Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 3

• 8 168
  • 176
  •   1
Отговори
# 15
Ако сте от област Пловдив и ще кандидатствате в МГ Пловдив, не ви трябват никакви бележки. Автоматично, след като се отвори системата за кандидатстване (същата е като за НВО 4, НВО 7, НВО 10, ДЗИ), всички резултати от състезания и олимпиади ще бъдат заредени и ще ви се изчисли автоматично бал за кандидатстване. За НВО 4 клас ще ви дадат бележка и там ще пише адреса, на който се кандидатства след 4. клас.
Ако ще кандидатствате в друга област, след като минат всички състезания, се издава служебна бележка мисля, че от МГ Пловдив като координатор на всички състезания, за ЕК обаче май е от Княз Александър 1, тази година те бяха координаторите.

# 16
Ако сте от област Пловдив и ще кандидатствате в МГ Пловдив, не ви трябват никакви бележки. Автоматично, след като се отвори системата за кандидатстване (същата е като за НВО 4, НВО 7, НВО 10, ДЗИ), всички резултати от състезания и олимпиади ще бъдат заредени и ще ви се изчисли автоматично бал за кандидатстване. За НВО 4 клас ще ви дадат бележка и там ще пише адреса, на който се кандидатства след 4. клас.
Ако ще кандидатствате в друга област, след като минат всички състезания, се издава служебна бележка мисля, че от МГ Пловдив като координатор на всички състезания, за ЕК обаче май е от Княз Александър 1, тази година те бяха координаторите.

Много благодаря за отговора, от Пловдивска област сме, а достъп до системата закандидатстване кой трябва да ни предостави? Защото от училището в което учим ни отговориха, че няма да предоставят такъв.

# 17
МГ Пловдив има публикуван график за кандидатстване след 4 клас за учебната 2025/2026, там е записано на коя дата ще започне онлайн регистрацията. Разгледайте сайта на училището.

# 18
Въпроса ми е относно служебния номер и кода за достъп до Единна информационна система за изпити и прием, кой трябва да ни го предостави и в кой момент. В указанията пише и че резултатите от Пролетното математическо състезание ще се виждат там.

# 19

Много благодаря за отговора, от Пловдивска област сме, а достъп до системата закандидатстване кой трябва да ни предостави? Защото от училището в което учим ни отговориха, че няма да предоставят такъв.
Ще ви предоставят от училището. Представлява лист с данни на детето и в него пише на коя дата са двете НВОта - по БЕЛ и математика, има парола и потребителско име за сайт, на който след това ще видите резултатите от НВОтата и също така на същия сайт ще кандидатствате.
На въпросното листче пише ДОПУСНАТ за НВОтата. Ако не ви го предоставят от училището, са  в нарушение. Трябва да го предоставят срещу подпис на всяко дете и вие сами да си проверявате резултатите. Когато се появят резултатите от НВОтата, ще има допълнителни редове за пролетните математически състезания, олимпиадата и Европейско кенгуру. На тези редове ще се появят и резултатите на детето. След това като подавате  през същия сайт (ще пише ПРИЕМ 5 клас) заявлението за кандидатстване, ще се появи автоматично изчислен бала на детето.

# 20

Ще ви предоставят от училището. Представлява лист с данни на детето и в него пише на коя дата са двете НВОта - по БЕЛ и математика, има парола и потребителско име за сайт, на който след това ще видите резултатите от НВОтата и също така на същия сайт ще кандидатствате.
На въпросното листче пише ДОПУСНАТ за НВОтата. Ако не ви го предоставят от училището, са  в нарушение. Трябва да го предоставят срещу подпис на всяко дете и вие сами да си проверявате резултатите. Когато се появят резултатите от НВОтата, ще има допълнителни редове за пролетните математически състезания, олимпиадата и Европейско кенгуру. На тези редове ще се появят и резултатите на детето. След това като подавате  през същия сайт (ще пише ПРИЕМ 5 клас) заявлението за кандидатстване, ще се появи автоматично изчислен бала на детето.

Проблем ли е, че на Пролетното математическо състезание сме участвали с фиктивен номер, а не с трите имена на детето.

