Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 3

• 7 335
  • 152
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Тема за  споделяне на нашите впечатления за основните и средните училища, в които можем да запишем децата си след началното образование.

Тема 1
Тема 2

# 1
  • filibeto-maina:)
Сега може да ми е тъп въпроса, но някой знае ли дали от миналите години на Пролетните състезания на Патриарха има някъде и техни отговори?

# 2
По математика има - в издадения от тях сборник.

# 3
Сега може да ми е тъп въпроса, но някой знае ли дали от миналите години на Пролетните състезания на Патриарха има някъде и техни отговори?
https://www.book.store.bg/p233533049/sbornik-matematicheski-test … ve-za-4-klas.html

# 4
https://www.book.store.bg/p233533049/sbornik-matematicheski-test … ve-za-4-klas.html

Благодаря, а такъв сборник по Бел има ли от Патриарха?

# 5
За съжаление не.

# 6
Предстои ни смяна на училището в 5 клас.Кога ориентировъчно пускат график за кандидатстване в СУ "Черноризец Храбър" и ОУ Антим 1-ви?
Звънях в ЧХ, но казаха да следя сайта.

# 7
  • Пловдив
Предстои ни смяна на училището в 5 клас.Кога ориентировъчно пускат график за кандидатстване в СУ "Черноризец Храбър" и ОУ Антим 1-ви?
Звънях в ЧХ, но казаха да следя сайта.
Наистина трябва да следите сайта на училището. В 5.клас за тези училища няма състезание, което да е вход. Съответно няма и класиране. Ако имат свободни места след края на учебната година, ще ги обявят.

# 8
Здравейте!
Искам да помоля, ако някой има тестовете по математика и БЕЛ от вчера и днес за 4-ти клас от Лиляната да ми ги прати или да ми пише на лично!

# 9
Извинявам се за въпроса, но не съм наясно с тези неща.
В случай, че детето не успее да изкара силен резултати нито на изпита по Бел нито по НВО и не успее да се класира за първото му желание паралелка Бел в "Патриарх Евтимий"
За второ желание мисли да запише Английски / човек и природа.
Четох, че за английския ще има също тест, а за човека и природа също ли ще има някаква проверка?
В сайта на училището, горе-долу кога да се очаква съобщение за тези тестове?

# 10
За класиране в Лиляната се гледа само първо желание от наблюденията ми в последните 6-7 години. Ако няма шанс за БЕЛ, въобще не го пишете, защото ще приемат с английски с предимство децата, на които това им е първо желание и за вас няма да остане място в такава паралелка, освен ако до 4. клас не е учило в Лиляната.
Английски и Човек и природа са различни паралелки. ЧП и КМ е иновативната паралелка и за нея има състезание по КМ и ЧП и се класира по резултатите от него. За английския - това са предишните непрофилирани паралелки, се класира по резултатите от НВО и там в по-голямата част се запълват от децата, които до 4. клас са учили в Лиляната.
Друго интересно наблюдение в последните години е, че в паралелката с БЕЛ почти няма размествания или най-много да се освободят няколко места, при математиката има по-голямо разместване заради приема в МГ и в Княза и точките могат да паднат и под 50% от максимума. Тази година обаче мисля, че ще има доста максимални резултати на математиката, последните 2 задачи, които обикновено са най-трудни, нямаха уловки и са съвсем стандартни.

# 11
Моят четвъртокласник каза, че всички деца около него получили различни резултати на последната задача по Мат. Grinning

# 12
20 задача я запомних - за два влака, които тръгват един срещу друг от гара А и гара В, които са на разстояние 240 км един от друг със скорост 60 км/ч. По същото време от гара В излита гълъб със скорост 90 км/ч, който лети между двата влака до момента на срещата им. Колко км е изминал гълъбът до момента на срещата.
Задачата е съвсем стандартна от сборника на Кремена Симеонова или в НЕМОто я имаше абсолютно същата, отделно я има и с куче.
(60+60)*t=240 км, t=2 часа до срещата на влаковете, от което следва, че гълъбът е изминал 180 км.
19. също беше стандартна, без никаква уловка - Книга има 371 стр, с колко цифри е номерирана  или 317 да са били страниците, но няма уловка да са почнали от не знам си коя страница.
Другите задачи не ми направиха впечатление. Имаше една задача, която не помня кой номер е била, но беше за някаква бригада, такава задача съм срещала в сборник за подготовка за НВО, ако не се лъжа беше в Домино, от последните задачи за разписване. Уловката ѝ беше, че трябва да събереш първия и втория ден, за да намериш третия или нещо подобно беше.
Ще видим резутатите, но мисля, че тази година ще има доста максимални.

# 13
Да, децата бяха на мнение, че задачите са били лесни. Второкласникът ми реши 16-та задача наум. Може да има обаче контестации по неясното условие на зад. 7 (мисля), в която не става ясно самото число "567" дали се включва при броенето на вариантите.

# 14
Здравейте, имам следния въпрос при кандидатстване след 4 клас в МГ Пловдив кога следва да се вземе служебна бележка с резултатите от олимпияди/състезания. Дали за всяко по отделно или след като мине Математика за всеки.
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт