Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 3

• 7 314
  • 152
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Сайта не се използва за кандидатстване в общообразователните училища след 4 клас.
Всяко училище има отделни критерии и срокове за кандидатстване.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 12:19 от miraluba

# 46
  • Пловдив
Нилети, явно "сме" в едно училище - "Ботев", може и в един клас да "сме".
Избрали сме което ни е най-близо - "Яворов", не съм чула да имат различна слава, редови училища са и трите. Брат ми навремето не записаха племенничката във "Вапцаров", което им е по район и най-близо, но не знам дали нещо ги е смущавало в информацията за училището, по-скоро не съм чула. Скоро ще ходя да проверя условията за записване в "Яворов". Не е централизирано, както са ти отговорили. Обявили са пет паралелки с по 26 ученици, като в момента техните си в четвърти клас мисля, че са 4, но не съм сигурна.

# 47
Магдена, благодаря за информацията. А дали ремонтът в "Яворов" ще приключи за началото на учебната година? Сега знам, че децата са "разхвърляни" наоколо. На сайта не виждам кой знае каква информация и май и аз ще ходя на място скоро.

# 48
  • Пловдив
Мислели да приключат ремонта на основната сграда до септември, пък да видим.

# 49
  • filibeto-maina:)
Да попитам, след като подам заявлението от сайта на Патриарха, за ПРОВЕЖДАНЕ НА ДИАГНОСТИКАТА НА ЗНАНИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ IV КЛАС, дали ще получа отговор на имейла, че детето е записано?
Понеже нищо не получих на имейла, не знам дали правилно съм подала заявлението.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 09:05 от Nade77

# 50
  • Пловдив
Да попитам, след като подам заявлението от сайта на Патриарха, за ПРОВЕЖДАНЕ НА ДИАГНОСТИКАТА НА ЗНАНИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ IV КЛАС, дали ще получа отговор на имейла, че детето е записано?
Понеже нищо не получих на имейла, не знам дали правилно съм подала заявлението.
Току що пратиха мейл с фиктивен номер. И аз си помислих,че нещо не съм направила както трябва, та попълних второ. Имам два мейла през три минути с два фиктивни номера.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 16:24 от elena763

# 51
Здравейте, имам следния въпрос, резултатите от НВО - математика и БЕЛ, има ли как ние да си ги проверим? Защото нашата класна каза, че тя ще ни каже какви са ни. Надявах се да получим данни за достъп до системата.

# 52
  • Пловдив
С кода на служебната бележка за явяването, доколкото разбрах. Аз на моята дъщеря го снимах. Не разбрах или по-скоро не запомних къде се проверява, но то ще се чуе. Grinning
Учителката също ще ви ги каже, разбира се, нищо не е изгубено, и да не можете да ги проверите сами.

# 53
С кода на служебната бележка за явяването, доколкото разбрах. Аз на моята дъщеря го снимах. Не разбрах или по-скоро не запомних къде се проверява, но то ще се чуе. Grinning
Учителката също ще ви ги каже, разбира се, нищо не е изгубено, и да не можете да ги проверите сами.
Класната си ги държи при нея служебните бележки, ние нямаме.

# 54
В сайта на infopriem@mon.bg се влиза с входящия номер и кода за достъп от Служебната бележка. Там има раздел оценки и в него най-вероятно ще се появят, когато ги публикуват.
На НВО децата попълват входящия номер от Служебната бележка и може затова класната да ви ги е задържала, но най-вероятно след матурите ще ви ги даде. 

# 55
Здравейте, малко страничен въпрос - за 6 и 7 клас някой има ли мнение за школа за подготовка за НВО в 7 клас. Аз знам за Академия 21 век, но ако има и други с добра препоръка ще съм благодарна.

# 56
Здравейте, някой има ли представа как се образува бала в МГ Пловдив. И въпроса ми е относно формулата RMmax, кои точки се взимат? Максимално достигнатия в Пловдив или в страната?

# 57
Мисля, че е максимумът, постигнат в страната. Поне миналата година, въпреки че си беше описано ясно, че е за Пловдив, в системата на МОН се смяташе с максимално постигнатото за страната и така и не го оправиха.

# 58
Здравейте, някой има ли представа как се образува бала в МГ Пловдив. И въпроса ми е относно формулата RMmax, кои точки се взимат? Максимално достигнатия в Пловдив или в страната?
За RMmax пише, че е максималният резултат на национално ниво.
За справка на сайта на МГ: https://omg-bg.com/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0 … v-%d0%ba%d0%bb-2/

# 59
Здравейте!
А някой дали има информация предишни години с какъв бал са приемали в МГ?
Знам, че няма да е релевантно за тази година, но все пак да се ориентирам донякъде.

Общи условия

Активация на акаунт