# 21
За да го заредят в системата, трябва да е вързан фиктивния номер с името на детето, а за да се появят въобще резултати и вие да си ги знаете, това вече е направено. Няма проблем. Ако откриете, че има разминаване между това, което е заредено в сайта и вашия резултат, публикуван на сайта на МГ, имате време да се свържете с РУО и да изясните случая. Между резултатите и кандидатстването има време, за да се оправят такива пропуски. Миналата година нямаше проблеми като за 1. път с изключение на това, че формулата за МГ Пловдив беше зададена без отчитане на най-висок постигнат резултат, а се взимаше най-висок резултат за състезание. Това реално не променя класирането в крайна сметка, а само прогнозния бал, който сте си изчислили и трябва да видите тази година как е зададено във формулата на МГ и как е в сайта, за да не се стряскате от бала.
Пример: формулата на МГ казваше: твоите точки/максимално постигнатите на кандидат за МГ Пловдив*6 май беше миналата година, а тази май е по 8 за МзВ*100+ другите неща и вие виждате, че на МзВ има макс 49 постигнат като най-висок в цялата страна (няма как да знаете дали кандидатства за МГ Пловдив) и залагате него, за да си изчислите точките, а се оказва, че в системата е заложено 50 и балът леко пада.
И при СМГ имаше някакво подобно разминаване, но го оправиха. Идва от това, че всяко МГ има различна формула и не го бяха проиграли.

# 22
Здравейте, в по-стари коментари имаше много добри отзиви за г-жа Кремена Симеонова и нейната школа.
Може ли някой да ми даде телефон или име на школата за да се свържа с тях ?
😉😊

# 23
И аз бих помолила за телефон на г-жа Симеонова.

# 24
  • filibeto-maina:)
Резултати от пролетните състезания на Патриарха са вече излезли. Както очаквах нашия младеж е изкарал 32 точки.
Желанието му беше за Бел, но с този резултат едва ли ще се класира, защото и на НВО не очаквам максимален брой точки.
И се чудя има ли въобще смисъл да пиша първо желание Бел ако на НВО е между 65 и 75 точки или направо да се ориентира към общите паралелки?
Мисля евентуално да го пробвам с изпит по английски и ЧП какво ще изкара там, за да видим къде ще има най-голям шанс.

# 25
Аз съм доволна - синът ми е в първите 40 деца и по Мат., и по Бел, вече по-леко очакваме оставащите състезания.
Nade77, не мисля, че има шансове с 32 т. по БЕЛ, независимо колко изкара на НВО. Защо не го запишете за диагностиката за иновативната паралелка?

# 26
  • filibeto-maina:)
.
Nade77, не мисля, че има шансове с 32 т. по БЕЛ, независимо колко изкара на НВО. Защо не го запишете за диагностиката за иновативната паралелка?
Да, мисля да опита там, пък каквото стане...

# 27
Здравейте, моето дете в Лиляната е на 62ро (48т) място по математика и на 23то място по БЕЛ (62т). По принцип искаше с математика, по БЕЛ отиде да се пробва. Предполагам по-добре да я запиша по БЕЛ, за да не си губи местото? Четох условията, зависи и от НВО, но се чудя другите деца от малката Лиляна автоматично се класират в общите паралелки с Английски или може да заемат местата в профилираните паралелки без изпит?

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 18:17 от Elsi86

# 28
В критериите за прием е написано как се определят баловете. Дъщеря Ви има шанс за математиката, но е рисково. С БЕЛ е приета, да. НВО се гледа чак след оценката от състезанието, т.е. нея не я касае. Децата от Лиляната могат да продължат без изпит за паралелките с англ., за другите трябва да се явят също на състезанията.

# 29
В критериите за прием е написано как се определят баловете. Дъщеря Ви има шанс за математиката, но е рисково. С БЕЛ е приета, да. НВО се гледа чак след оценката от състезанието, т.е. нея не я касае. Децата от Лиляната могат да продължат без изпит за паралелките с англ., за другите трябва да се явят също на състезанията.
Много благодаря, значи няма да рискуваме, и ще си кандидатстваме на сигурно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт