Начални училища в Пловдив - тема 3

• 72 679
  • 796
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Относно Монтесори паралелката съм чувала че не учат достатъчно и при оценяването след 4-ти клас си проличавало.
Изобщо не съм фен на метода, не и по начина, по който се интерпретира в нашите географски ширини, но горното твърдение е смешно Simple Smile
Първите паралелки Монтесори в училищата сега са трети клас.
Не сте права. Децата от първите паралелки по Монтесори в училищата в Пловдив вече са в 5 клас.

# 631
  • Пловдив
Сигурна ли сте? Защото имам спомен, че точно по време на пандемията пуснаха т.нар. Монтесори паралелки и в училищата (в градините ги имаше по-рано)

# 632
Пети клас са. Откриха паралелка в Антим 1,
когато дъщеря ми щеше да е първи клас. Сега е пети.

# 633
  • Пловдив
Аз бих добавила, че са 6ти Stuck Out Tongue Winking Eye
Първата паралелка Монтесори в училище я откриха в "Св. св. Кирил и Методий" в Смирненски преди 6г. Тогава моето дете беше първи клас и обмислях дали да го запиша там.

От опит мога да споделя, че методът Монтесори е идеален за нашите деца до 6 годишна възраст.
След това...пълна трагедия, доказано от скандинавските държави, които извадиха цяло едно поколение, обучавано 20г по метода. Тотално неадекватно за света.
Чела съм за това преди години. Не мога да се сетя в коя книга. Беше в някоя за възпитание и отглеждане на деца, нещо от този тип.

# 634
  • Пловдив
Мария Монтесори изоставя собственото си дете в сиропиталище, за да гради кариера. Трудно някой може да ме убеден, че методите й са добри за моето дете.

# 635
  • Пловдив
Ами казват, че иначе я чакала сиромашия до шия заедно с детето като самотна майка. Щото в тоя форум плюем и ония, дето правят деца, а не могат да ги гледат. Wink

За методите и нямам мнение, ама надали нещо отпреди амнайсетстотин години е единственото новаторско и най-добро.

# 636
  • Пловдив
Мария Монтесори изоставя собственото си дете в сиропиталище, за да гради кариера. Трудно някой може да ме убеден, че методите й са добри за моето дете.

Не знам защо това постоянно се натяква, особено от хора, които нямат представа как се отразява обучението по този метод на децата. Нищо лично, коментирам само изказването,защото съм го чувала хиляди пъти без да разбирам защо.
Нашата поговорка "на обущаря децата ходят боси" я осъзнах с пълна сила, когато станах учител.

По темата: за децата от 2 до 6 г е изключително вредно обучението по МОН в нашия тип градини - "ядем, спим, чакаме мама" (цитат на дете първа група, който вече 8г ми стои в съзнанието). Но с едно "но". Ако искаме те да развият потенциала си, да се ориентираме в способностите им, да развият творческо мислене, да се научат да не се притесняват от авторитети и да приемат промените с лекота.

# 637
  • Пловдив

Не знам защо това постоянно се натяква, особено от хора, които нямат представа как се отразява обучението по този метод на децата. Нищо лично, коментирам само изказването,защото съм го чувала хиляди пъти без да разбирам защо.
Нашата поговорка "на обущаря децата ходят боси" я осъзнах с пълна сила, когато станах учител.

По темата: за децата от 2 до 6 г е изключително вредно обучението по МОН в нашия тип градини - "ядем, спим, чакаме мама" (цитат на дете първа група, който вече 8г ми стои в съзнанието). Но с едно "но". Ако искаме те да развият потенциала си, да се ориентираме в способностите им, да развият творческо мислене, да се научат да не се притесняват от авторитети и да приемат промените с лекота.

Не натяквам нищо, просто факти, пък и всеки има право на мнение, а пък кой какво решение ще вземе за детето си, вече е въпрос на предпочитания, разбирания и прочие неща.

# 638
  • София
Много Ви благодаря за всички мнения. По принцип ми е много съмнително Монтесори обучение в училище, но от позната чух че за сега е доволна и затова ми стана интересно.
Все пак ако имате други мнения за училищата в район Западен много ще ми помогнете.

Благодаря!

# 639
Здравейте! Синът ни ще е първи клас септември другата година, адресът ни е в района на Райна Княгиня, но не искаме да е там. Другите две близки училища са Яворов и Христо Ботев. В сайта на Христо Ботев видях, че тази година има доста приети дечица с 39 точки, колкото биха били и нашите, но пък не знам колко деца са останали неприети... За Яворов не успях да намеря информация. Сега чета назад за мнения за двете училища, но пак да попитам, може би има хора с наблюдения, кое е за предпочитане и дали изобщо можем да се класираме. Като за мен е важно в училището да се занимават достатъчно и в занималня, така че да не остава много за вкъщи, поне през седмицата. Не ми се ще да ги напъват прекалено, важно ми е да учи с желание, да му е интересно и да няма прекалено много стрес и прекалено голямо натоварване и очаквания. Детето ми смея да кажа академично е добре подготвено, вече чете гладко, пише печатно, обича засега да учи и ми се ще това да продължи така. От тази страна пък е добре да има и доза предизвикателства към учениците все пак. Simple Smile Ще се радвам да прочета мнения. Благодаря! Simple Smile

# 640
  • Пловдив
В Ботев тази година бяха приети половината от децата с 39 точки на случаен принцип. Компютърът ги подрежда автоматично без никаква логика и тегли чертата.

# 641
В Ботев тази година бяха приети половината от децата с 39 точки на случаен принцип. Компютърът ги подрежда автоматично без никаква логика и тегли чертата.
Значи на късмет. Simple Smile

# 642
Хубави отзиви имам и за Ботев, и за Яворов. Недостатъкът на Ботев е, че е до 4 клас. Аз не бих пратила детето си там и после пак да търся училище, а и детето да сменя среда. Ние сме в Райна Княгиня и сме доволни.
Общо взето няма големи разлики, и трите училища са ок.

# 643
Хубави отзиви имам и за Ботев, и за Яворов. Недостатъкът на Ботев е, че е до 4 клас. Аз не бих пратила детето си там и после пак да търся училище, а и детето да сменя среда. Ние сме в Райна Княгиня и сме доволни.
Общо взето няма големи разлики, и трите училища са ок.
Благодаря! За Райната от познати съм чувала, че занималнята е зле, не им обръщали много внимание и после всичко вкъщи трябва да се минава, но предполагам това зависи и от учителя.

# 644
Моите и двамата бяха в Ботев, в Райната сме по район. Доволна съм. След това и двамата в Княза с математика.
За занималнята.. аз не съм фенка, подготвяха се сами. Единствено и двамата в 3 клас бяха на занималня, по тяхно желание да пробват - ми в 4ти категорично не ходеха Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт