затоплящ) ефект. Но пробвай да погълнеш или да си инжектираш каквото и да е количество хемолитична отрова Grinning Ще получиш сериозни тъканни и чернодробни увреждания. А разградените белтъци ще запушат бъбреците ти и те ще престанат да функционират.

Змиите от групата на аспидите (кобри, тайпани, мамби, почти всички отровни водни змии) имат нервнотоксична отрова. Тя действа по друг начин - блокира предаването на нервните импулси в периферната нервна система (миорелаксиращ ефект). В частност - тези, които карат дихателните мускули и сърцето да се съкращават. В резултат на което жетвата умира от задушаване. Съответните съединения могат да се използват в хирургията, когато пациентът е включен към система "сърце - бял дроб" и е необходимо да се блокират нервните му импулси по време на операцията.

Освен това и двата вида отрови съдържат антикоагуланти, които предизвикват вътрешно кървене. В много малки количества само антикоагулантите могат да се използват за профилактика и лечение на тромбози. Но въвеждането на каквото и да е количество змийска отрова (а не на неин отделен компонент) вътрешно може да те "излекува" само от признаци на живот Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 20:41 от V12

# 651
  • София
С ЛДН наистина се подпомагат тежки автоимунни заболявания, туй го знам от опит.
Лекари го препоръчват и предписват.
Но всеки човек чете и решава за неговия конкртен случай добре или не ще да е.
А що се отнася до животните ни, преценяваме ние.

У нас нищо ново. В момента всички четирикраки спят, а кучето даже хърка.

# 652
  • София
V12, аз никъде не съм споменала, че хроничната бъбречна недостатъчност е автоиунно заболяване. Но Е заболяване, причинено от нисък имунитет.

Второ, владееш ли английски?

# 653
detelistna.4etirilinka, знаеш ли защо хората следват 6 години медицина и учат още 5 за специализация, вместо да четат съответните статии в интернет (пък били те и на английски)? За да няма смъртни случаи от правописни грешки Grinning

Бъбречната недостатъчност е заболяване, причинено от функционално разстройство на бъбреците, а не дължащо се на външни причинители. Т.е. просто все повече клетки в бъбреците с времето умират или функционират неправилно. А ролята на имунната система е да се бори с патогенните вируси, бактерии и междинни организми като хламидиите. Вярно е, че засилването на имунната система помага на целия организъм, в т.ч. косвено и на бъбреците. Вярно е, че всичко, което не е вредно, като например хомеопатията, може да се пробва - най-малкото заради ефекта плацебо. Но да се препоръчват за организъм с нарушена чернодробна функция действащи (а не хомеопатични) концентрации на препарат, противопоказен при чернодробни разстройства, според мен излиза от границите на "Primum non nocere".

Edit: Чакам данни за концентрациите на морфин, засилващи болките Wink Защото ако не представиш такива, попадаш под правилото на 13-тия удар на часовника. Което гласи: "13-тият удар на часовника не само очевидно е погрешен. Той поставя под въпрос достоверността на всеки от предходните 12 удара.".

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 22:02 от V12

# 654
  • София
Не споря, така е. Но те попитах дали владееш английски, защото мога да ти дам линкове за клипове на лекари в Щатите, които работят в клиники, където лекуват с ниски дози Налтрексон. Самия принцип на лечение с това лекарство го е открил лекар. И се лекуват именно автоимунни заболявания, както и такива, причинени от нисък имунитет.

Що се отнася до шестте години следване и петте специализация, искам да ти кажа, че десет години се влачих по ендокринолози, които така и не успяха да диагностицират Хашимотото ми. Още десет години след това ме тъпчеха с Л-тироксин, а аз ставах все по-зле и заприличвах все повече на зомби. Всичко това продължи докато не взех нещата в собствените си ръце, и се разтърсих за информация в интернет. Намерих си сама подходящото лекарство, започнах да го приемам и сега вече се чувствам нормален човек. Толкова за медицината в България. Не е зле медиците да спрете да се взирате в собствения си пъп и да престанете да пренебрегвате пациентите, а да се вслушвате повече в тяхното мнение. Най-накрая, има медици, които никога не спират да се интересуват от новите неща и през цялата си практика не спират да учат, а има и такива които цял живот преповтарят нещата, които са научили през въпросните шест години. А светът се променя, както и медицината.

