Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 3

• 12 956
  • 226
  •   1
Отговори
# 210
Няма такова условие, не и в тази формулировка.

# 211
Здравейте! Моля за съвет! Детето ми е 2-ри клас, но искаме да се подготвим от по-рано за кандидатстване след 4-ти клас. Насочили сме се към МГ Пловдив или Лилияната с математика. Бихте ли ме посъветвали за школа или учител за подготовка? Детето има капацитет, но за съжаление в текущото му училище няма изглед някой да го развие за това търся други варианти. Благодаря предварително!

# 212
Не съм чувала за училище, в което да успеят да подготовят децата за прием в тези две училища - състезателна математика се преподава само по часовете по ДП Математика, която е 1 учебен час седмично и е напълно недостатъчна за тежките състезания за МГ.
Школите в града са няколко - Еврика, XXI век, Авигея, Математическа занималня, от всички излизат успешни кандидати. Ако детето е на сменен режим на обучение в училище, бих тръгнала от там, защото не всички предлагат съботно-неделни занимания.

# 213
Не съм чувала за училище, в което да успеят да подготовят децата за прием в тези две училища - състезателна математика се преподава само по часовете по ДП Математика, която е 1 учебен час седмично и е напълно недостатъчна за тежките състезания за МГ.
Школите в града са няколко - Еврика, XXI век, Авигея, Математическа занималня, от всички излизат успешни кандидати. Ако детето е на сменен режим на обучение в училище, бих тръгнала от там, защото не всички предлагат съботно-неделни занимания.

Благодаря! Дали имате контакти на школа Еврика? Искам да се свържа с тях, но да се намери връзка явно е почти невъзможно.

# 214
Не съм се свързвала с тях, доста са апокрифни. Потърсете ги на място, но съм чувала, че Симеонови преподават на по-големите деца, на началните ученици са други учителите. Може и да не ми е достоверна информацията, единствено с тях от всички школи не съм имала личен контакт.

# 215
Къде се намира школата?
За другите школи какво е мнението ви? Коя бихте препоръчали?

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 11:04 от Виктория Паскалева

# 216
Нямам еднозначно мнение, всяка си има плюсове и минуси. "Еврика" мисля, че е на "Капитан Райчо" 50, в сградата, която е и Математическа занималня.

# 217
  • filibeto-maina:)
Един проблем в Патриарха, който не е от вчера ми прави впечатление .
Липсата на столова или място за закусване през голямото междучасие.
До колкото си спомням, понеже не следя новините имаше подобен случай на други училище влезнало в обективите на медиите.
И съответно диееерорката обеща да съдейства за решение на проблема.
За съжаление в Патриарха положението е същото, уж училище с реноме и финансирани доста добре, а нямат осигурен кът за хранене при лошо време на децата. Щом няма дъжд и сняг всички, които се хранят трябва да са вън на двора.
Да не говорим, че за толкова голям капацитет ученици и голяма база имат тоалетни само на два етажа, при условие че основната сграда е 4етажа и имат още други външни кабинети по рисуване и музика.
При всичкото голямо натоварване на децата, при всичките претенции и страните да се държи висок стандарт, как може да не е пригоден кът за отдих и храна на децата и спокойствието, че за 5минитни междучасия ще имат възможност да посетят толатена и да се освежат младите дами, които навлизат в месечния цикъл на женското тяло.
Незнам за толкова години, никой ли не им повдигна тези въпроси. Този родителски съвет има ли някаква роля в подобни въпроси?

# 218
Това наистина не е добре. А по пет минути ли са им наистина междучасията? Защото бях чувала нещо подобно и честно казано за мен това е лудост. Все пак за да могат да учат тези деца, имат нужда и от някаква нормална почивка между часовете...

# 219
И в Лиляната, и в МГ, а предполагам и в други училища на 2 смени, последните две или три междучасия са по 5 мин, а голямото е 20 мин, за да свършат до 19.00/19.10.

# 220
Имам четвъртокласничка и се подготвяме за кандидатстване с математика. Мен ме интересуват задачи от предни години от Княз Александър. Ще бъда благодарна, ако някой съдейства!

# 221
  • Пловдив
За княза има издадено малко сборниче, формат А4. За съжаление не помня името,  но то съдържа по години тестовете. Преди се продаваше в двете книжарници до самото училище.

# 222
Да, мъжът ми купи самиздат на спирала от разпечатани състезания - от една от книжарниците наоколо.

# 223
Да попитам дали някой има задачите от олимпиадата от вчера?

# 224
Изнесени са във фейсбук страницата на Математическа занималня.

Общи условия

Активация на акаунт