Любители на котки - Тема 132

• 32 493
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
Аз съм ядосана на моята Мацана - Чарла. Не знам какво й става. Идва да яде само у нас и се спуква да обикаля квартала. Даже я проследих 😀😀 Да видя дали не си е намерила нови стопани, ама ако беше така щеше да е нахранена.... Просто обикаля съседните дворове и спи там май. Почто на всеки час се появява. Поостана да спи в двора, ама не я свърта особено.

# 346
Резни съвсем малко връхчетата с нокторезачка - не е много препоръчително, но има ножички и клещи специално за нокти на животинки
Категорично е меко казано непрепоръчително да се режат ноктите на котка. Често хората не си дават сметка, че за котката ноктите са жизнено важен орган, който и дава контрол, увереност и самочувствие. Те са единственото средство на любимците ни да се задържат на неравна повърхност или след скок. Да изрежеш ноктите на котка е като да завържеш кънки на краката на човек и да го принудиш да ходи с тях в следващите месеци навсякъде, без да има възможност да ги свали.

Когато пораснат, котешките нокти се цепят отгоре. Котките отстраняват двете половинки със зъби или на подходящ за точене предмет и отдолу остават отново здрави, остри нокти. Това е естествен процес и няма нужда от човешка намеса. Това не са мъжки кучета от едри породи, за рязането на чиито нокти на предните лапи понякога има основателни причини Grinning

# 347
Клъцването на връхчето е едно. Изрязването до живеца - друго.
На моите като им клъцна връхчетата пак си се катерят по пердетата и се задържат, скачайки от мебел на мебел.

# 348
  • Варна
Добро утро, споделям и тук най - новата ни фотография:

# 349
  • на брега на морето
Клъцването на връхчето е едно. Изрязването до живеца - друго.
На моите като им клъцна връхчетата пак си се катерят по пердетата и се задържат, скачайки от мебел на мебел.
И отново се подострят като карфици.

Мира, не мога да спра да се смея на този вдигнат крак.

# 350
Ауууу, Късметка тук изглежда огромна  Heart Eyes

# 351
  • Варна
Joy Знам, и аз се смея, а тя пермаментно дава поводи за смях.
От няколко дни две свраки я дразнеха и искаха да я нападат. И на мен налетя едната, изкара ми акъла.
Наща не можа да ги докопа, ама ония гадни животни. Парапетът е висок, а.Късметка иска ако може всичко полегнала да прави, та не се качи да ги дебне от ръба иначе с един удар с лапата щеше да приключи свраката.
Врещят неприятно и пикират към терасата, в послед ия момент вертикално нагоре.

# 352
Ако стопанката ни яде, няма как е ние да не хапнем. Пастет ...

# 353
Ех, Бегинс, браво, ти си силно момче! Чета Ви и се вълнувам с всички - раната на Бегинс, кастрацията на други, ноктите, постелката за тоалетна, храната...
Данък ще сложа по-късно. Обаче мойте три са на “смесено” отглеждане, т.е. когато сме на вилата и те са с нас. И сега да си задам въпроса - от кои препарати за външно обезпаразитяване сте с положителни отзиви? ( за външно или смесено отглеждане)

# 354
  • Варна
Милото Бегсче, упорито се бори! Hug
Намерих за момента решение със запека понякога на Мила- ветеринар ми препоръча подходяща храна. На РК е, но съм доволна. Давам по малко и следя друг да не яде. Отначало свободно дадох, но Женя веднага получи разстройство.т.е. ходила е до чуждата купичка. Тя приема трудно нова храна.

# 355
  • Шумен
Стейси Грей,коя е точно храната, предполагам, че е от лечебната серия?

# 356
  • София
Подкрепям V12 в темата за рязането на ноктите.
Ако ги изрежете малко, само връхчето, те реално стават още по-драскащи - с две връхчета. Което обезсмисля цялото рязане.

За рязане повече от връхчето.. грях му да душата, който си го позволи!

На който са му по-важни мебелите или пердетата - малки, декоративни породи кучета... Котките имат няколко радости в живота - храна, игра и ако са по-любвеобилни - стопанина си. Нека не им отнемаме тези неща, след като сме решили да създадем 100 изкуствени породи от тях и да ги затворим в кутийките си (апартаменти предимно).

# 357
От двете тоалетни Love cat и Weelitter съм най-доволна от втората,по-икономична е.
Взех й няколко такива да слагам в паучовете :
Скрит текст:
И консерви и паучове различни видове ,един шампоан и противопаразитно хапче за след 10-на дни.

# 358
  • Стара Загора
Много мързелива Чумичка

# 359
  • на брега на морето
Подкрепям V12 в темата за рязането на ноктите.
Ако ги изрежете малко, само връхчето, те реално стават още по-драскащи - с две връхчета. Което обезсмисля цялото рязане.
Глупости, ноктите стават с едно връхче по-къси за известно време. Аз ги режа редовно, когато преценя, че са израснали.

Общи условия

Активация на акаунт