# 655
Не споря за новостите в медицината - има такива. Самият аз също не съм лекар, компютърен програмист съм. Когато приятели - лекари имат проблеми с компютрите - обръщат се към мен. Когато аз имам здравословен проблем - обръщам се към тях Simple Smile Въпреки че никога не се доверявам на едно мнение и винаги чета колкото може повече и сам, за да съпоставя различните гледни точки.

Не отричам напълно използването на ниски дози налтрексон като имуностимулатор при млади и сравнително здрави хора и животни. Въпреки че в щатите има и клиники, които лекуват с уринотерапия Simple Smile Там "здравеопазването" е бизнес, а не грижа за човека. И целта на лекарите е максимален брой хора да бъдат държани болни, но живи за максимално дълъг срок. Или поне докато свършат парите в здравната им застраховка. След това, ако щат, могат и да oздравяват Grinning А и някак си не ми вдъхва доверие лекар, който вместо да се занимава с пациентите си, качва рекламни клипчета в нета... Пак повтарям: в конкретния случай - възрастен котарак с нарушена чернодробна функция, аз лично не бих експериментирал с този препарат.

# 656
  • София
Не знам кого да похваля повече, Барни или малкия ми син. Последния  не мръдна цял ден от къщи, защото не е могъл да си представи да остави "пациента" сам.

Имаме изписани антибиотик за 14 дена, сутрин и вечер, и противовъзпалително за 5 дена, само вечер. Малко зор се оказа даването (впръскваме със спринцовка в устата), но то се е видяло, че ще се преборваме...

А Барни как заспива в скутовете на мъжете вкъщи, направо разтапя.  Май ще викаме свекито да дойде у нас да го гледа (да не е сам, когато сме на работа/училище), докато е с превързки и фуния.

Купих специални мокри кърпички за кучета и котки, за да го чистим, докато не може сам. Най- ме притеснява почистването на фунията, аз се пробвах да изчистя и нея с котешките кърпички, но Барни не ми позволи много. После говидях, че си я облиза сам, вероятно е имало капки от пастетите, които му давахме днес. А е 2 седмици само на пастет, заради трите шева, които има на небцето.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 23:00 от Sharky*

# 657
  • София

Там "здравеопазването" е бизнес, а не грижа за човека. И целта на лекарите е максимален брой хора да бъдат държани болни, но живи за максимално дълъг срок. Или поне докато свършат парите в здравната им застраховка.

Ами просто смехотворно е да се твърди, че с ЛДН могат да се печелят пари. Една опаковка Налтрексон е 99 лв, а стига за 300 дни. В съпоставка с десетките, стотици хиляди, които "бялата мафия" може да източи само от един пациент, ЛДН е направо безплатно лечение.

А за конкретния случай на котарачето Бегинс, някак си ми е убегнало, че има освен бъбречни и чернодробни проблеми. Но и не съм чела в групата за лечение на домашни любимци, както и в групата за лечение с ЛДН на хора във Фейсбук някой да е споменал, че чернодробните проблеми са противопоказание. А ти смяташ ли, че каквито и да било медикаменти се отразяват добре на болен черен дроб?
Впрочем, ЛДН лекува хепатит С.

# 658
Браво, Шарки, на юнака!

Ще ти споделя няколко неща, които си мисля. Ние играхме в този филм с фуния и антибиотици:
1. Антибиотика - той убива и полезните, и вредните бактерии в организма. Ние получихме микроспория в следствие паднал имунитет от него. Пада козината и се лекува трудно и бавно, но ние сме стари.
Идеята ми е да питате доктор за витамини или нещо подсилващо.
2. След силен стрес те се нуждаят от много любов. Нормално е да се радва на всички.
3. На нас ни казаха да не го оставяме, ако може, без надзор. Възможно е да се заклещи някъде или да я свали.
Вероятно мустаците му са извън фунията, но пак не са достатъчни за възприятие на околния свят. Бегинс удряше фунията в стени и врати. Без нея можеше да мине, но забравяше, че е с нея. Ние подпирахме някои от вратите за да минава по - лесно.
4. Спринцовката в устата е висше майсторство, много по - трудно от хапче. Ние го учим тепърва. Нека му я дава човек на когото Барни се подчинява.
Този човек да седне на стол, спринцовката да е готова на масата. Човека сяда и слага задните лапички между неговите крака като ги стиска здраво и с ръцете си се опитва да изсипе съдържанието на спринцовката. Желателно е втори човек да хване предните лапички. Първия с едната ръка натиска ОТГОРЕ между кучешките зъби и кътниците за да отвори уста. С другата вкарва спринцовката, може и отстрани като сукане и я изпразва.
Трудно е, но няма начин.
5. Намерете подходяща чинийка за пастета. Ако е плитка, ще го избутва навън. Ако е с високи стени, но тясна, няма да може да яде. За купичката за вода - ако се наложи, и нея сменете.
6. Почистването на фунията - ако има как, сваляйте я веднъж на ден за миене и го наблюдавайте да не се чеше. Мийте само с топла вода, без сапун.

