iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 110

• 46 197
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Denis привет отново Simple Smile Flowers Four Leaf Clover
Би ли препоръчала мед 1-1,5мкг?Т.е в малки дози.И каква форма да е?
И дали е добре да се комбинира с цинк?

Скрит текст:
 Питам,за да оптимизирам железния панел.И преди ме беше съветвала .Но не съм знаела,че при медта може да е проблемъ,за да насоча правилно въпросите си.
Имам:
Ниско желязо - 10,90 ( 6,60-34) и феритин - 13,40 (13-150)  имам,а ЖСК е високо 60,40 ( 20-62)
но ПКК.MCH,MCHC са добре.
А медта ми е 17,8 при референтни ( 13,20-24,30)
Цинкът е 20,70 ( 12-24)

Къде да търся проблема?
Според доки нищо ми нямало и съм си измисляла.Според съфорумки имам нужда от мед.
И ЩХ не усвоявам или не мога да наглася добре,ту съм с много ниско фт4и едва дишам, и след 2 седмици съм с високо фт4 и имам чувството,че...
А корекциите на дозите са с 1,2 мкг примерно от доза 69,50 минавам на 71. Еутирокс. и вече взех да се отчайвам и отказвам...
Искрено се извинявам,ако не е тук мястото на тези въпроси.
Eто цинк с мед:
https://www.iherb.com/pr/Source-Naturals-OptiZinc-240-Tablets/1361
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-L-OptiZinc-30-mg-100-Veg-Capsules/738
- според мен, медта и цинка са добре, малко по-ниска е медта, но ако приемаш мед - цинка ще падне
- по-добре цинка да е повече
Имаш ниски нива на желязото - и от там нисък феритин и висок ЖСК.
Ако си приемала скоро по-високи дози В12 или вит.Д, може и това да е причина.
Трябва да се консултираш с хематолог, защото иначе влизаш е един омагьосан кръг от прием на добавки, който не е много за предпочитане.
Опитай да възстановиш нивата чрез храни, богати на съответните елементи, особено там, където има малки отклонения.

iHerb® код:   YUL919
за първа поръчка 10$ намаление, за следващи поръчки - 5%

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 18:44 от denis.

# 181
  • France-Bulgaria
Благодаря Денис
Скрит текст:
Чудех се дали по-безобидно би било ако приемам лактоферин?Той нали имаше връзка със свързването на желязото или бъркам?

А дали нивата на медта може да са причина за ниското желязо?

Да приемах вит.Д високи дози през последните месеци,сега намалих на 3-4 капки ( но преди това доки ми беше изписала по 30 капки на ден)
Добре,че се осъзнах още първата седмица и ги намалих на 8-10.И когато вече бях в референтни макар и не оптимални започнах по 3-4 на ден.

А Б12 започнах да приемам преди 2 седмици.Понеже-510 ми бе последния резултат от преди месец.
Да го спирам ли?

А тук в Русе лекарите са много против хр.добавки и пр.
Поне тези двамата,които аз посетих.
И когато ги попиташ освен да повишат тон друго не правят.

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 21:35 от eftelya

# 182
Здравейте момичета, поръчах си колагена на great lakes от сайта, 2 броя,41 Евро с доставката. Много съм зле обаче, защото чак днес се светнах, че е от САЩ и ще мине през митница... А съм с малко бебе и ще е голям зор да ходя до митница. Според вас има ли някакъв шанс DHL да ми го доставят директно. По напред в темата мернах нещо такова, но не стана ясно кога. За пръв път поръчвам от САЩ, може да ви звуча неадекватни въпросите ми:)
И още един въпрос, четох доста в темата и разгледах колагени, които поръпввате, на great lakes не е сред тях. Споделете мнение за него.

# 183
  • На черешатааа
denis Благодаря ти Flowers Hibiscus

# 184
  • София
Благодаря Денис
Скрит текст:
Чудех се дали по-безобидно би било ако приемам лактоферин?Той нали имаше връзка със свързването на желязото или бъркам?

А дали нивата на медта може да са причина за ниското желязо?

Да приемах вит.Д високи дози през последните месеци,сега намалих на 3-4 капки ( но преди това доки ми беше изписала по 30 капки на ден)
Добре,че се осъзнах още първата седмица и ги намалих на 8-10.И когато вече бях в референтни макар и не оптимални започнах по 3-4 на ден.

А Б12 започнах да приемам преди 2 седмици.Понеже-510 ми бе последния резултат от преди месец.
Да го спирам ли?

А тук в Русе лекарите са много против хр.добавки и пр.
Поне тези двамата,които аз посетих.
И когато ги попиташ освен да повишат тон друго не правят.

Лактоферинът е хубава добавка при проблем с усвояването на желязото / а и не само /. Причините за ниските нива на желязо може да са най-различни, от по-безобидни до по-сериозни, затова е добре да се направи консултация и с хематолог.
Има тема за хормоните, пиши там, за да не спамим тук с тези коментари по изследвания.

Здравейте
Скрит текст:
момичета, поръчах си колагена на great lakes от сайта, 2 броя,41 Евро с доставката. Много съм зле обаче, защото чак днес се светнах, че е от САЩ и ще мине през митница... А съм с малко бебе и ще е голям зор да ходя до митница. Според вас има ли някакъв шанс DHL да ми го доставят директно. По напред в темата мернах нещо такова, но не стана ясно кога. За пръв път поръчвам от САЩ, може да ви звуча неадекватни въпросите ми:)
И още един въпрос, четох доста в темата и разгледах колагени, които поръпввате, на great lakes не е сред тях. Споделете мнение за него.

