Начални училища в Пловдив - тема 3

• 72 794
  • 796
  •   1
Отговори
# 390
Директорката на "Райна Княгиня" в момента е заместник-министър. Само който не познава структурата на пловдивското РУО може да си мисли, че писането на писма ще има някакъв ефект. Иначе аз съм много за подаване на сигнали и съм подавала точно поради действия на въпросната дама.  И двете ми деца са учили там в начален курс, имаха прекрасни учители и от обучението съм доволна, но то се дължи само на конкретните учители. Личното ми усещана е , че в училището атмосферата не е добра, има постоянно текучество, няколко качествени преподаватели преди няколко години вкупом напуснаха, паралелките са много и е пренаселено. Иначе печелят проекти и е красивичко, но новите чинове и цветните коридори не правят едно училище добро.
Блсгодаря за мнението! С знсете ли кои учители ще поемст първи класове тсьи година? Имате ли поглед над тях?

# 391
  • Пловдив
Като си мълчат хората и си казват, че всяка съпротива на "изнудването" е в името на децата, ще е така.
В крайна сметка не стана ясно дали са ви искали пари за нещо или не са.
Все пак е важно да се знае, че никой не може да накара родителите да дават пари за ремонт на покрив, паркет, тоалетна хартия, сапун и т.н.
А за пренаселени училище - всички желани училища са с по много паралелки.

PS На всяка една жалба трябва да се отговори в определен срок след извършена проверка. Ако отговорът не ви хареса, имате право да продължите на горе по инстанциите. Каквато и ще да е предишната директорка. Зависи на кого колко му се занимава.

# 392
  • Пловдив
Eleea, съжалявам, децата ми завършиха отдавна и изгубих нишката на випуските. А и понякога мненията за конкретен учител са доста субективни. За учителка преподаваща на детето ми имаше доста негативни коментари от бивши родители, но аз се доверих на един единствен човек и смятам, че не сбърках. Оказа се добър избор за детето ми.

Dundi, не са ми искали пари, освен дребни суми за консумативи. И не, не е нормално да е пренаселено,  защото няма място и играят по три класа в салона. Но това е малкият проблем, големият е, че трябва да осигуриш за всеки клас качествени преподаватели за целодневното обучение, нещо което трудно се получава.
 Колкото до това какви лични битки съм водила и до къде съм стигнала, това няма отношение към темата. Всеки е свободен да води своите си такива.

# 393
Здравейте!
Има ли някой впечатление от учителките,които ще поемат първи клас през септември в НУ "П.Р.Славейков", а това са г-жа Екатерина Дуева,Илияна Вачкова,Вероника Златарева,Димка Георгиева.
Търся учител,който да е взискателен към учебния процес,но не до крайност и да умее да сплотява и вдъхновява класа.

# 394
  • Пловдив
Детето ми е втори клас. Знам, че подобен коментар би ми бил много от полза, когато я записвах първи клас. Затова....
Разпитвайте и за възпитателя по занималня. Класната си преподава урока, но той е този, който трябва да отдели внимание на децата, да обясни на тези, които срещат трудност, да следи дали са си написали домашните.
В противен случай се пригответе след работа да отделяте по час-два да изпълнявате неговите функции. Докато се самоосъзнае само да си пише домашните, защото много, ама много им се играе.

# 395
Детето ми е втори клас. Знам, че подобен коментар би ми бил много от полза, когато я записвах първи клас. Затова....
Разпитвайте и за възпитателя по занималня. Класната си преподава урока, но той е този, който трябва да отдели внимание на децата, да обясни на тези, които срещат трудност, да следи дали са си написали домашните.
В противен случай се пригответе след работа да отделяте по час-два да изпълнявате неговите функции. Докато се самоосъзнае само да си пише домашните, защото много, ама много им се играе.

Детето ми е в трети клас и сме сменяли три госпожи по занималня. Обикновено сключват договор само за една година, а после дали ще се поднови - не е ясно.

# 396
В СУ „Свети Патриарх Евтимий” първи клас в централната зград али се намират? Бях чувла, че преди години са били в някакви отделни сгради на Кракра ако не бъркам?

# 397
  • Пловдив
Едно време бяха на кръстовището срещу библиотеката ("Кракра" е една от страничните улици, но те си се водят на "Иван Вазов"), мисля, че и сега са си там, и винаги са били. Преди се водеше отделно училище.