Вероятно ще има странно поведение докато свикне с фунията. Ще е мъка, и за вас, и за него, но е необходимо зло.

Пие ли вода, яде ли нормално, върши ли си нуждите?  

Предполагам още е зашеметен от упойки и стрес. Ще се опитва да я свали, а това не трябва да се допуска. Ще сяда и със задните крака ще се опитва да я избута.

Помагат ли кърпичките? Миришат ли и как ги приема той?
За тях е голяма мъка че не могат да се мият. Ние изкарахме около месец с фуния. Бегинс засмърдя на болница и на лекарства. Даже мислех да се къпем, а това е най - омразното му нещо. Добре, че момичетата тук ме разубедиха. От около две седмици сме без фуния, той си се мие сам и не мирише.

Винаги ще съм благодарна на всички пишещи тук.
Пиши, все ще се намери някой минал по тоя път. За Барни има толкова стиснати палци и лапички.
Най - големия парадокс е, че двукраките сме уплашени и притеснени, слаби. Нашите господари са силни, не мислят като нас - те живеят днес, тук и сега, не предвиждат, не се страхуват. Нуждаят се от любов, храна и дом.

Пиши, Шарки! Ние сме тук ...

П.П.
Моментен данък:

П.П.
Увеличих снимката на Барни за да разгледам фунията. Видях, че там където се сглобява е сложен лейкопласт. Така беше и нашата. Предполагам, че на врата му е вързана с бинт като връв.
Ако се наемете да я сваляте, после при връзването на бунта правилото е да има един пръст разстояние от врата - хем да е здраво, хем да не я свали.
Лейкопласта може и вие да го смените ако много се замърси, бинта/ връзката - също.  
Ето тук се вижда края на бинта- връв и колко е мръсен лейкопласта. Снимката е от 08.04.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 23:59 от Зуки Су

# 659
Ами просто смехотворно е да се твърди, че с ЛДН могат да се печелят пари. Една опаковка Налтрексон е 99 лв, а стига за 300 дни. В съпоставка с десетките, стотици хиляди, които "бялата мафия" може да източи само от един пациент, ЛДН е направо безплатно лечение.
Никак даже не е смехотворно. 99 лева е клиентската цена на препарата. За производителя себестойността вероятно е 9 лв. Като умножиш разликата по няколко десетки хиляди продажби, генерирани с пускане на няколко клипа и няколко статии в нета - я сметни сама? А когато става въпрос за щатска клиника - там само престоят ти е поне няколкостотин долара на ден! Което за тях е чиста печалба.

А ти смяташ ли, че каквито и да било медикаменти се отразяват добре на болен черен дроб?
Не смятам, аз зная. Има цял клас медикаменти, наречени "хепатопротектори", чиято основна роля е да подобряват функционирането на черния дроб. На прима виста мога да ти изредя карзил, есеншъл форте, LIV 52... Сигурно има и доста по-нови и по-ефикасни, не съм се интересувал...

Впрочем, ЛДН лекува хепатит С.
Хепатит С е вирусно заболяване. Т.е. лечението му има връзка с имунната система. И не се използва налтрексон в лечението на острата фаза на хепатита, а по-скоро на последствията от него и за стабилизиране на пациента в реконвалесцентния период. Преценява се дали уврежданията от токсичността на препарата са по-малки от ползата за имунната система, или обратно. Докато тук става въпрос за чернодробна и бъбречна недостатъчност, причинена от процесите на остаряване, прави разлика.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 23:58 от V12

Общи условия

Активация на акаунт