Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 3

• 12 259
  • 219
  •   1
Отговори
# 150
Пък ако се падне в монтесори паралелката, картинката става чудна.🙄

# 151
Защо? Те точно Монтесори спрягат като най-добрата им. Аз имам особено мнение за тези паралелки. Виждам пряко в едно друго училище как е побългарена системата, ама в Антим 1 тази паралелка я хвалят, че постигала изключителни резултати на фона на останалите.
Ако нивото на учениците е приблизително еднакво и самите те са мотивирани, няма значение колко е точно броят в класа им. Голямата ми дъщеря завърши МГ в клас с 29 ученици и на НВО средните им резултати бяха най-високите в града и по български и по математика. В момента профилираните паралелки на Княза също са с по 29 ученици от няколко години и това не им пречи на резултатите.

# 152
  • Пловдив
Защо? Те точно Монтесори спрягат като най-добрата им. Аз имам особено мнение за тези паралелки. Виждам пряко в едно друго училище как е побългарена системата, ама в Антим 1 тази паралелка я хвалят, че постигала изключителни резултати на фона на останалите.
Ако нивото на учениците е приблизително еднакво и самите те са мотивирани, няма значение колко е точно броят в класа им. Голямата ми дъщеря завърши МГ в клас с 29 ученици и на НВО средните им резултати бяха най-високите в града и по български и по математика. В момента профилираните паралелки на Княза също са с по 29 ученици от няколко години и това не им пречи на резултатите.
  Може! Но съм убеден, че 29 от 29 ходят на частни уроци. Качество на образованието се постига с диференцирана работа с всеки ученик.  Каквото всъщност се случва с учениците, посещаващи допълнителни уроци и школи. Няма как в паралелката учителят да диференцира работата си с 29 ученици.

# 153
Здравейте, знае ли се кои ще са класните ръководители на 5-ти клас в МГ Пловдив.

# 154
На 15.07.2025 на родителската среща ще кажат.

# 155
  • filibeto-maina:)
На 15.07.2025 на родителската среща ще кажат.
Родителската среща юли месец ли е, т.е. днес?

# 156
Съгласно информацията на сайта на МГ - ДА, днес е родителската среща за приетите в 5. клас.
Уважаеми родители,
Уведомяваме Ви, че на 15 юли 2025 г. (вторник) от 18:00 ч. ще се проведе родителска среща в к. 104.

Очакваме Ви!

И от днес ИМА все още 1 свободно място за момче и 1 свободно място за момиче след 2. класиране, документи се подават вече САМО на място в училище утре, 16.07 от 08.30, а класирането трябва да излезе най-късно до 17.07.2025.
Успех на чакащите!

# 157
Може ли да споделите мнения за г-жа Ичевска, поемаща V клас в МГ? Simple Smile Много ме е яд, че пропускам родителската среща, но не съм в града.

# 158
Може ли да споделите мнения за г-жа Ичевска, поемаща V клас в МГ? Simple Smile Много ме е яд, че пропускам родителската среща, но не съм в града.

Чух, че тя е извела изключително успешни 12-класници тази година. Прекрасни отзиви за нея.

# 159
Видяхте ли колко падна бала на момичетата в МГ? 392 точки...Абсурдно е.
Честно казано е доста неприятно и оставя едно усещане за несправедливост, когато синът ти е 2-3 места под чертата и не влиза, а в същото време приемат момиче с цели 140 точки по-малко.
Но такива са правилата, честни или не. Единственото МГ в странта, което продължава да ощетява момчета, заради някакъв идеал, да са 50/50.

# 160
Тази година имаше само едно-единствено място за момиче и явно само едно момиче въобще се е осмелило да се пробва за него. Риск печели, риск губи.
Миналата година имаше 3 свободни места за момичета и балът не падна със 70 т от последното прието момиче, сравнително близки бяха баловете (на 1-3-5 т от състезание по-малко от последното прието).
И въпреки че за момичетата всяка година балът е по-нисък от този на момчетата смятам, че МГ Пловдив има най-добрата практика за прием в тази възраст. Квотите в 5-7 клас водят до това класът да е много по-балансиран. В МГ по традиция си се мерят кой е по-по-най, а при момчетата това мерене в тази възраст може да не е много здравословно. Момичетата уравновесяват по техен начин отношенията в класа. Атмосферата става много по-спокойна и за разлика от софийските МГта, където влизат 1/3 момичета в 5. клас и след това много от тях не издържат на отношенията, не на математиката и след 7. клас се местят, в МГ Пловдив после една голяма част си продължават. Ще разберете, какъв плюс е да са по равно от двата пола в тази възраст 5-7 клас, когато хормоните почват да бушуват, като запишете сега в паралелка в Лиляната с 2 момичета (мисля, че този набор бяха с 2 приети момичета в математиката, миналия бяха с 5 или 6 в клас).
В 7. клас ще негодуват пък майките на момичетата, които ще дадат много по-високи резултати на НВОтата и ще имат по-високи балове за прием в МГ, но от гледна точка на развитието на децата в тази възраст се надявам да не премахват квотите в МГ Пловдив, въпреки че мен специално като родител вече не ме касае.

# 161
  • Пловдив
Абсолютно на същото мнение съм, като AsitaNew.

# 162
И аз подкрепям, въпреки че съм с две момчета и в случая те са "ощетени".

# 163
Здравейте. Можел ли някой да ми даде кординати на г-жа Кремена Симеонова.Благодаря.

# 164
  • Пловдив
Ще разберете, какъв плюс е да са по равно от двата пола в тази възраст 5-7 клас, когато хормоните почват да бушуват, като запишете сега в паралелка в Лиляната с 2 момичета (мисля, че този набор бяха с 2 приети момичета в математиката, миналия бяха с 5 или 6 в клас).
Офтопик. Ние преди 35 години в Лиляната в девети клас останахме с две момчета, в осми - с 6. Не беше математическа паралелка, разбира се. След осми клас момчетата отиваха в техникумите - така се казваха тогава, - но не съм си давала сметка, че в МГ и дори в "обикновена" математическа паралелка може до такава степен да преобладават момчета.

Общи условия

Активация на акаунт