Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 3

• 8 168
  • 176
  •   1
Отговори
# 30
Да, миналата година са приети деца и на второ класиране, но около 10 броя. Рискувате доста. А 48 т. по МАТ. са от 63 място надолу... При 52 приемани деца - преценете.

# 31
Да, не си струва риска с този добър резултат по БЕЛ, още веднъж благодаря!

# 32
Ако това ще ви е ориентир, 1 от момичетата с макс точки по математика ще освободи място в Лиляната.

# 33
Ние ще изчакаме да излязат резултатите от Княза, двете НВО-та, Мат. за всеки, и тогава ще седнем да го мислим. Всичко е възможно....

# 34
Направи ли ви впечатление, че тази година записването в Лиляната е след записването в Княза и МГ, явно искат да избегнат това записване и отписване след прием в по-желано училище. Което според мен означава, че няма да има големи флуктуации за второ класиране. Поправете ме, ако греша, за първи път проследявам кандидат-училищна кампания.

# 35
А това нещо възможно ли е при прием в 1ви клас?

# 36
А това нещо възможно ли е при прием в 1ви клас?

Класирането за първи клас е електронно и по едно и също време за всички училища. За 5 клас всяко училище си определя сроковете.

# 37
Не съм гледала как е било предните години, дъщеря ми сигурно ще иде на Математика за Всеки, но едва ли ще има шанс за МГ. За Княза мисля да не участва на състезанията, защото ми е по-неудобно като място това училище, а и сега с тия ремонти и преместване на учениците, ме отказва още повече. Но много късно са тези класирания, половината лято отишло...Аз докато не я запиша, не съм сигурна в нищо Grinning Искаше ми се до 15 ти юни да сме приключили с тези драми, ама...

# 38
На 15 юни тепърва ще излизат резултатитр от матурите Grinning Всъщност не знам коя е точната дата за публикуването им. МзВ пък е на 8 юни, така че няма как до 15 юни да са минали 1-2 класирания на училищата.
Ремонтите на Княза силно се надявам да отнемат само няколко месеца от учебната година, както бе обещано - синът ми прехвърли там 1-во желание с математика, но да минат и състезанията все пак. Поне категорично се отказахме да участва в диагностиката за иновативната паралелка в Лиляната и в КМ и ЧП в Княза, благодарение на добрите резултати в Лиляната, спести си не малко усилия.

# 39
Аз това се чудя, за диагностиката, дали да се пробваме. За Княза до ноември уж ще приключи, но на нас ще ни е много неудобно, а и все още са малки, да ходят съвсем сами. Вие защо предпочитате Княза пред Лиляната?

# 40
На 15 юни тепърва ще излизат резултатитр от матурите Grinning Всъщност не знам коя е точната дата за публикуването им. МзВ пък е на 8 юни, така че няма как до 15 юни да са минали 1-2 класирания на училищата.
Ремонтите на Княза силно се надявам да отнемат само няколко месеца от учебната година, както бе обещано - синът ми прехвърли там 1-во желание с математика, но да минат и състезанията все пак. Поне категорично се отказахме да участва в диагностиката за иновативната паралелка в Лиляната и в КМ и ЧП в Княза, благодарение на добрите резултати в Лиляната, спести си не малко усилия.

Какво представлява диагностиката за иновативната паралелка в Лиляната?

# 41
  • Пловдив
Направи ли ви впечатление, че тази година записването в Лиляната е след записването в Княза и МГ, явно искат да избегнат това записване и отписване след прием в по-желано училище. Което според мен означава, че няма да има големи флуктуации за второ класиране. Поправете ме, ако греша, за първи път проследявам кандидат-училищна кампания.
Не знам предходните години как е било, но преди 4 години първо излязоха резултатите на Лиляната, после на МГ-то, но записването беше едновременно. Сигурна съм, защото близнаците ни бяха приети и на двете места. Записахме ги в МГ-то, а от Лиляната ми звъняха, да попитат дали ще се записваме или освобождават местата. Подавахме документи за класиране и на двете места, излиза класиране, но не сме се записвали/отписвали, а се записахме там където желаем. Диагностиката в Лиляната беше за първа година тогава. Младежът кандидатства там с попълнен образец въпросник защо иска да учи там, информация за семейството и с приложени грамоти от състезания до момента. Беше приет, но избра МГ. МГ-то им даде страхотен тласък и на двамата и след 7-клас им беше лесно да бъдат приети където искат.

# 42
Какво представлява диагностиката за иновативната паралелка в Лиляната?
Проверете за пълна сигурност в сайта им, има я информацията, по мой спомен беше мултидисциплинарен тест + описание на грамоти, медали, участия на детето в състезания и школи по интереси.
Elsi86, не са толкова малки, всички познати деца, които учат там, се придвижват самостоятелно с ГТ поне на отиване/връщане. Мъжът ми работи съвсем наблизо, родителите ми също са в района, познати с деца там са много доволни от обучението.
В общи линии за мен и двете училища имат плюсове и минуси, вече не съм толкова категорична в оценката си кое е моят първи избор. Ще видим какво ще стане.

# 43
  • Пловдив
Здравейте,
търся учител за индивидуална подготовка по БЕЛ за НВО в 7 клас.  Имате ли някакво конкретни  впечатления за учители, които работят индивидуално с ученици и имат постигнати резултати? Синът ми е в 5 клас и от началото на 6 клас бих искала да започне допълнителна подготовка по БЕЛ. В училище преподавателката им по БЕЛ е с нагласата "просто да мине часа". Контролните , които прави и домашните, които пише по английски език са в пъти повече от тези по БЕЛ, което започва да ме притеснява.
Детето е с много силен афинитет към математиката. Ходи по състезания през годините. Има и постижения. Много добре се чувства в математическата школа Еврика на сем. Симеонови. Иска да кандидатства в МГ. Но подготовката по БЕЛ не ни е достатъчно добра.
Ще се радвам някой да сподели информация за добър учител за частни уроци по БЕЛ.

# 44
Здравейте! Сайтът infopriem.mon.bg освен за проверка на резултатите от НВО и за кандидатстване след 4-ти клас ли може да се ползва (за общообразователните у-ща също ли)?
Някой може ли да сподели информация за училища след 4 клас в район "Северен". За "Вапцаров", "Данов" и "Яворов" имате ли преки впечатления или препоръки?

Общи условия

Активация на акаунт