Начални училища в Пловдив - тема 3

• 72 783
  • 796
  •   1
Отговори
# 375
2023г. сме в Патриарх Евтимий. Моля мнения и препоръки  за учителите, които поемат 1-вите класове

# 376
Моля за мнения и впечатления от преподавателите  на децата от 4 клас и от кои училища сте доволни.

# 377
  • волно калдъръмче
Моля за мнения и впечатления от преподавателите  на децата от 4 клас и от кои училища сте доволни.
Доволството се формира по различни критерии за различните хора. Вие какво търсите?

# 378
Здравейте,
синът ми ще е първи клас тази есен, учебната 2022/2023. Моля за мнения за СУ” Патриарх Евтимий”, ОУ” Душо Хаджидеков”, ОУ“ Княз Александър 1”и ОУ” Екзарх Антим Първи” Моля също и за препоръки, за учителите, които ще поемат първите класове.

Благодаря!

# 379
Здравейте, тази година ще имам първокласник в СУ "Св.Константин Кирил-Философ".  Госпожите там ще са Невена Видева, Диана Стоянова и Нора Топчиева. Ще ви бъда благодарна, ако споделите мнения и впечатления за тях.

# 380
Здравейте,
Живи и здрави, моето дете ще е първи клас 2022г./2023г.
Районът ни е Северен, където живеем вече 2 години, близо до ОУ "Райна Княгиня" .
Напоследък ме притесняват отзиви относно "комерсиализацията" на училища като Райна и Константинов. Имате ли лични наблюдения?
Кое училище в район Северен бихте препоръчали?
Ще ми помогнете много ако имате лични впечатления за образование, учители,занимални,смени и т.н.
Благодаря! Simple Smile

# 381
  • Пловдив
eleaa, какво разбираш под комерсиализация?

# 382
eleaa, какво разбираш под комерсиализация?
Здравей Дунди,
Колега от бившата ми работата си беше преместил детето от "Райна Княгиня" в друго училище и беше казал, че според него политиката на училището била такава, че да използва целогодишно спонсорство и дарения от родителите на децата за ремонти, текущи нужди и прочее... Оплакваше се, че изнемогва вече със събиранията на пари...Беше споменал някакви суми от по 200-300лв през 2 месеца, но не съм запомнила точно за какво, защото тогава не го мислех, не ми беше на дневен ред.
Ако някой родител се включи да изясни, ще съм благодарна.
Относно образование чувам положителни неща...

# 383
  • Пловдив
Никой не може да те накара да даваш каквито и да е било пари за ремонти, дарения, спонсорства и подобни. Ама никой. При най-малък натиск, пишеш едно писмо до РУО и общината и нещата много бързо си идват на място.
От личен опит споделям и от едно друго училище.
А че има родители, които се напъват и притискат другите с мотива "това е за нашите деца", е ясно. Както и много, които се склонни да дават, защото "да не се държат лошо с детето", което е пълна глупост, ако си попаднал при точния учител.
Ремонтите са грижа на ръководството на училището, а не на родителите. 

# 384
  • Пловдив
Може, не може, най-хубаво да не те карат. Проблем си е. Аз също бих бягала от такава обстановка, ако е вярно.

--------
Дъщерята е в НУ "Христо Ботев", то е доста търсено за района училище (може би не само, но и защото съседното "Йордан Йовков" минава за циганско и българчетата от района на "Йовков" родителите ги записват в "Ботев", което е нормално от тяхна гледна точка, колкото и да не е желан ефект), напълно доволна съм, но аз огромни очаквания и мераци за елитно училище още от първи клас нямам, нормално средностатистическо училище, близко до дома, ми стига. Казвам го, защото "Алеко" е далече от Кършияка и предполагам, че на този принцип го имате предвид.
За "Райна Княгиня" нищо не мога да кажа.

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 11:33 от Магдена

# 385
"Ремонтите са грижа на ръководството на училището, а не на родителите." - Именно!
Но парите все не им стигат:)
И наистина като се отцепиш от колектива те посочват с пръст под мотото, че е заради "нашите деца".
За Алеко чувам подобни неща...
Просто не знам дали се преекспонират нещата или е истина ...
За Яворов нямам отзиви, не познавам родители, чиито деца учат там.
Ще се радвам някой да сподели мнение.

Магдена, много благодаря за информажията и мнението. А след 4ти клас къде би я преместила?Става с матури, нали?
От една страна ми харесва идеята за НУ, няма тийнейджъри и е по-спокойно. Но от друга детето трябеа да се мести три пъти в раьлични училища, 1-4,5-7,8-12 класове...

# 386
  • Пловдив
В "Яворов" е едно приятелче на дъщеря ми, с майката се е случвало да се видим и да говорим за първолаците, не съм чула нищо лошо за училището.

Моят син също се води там на хартия, но понеже е с умствено изоставане, посещава бившето помощно и в "Яворов" съм ходила само за оценките от ресурсния екип. Също нямам лоши впечатления. Щерката, живот и здраве, след четвърти клас вероятно също ще е там (сега е първи), освен ако не каже, че иска някъде другаде, където ще е някое приятелче.
Нямам представа как става записването в пети клас, да си призная. Допускам, че освен оценките, адресната регистрация в прилежащия район също играе роля. Но това са си мои предположения.

# 387
В "Яворов" е едно приятелче на дъщеря ми, с майката се е случвало да се видим и да говорим за първолаците, не съм чула нищо лошо за училището.

Моят син също се води там на хартия, но понеже е с умствено изоставане, посещава бившето помощно и в "Яворов" съм ходила само за оценките от ресурсния екип. Също нямам лоши впечатления. Щерката, живот и здраве, след четвърти клас вероятно също ще е там (сега е първи), освен ако не каже, че иска някъде другаде, където ще е някое приятелче.
Благодаря! 🤗 Беше много полезно за мен!

# 388
  • Пловдив
Дъщеря ми от 5-ти клас беше в Райната, не са ни искали пари за нищо.

# 389
  • Пловдив
Директорката на "Райна Княгиня" в момента е заместник-министър. Само който не познава структурата на пловдивското РУО може да си мисли, че писането на писма ще има някакъв ефект. Иначе аз съм много за подаване на сигнали и съм подавала точно поради действия на въпросната дама.  И двете ми деца са учили там в начален курс, имаха прекрасни учители и от обучението съм доволна, но то се дължи само на конкретните учители. Личното ми усещане е , че в училището атмосферата не е добра, има постоянно текучество, няколко качествени преподаватели преди години вкупом напуснаха, паралелките са много и е пренаселено. Иначе печелят проекти и е красивичко, но новите чинове и цветните коридори не правят едно училище добро.

Общи условия

Активация на акаунт