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 15:10 от Магдена

# 398
Имат класни стаи и на ул. Велико Търново (стаите са под блока), и на други улици в околността. На ул. Велико Търново в момента има и първокласници, но дали догодина ще има извън сградата срещу библиотеката още не е ясно. Те си намалиха броя на паралелките, за да се вместят уж в основната си сграда, че даже има 2 класни стаи в сградата на салона, които са ужасно тесни, но пак не достигат за всички паралелки, поне вече от първи до четвърти клас са само първа смяна.

# 399
Има ли тук хора, чиито деца учат в Основно прогресивно училище в Храбрино? Бих се радвала на мнения.

Моите 2 деца са там. Едното сега завършва 1 клас, другото беше в Подготвителна група и на есен ще е 1 клас отново при тях.

Образователният им модел е страхотен, децата се чувстват добре и напреднаха много за тази година там. Споделете какво по-конкретно ви интересува, ще се радвам да ви съдействам Simple Smile

# 400
Има ли тук хора, чиито деца учат в Основно прогресивно училище в Храбрино? Бих се радвала на мнения.

Моите 2 деца са там. Едното сега завършва 1 клас, другото беше в Подготвителна група и на есен ще е 1 клас отново при тях.

Образователният им модел е страхотен, децата се чувстват добре и напреднаха много за тази година там. Споделете какво по-конкретно ви интересува, ще се радвам да ви съдействам Simple Smile

Смятате ли, че инвестицията ви на средства и време е оправдана?
Питам от позицията на човек, за когото този разход няма да е незначителен. Искам най-доброто за детето, но не знам дали тази нова система наистина прави реална разлика в знанията и мисленето на децата.

# 401
eleaa, какво разбираш под комерсиализация?
Здравей Дунди,
Колега от бившата ми работата си беше преместил детето от "Райна Княгиня" в друго училище и беше казал, че според него политиката на училището била такава, че да използва целогодишно спонсорство и дарения от родителите на децата за ремонти, текущи нужди и прочее... Оплакваше се, че изнемогва вече със събиранията на пари...Беше споменал някакви суми от по 200-300лв през 2 месеца, но не съм запомнила точно за какво, защото тогава не го мислех, не ми беше на дневен ред.
Ако някой родител се включи да изясни, ще съм благодарна.
Относно образование чувам положителни неща...
Здравейте!
Имам много познати дечица, учили и учещи в момента в Райна Княгиня, включително синът ми, племенниците ми и много приятелски, близки деца (дори и ние със сестра ми и повечето връстници от махалата, но това няма да го броим, защото беше преди 100 години Grinning ). Никога, ама никога не съм чула дори за намек да се искат пари за ремонт. Ако е имало наистина такъв случай, то предполагам е единичен и разбира се трябва да се подаде сигнал (доколко ще има ефект от него е друг въпрос). Просто казвам, че подобни неща не са практика, а изключения.
Моето семейство сме изключително доволни от училището. Класната е страхотна, материалната база е много добра и често се правят подобрения, правят се нововъведения като STEM кабинети и пр. Като резултати на НВО след 7 клас почти винаги са около 5-цата в областта (2021 бяха на 6 място, 2018 на 3 място и т.н.).
Та мисълта ми е, че като цяло училището е много добро, но разбира се винаги има неща, които не устройват абсолютно всички родители/деца, това важи за всички училища.
Успех на всички в избора на училище!
Edit: По-късно видях, че сте питали за учителите, които тази есен ще поемат 1 клас. Моят в момента завършва 4-ти, така че учителките на неговия випуск ще поемат Вашия. Мога да Ви пиша на лични, ако искате, да не обсъждаме конкретни имена тук, може би няма да е много коректно.

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 13:00 от Мила Атова

# 402
Извинявам се, един бърз въпрос от мен. Някой има ли впечатления от ОУ Димитър Димов /Захарна Фабрика/? Една приятелка събира мнения, аз на прима виста тръгнах да се изказвам, че не го препоръчвам, но се спрях, защото може пък и да греша. Моля ако някой има наблюдения, да сподели.  Благодаря!

# 403
Може ли мнение за г-жа Савова ,учител на IА клас в у-ще "Димитър Талев" за новата учебна година?

# 404
Здравейте! Записвам се с малко по различен въпрос. Има ли тук мами сред вас, чийто деца учат подготвителна група в училище? Може ли мнения. Кандидатствахме в ОУ Васил Левски и се вълнуваме как ще се впише детето ни.

Общи условия

Активация на акаунт