Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 3

• 10 950
  • 198
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Какъв период за адаптация!? Целия пети клас е като експресен влак, при който ако си изпуснеш гарата, да се чете отсъствия по една или друга причина, тежко ти.  Наваксването е убийствено и за деца и за родители.
В случая не са виновни учителите. Едни тикви там някъде, където работа не се хваща и е срамна дума, са скалъпили набързо едни материали, които са на академично ниво, а не за петокласници.

# 196
  • Пловдив
Цитат
Едни тикви там някъде, където работа не се хваща и е срамна дума...
Извинявам се за офтопика, ама нали само вие работите и само вие ставате за нещо - администрацията не работи, съдът не работи, за политиците да не говорим, и всичките тея освен че не работят, са дебили и за нищо не стават; и само плюещите сте хем свестни, хем си разбирате и от собствената работа, и от тяхната.

# 197
Давам пример- началото на втората учебна седмица. Закупени са помагалата, още дори не са получени от всички деца , поради отсъствие заради болест. Децата питат какво да носят за следващия час. Получават отговор, че ще напише в Школо. Нищо не пише! Следва забележки на почти всички, че не носят едното помагало!

# 198
  • Пловдив
Цитат
Едни тикви там някъде, където работа не се хваща и е срамна дума...
Извинявам се за офтопика, ама нали само вие работите и само вие ставате за нещо - администрацията не работи, съдът не работи, за политиците да не говорим, и всичките тея освен че не работят, са дебили и за нищо не стават; и само плюещите сте хем свестни, хем си разбирате и от собствената работа, и от тяхната.
И аз се извинявам за отклонението, но не си спомням да съм споменавала в коя институция работя и с коя съм в преки или косвени отношения. Избивайте си истерията на друго място.

От позицията на родител съм в пълното си право да не одобрявам учебния материал, предлаган в прогимназиалния етап. В същото време съм наясно, а и не само аз, че липсват достатъчно компетентни и заинтересовани специалисти, които да създават качествено учебно съдържание, върху което децата ни да могат да учат, мислят и да се развиват пълноценно, без да се налага да се спонсорира паралелна частна образователна система.
Вие може да  подскачате колкото искате на тази тема, важното е тази енергия да бъде канализирана  в събуждане на творците на учебно съдържание. 

mama irina, повечето от децата още са в шок от промяната. Постепенно ще се научат да се организират по-усърдно.

Общи условия

Активация на акаунт