Любители на котки - Тема 132

• 32 461
  • 768
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
На Бела ноктите не ги режем, защото.не дава, но имат нужда. Тази сутрин така се закачи за килима, че се наложи да я "спасявам".

И да ви покажа леглото, което направих за Бела, но тя не го отрази изобщо. Затова сега се използва ей така от Маца офисна.

# 361
  • София
Сиси няма против да и режа ноктите, за щастие, защото стават като игли и е много неприятно, като се пльосне отгоре ми и започне да меси.
Джуджи не дава, но редовно се закача за нещо, ако не отрежа връхчето и мяука драматично.
Веднъж си беше откъснала нокъта на една решетка, бая кръв имаше.
Затова - рязани, че да няма Ох

# 362
Ая също дава да й режа ноктите.
Любимата ни поза:

# 363
Днес Бегинс повърна два пъти. Първия път - пауч, втория - косми. Отдавна не беше повръщал и се чудя какво му стана.

# 364
Днес Бегинс повърна два пъти. Първия път - пауч, втория - косми. Отдавна не беше повръщал и се чудя какво му стана.
И моето старче го направи същото абсолютно тия дни. Може нещо да му е раздразнило стомахчето.

# 365
  • Варна
Зуки, за двукратно повръщане не бих се притеснявала, ако котката е добре иначе. Аз даже похвалвам моите, като повърнат косми. Grinning Едни такива пашкулчета от косми. Важно е да се освободят от тях.
Да, лечебна е храната на Мила-fibre response.
Аз клъцвам върхове на нокти по няколко причини. Да не се закачат за тъкани, защото могат да пострадат. Да не се наранят много, ако се сбият. Защото Мила не прощава на Магито, ако я докопа. Да не ме бодат, като месят отгоре ми.
Не съм забелязала дискомфорт при котките ми от това.

# 366
За рязане повече от връхчето.. грях му да душата, който си го позволи!

На който са му по-важни мебелите или пердетата - малки, декоративни породи кучета... Котките имат няколко радости в живота - храна, игра и ако са по-любвеобилни - стопанина си. Нека не им отнемаме тези неща, след като сме решили да създадем 100 изкуствени породи от тях и да ги затворим в кутийките си (апартаменти предимно).
Това го обясни на Съни, която няколко пъти така си огъваше лапите като се закачи някъде и не може да се измъкне.
Единият ден и двете лапи закачи за табуретката докато изляза от банята. Буквално висеше на ноктите си, гърчейки се от болка в опити да се измъкне с извити лапи ... Едвам я спасих без усложнения. Не дава да й режа ноктите. Приятелят ми я държи, аз режа по 2-3 нокъта на ден, защото не стои и не дава. Не ги режа дълбоко, но не са и само връхчетата. След това и по пердетата се катери без проблем, закача се по-малко и се измъква сама.
Хайде няма нужда да ме изкарват чудовище, защото не искам да си осакатя котката заради чужди предразсъдъци Simple Smile

# 367
Хубаво е да се поткъсяват ноктенцата им, те не живеят в естествената им среда и колкото и да се опитваме да осигурим драскалки и други пособия няма как това нещо да се сравни с живота им извън четирите стени. На Топче му бяха пораснали толкова ноктите, че единият се беше обърнал и се беше забил в кожата, адски болезнено за животното, махнаха му цялото нокъчте, за да могат да го освободят, като го закарахме по лапичката му имаше кръв, аз щях да умра като видях, като ме знаете каква паника съм....
Ушатото има разстройство, ще му сваря малко ориз и ще му дам с малко месо, че иначе няма да го яде, ако и утре има заминава с бързия влак в клиниката.

# 368
Охоо, чак пък грях защото сме резнали връхчетата на ноктите на любимеца си.
Аз на Мая и изрязвам връхчетата. Също не съм забелязала дискомфорт.
Вета като я преглежда преди кастрацията каза, че всичко и е ок.
Никой не говори за цялостно премахване на нокти, за рязане из дъно или някакви такива ненормалщини.
При котките живеца на нокътя се вижда и трябва да си малоумен, за да не си направиш сметката и да го засегнеш.
Говорим за напълно нормално подкъсяване и това според мен няма как да навреди на животното. Да не говорим, че познавам хора и дори ветеринари, които с пълно и ясно съзнание са подложили котките си на оперативно премахване изцяло на ноктите. Ето, това вече е "грях", защото мисля, че по някакъв начин осакатява животното и го лишава от самостоятелност и защита. Другото е просто козметична манипулация. Като при хората, режем си ноктите, защото порастнат ли прекалено много почват да пречат. В природата ноктите на котката имат механизъм да се поддържат сами, в домашни условия този механизъм не може да влезне изцяло в действие и затова помагаме.

# 369
  • на брега на морето
Ивекс, пасирай ориза и месото, за да не му се дразнят червата от по-едра храна и сложи повечко бульон, да има течност, да не се обезводни. Да стане като каша, като крем супа.

Зуки Су, много добре, че е повърнал космите. Облекчило му се е стомахчето. Ако минат по червата става страшно.
Ти не даваш ли малцова паста? Трябва да му даваш всеки ден, особено сега, както се скубе изобилно. В ДМ има, струва 5 лв и дозата е 3-4 см на ден, може би месец изкарва една туба.

# 370
Сега ще му дам да хапне.
Ушатото не яде малцова паста, а му купих от най-хубавата. Топче умираше за Beaphar, от тубата я ядеше.

# 371
Като не яде я мацваш на лапата и иска или не ще я изяде Grinning Аз така процедирам.

# 372
Не и при Ушатото, гад си е той.

# 373
  • на брега на морето
Опитай с друга марка.

# 374
Котьо, не, не давам нищо за космите. Доскоро нямаше никакви проблеми с тях и не е било нужно - беше здрав, с нормална козина, повръщал е рядко. Сега съм в небрано лозе и ...

Мие се усилено след месец с фунията.

Ще я купя пастата след няколко дни. Трябва да ходя до ДМ за мляко. Не хареса супата, нито техните паучове.

Продължаваме мазането с Тридерм и крем Здраве. Петното под врата е голо, на това на гърдите се появи тъничка гердани от косми.
Другата седмица сме на доктор.

Голямата рана на бузата зарасна и се покри с козина. Очите му са широко отворени, апетита е като на Тасманийския дявол, реве из коридора влюбено.  

Давам моментния данък. Седи на стола за мъчение и чака господарката.
Яд ме е, че не успявам да го снимам с отворени очи. Светлината от светкавицата го дразни.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 22:21 от Зуки Су

Общи условия

Активация на акаунт