Здравей!
На 1 стр. на темата е посочено как се освобождава пратка от Митницата. Ако имш въпроси след това - пиши на ЛС, ше помагам.
За да ти я доставят до адрес - плащаш и куриерска такса ( за СФ е 5-7лв - зависи от теглото и адреса на доставка).
Друг вариант е да попълниш пълномощното и друг да вземе пратката от Митницата.
За колагена - хубав е, много сме го ползвали и коментирали.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 06:52 от denis.

# 185
Благодаря! А кога може да се плати тази куриерска такса за до вкъщи, при самата поръчка ли или мога и в последствие?

# 186
  • София
Благодаря! А кога може да се плати тази куриерска такса за до вкъщи, при самата поръчка ли или мога и в последствие?
Всичко се плаща на куриера: ДДС+ Митническата такса + куриерска такса.
След като изпратиш документите на посочения мейл, ще ти се обадят от Митницата и ще ти кажат колко точно дължиш. Тогава те и питат как искаш да си получиш пратката - лично на място в Митницата или с куриер. Казваш с куриер до адрес - може да посочиш и друг адрес / за СФ /.

# 187
Извинявам се, но още нещо да ви питам. Прочетох и на първа страница информацията. Това, което ме притеснява е, че български пощи почти никога не доставят до нашия адрес, нито известия, нито писма. В Манастирски Ливади изток живея (пс 1404). Говорила съм с тях много пъти поради изпуснати пратки, казват районът е голям не може да се смогне, защото пощальоните са малко....

Ако упълномощя пощите за митницата, как ще ме известят, че пратката вече е при тях, има ли шанс по мейл или телефон да е? Не се и надявам да ми я донесат, но поне да знам, че е в станцията, за да си я прибера.

# 188
По мейл не известяват, телефон също вече не изписват на кашона, мисля че ако го добавиш на реда след името, може и да го изпишат. Вече зависи от пощата дали ще ти се обадят дори и да има телефон.

Код за 5 % (10 USD за първа поръчка) отстъпка от iHerb - SDB331

# 189
А известието от митниците и то ли на хартия по пощата? Ако е така нищо чудно да изпусна да разбера дори, че е в митницата пратката. За една година изгубих 5 препоръчани писма, защото изобщо не бяха оставили и известие.... Освен да ходя веднъж седмично в пощенския клон на място може би след като видя от DHL, че вече са в България?

# 190
Момичета, първа поръчка се поръчва с код за отстъпка за 5% или има и друг код при който ти връщат 10 долара....нещо се обърках?

# 191
Персоналните кодове до утре дават 10 долара отстъпка за първа поръчка

А известието от митниците и то ли на хартия по пощата? Ако е така нищо чудно да изпусна да разбера дори, че е в митницата пратката. За една година изгубих 5 препоръчани писма, защото изобщо не бяха оставили и известие.... Освен да ходя веднъж седмично в пощенския клон на място може би след като видя от DHL, че вече са в България?

Всичко е по пощата
може са правиш справка и на място, да

# 192
Здравейте, бихте ли ми препоръчали витамин Б комплекс под форма, която се усвоява най- добре от организма. Спряла съм се на тези: https://www.iherb.com/pr/benfotiamine-inc-multi-b-neuropathy-sup … 120-capsules/3549 или тези: https://www.iherb.com/pr/country-life-coenzyme-b-complex-caps-60-veggie-caps/1760
Има ли нещо по- добро?

# 193
Здравейте! Спряла съм се на този магнезий: https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-High-Absorption-Magnesium … mg-120-Tablets/15 Искам да попитам за възрастен човек, достатъчен ли е прием от две капсули дневно и съответно има ли нужда да се приема в допълнение с друга добавка за по - надеждното му усвояване? Докторът никаква конкретика не е указал, просто е препоръчал прием на магнезий. Ако имате и други препоръки за вид и форма на магнезий, моля споделете.

# 194
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали витамин Б комплекс под форма, която се усвоява най- добре от организма. Спряла съм се на тези:
1. https://www.iherb.com/pr/benfotiamine-inc-multi-b-neuropathy-sup … 120-capsules/3549 или тези:
2. https://www.iherb.com/pr/country-life-coenzyme-b-complex-caps-60-veggie-caps/1760
Има ли нещо по- добро?
Здравей!
И двата продукта са хубави, но зависи за какво ще се ползват.
1. е подходящ при неврологични проблеми, които засягат нервните клетки (невроните) - дископатия, възпаление на нерв ( напр. парализа на лицевия нерв), невралгии, неврити,  и т.н. Това е добър аналог на Милгаммата
2. са за всички останали случаи

Здравейте! Спряла съм се на този магнезий: https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-High-Absorption-Magnesium … mg-120-Tablets/15 Искам да попитам за възрастен човек, достатъчен ли е прием от две капсули дневно и съответно има ли нужда да се приема в допълнение с друга добавка за по - надеждното му усвояване? Докторът никаква конкретика не е указал, просто е препоръчал прием на магнезий. Ако имате и други препоръки за вид и форма на магнезий, моля споделете.
Здравей!
Изборът ти е много добър.
Дозата за възрастни е 300-400мг/дн. За по-добро усвояване е добре да се приема на няколко приема, защото по-ниските, еднократни дози се усвояват максимално.
Може да се приема самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт