Рецепти при гастрит

  • 2 396
  • 15
  •   1
Отговори
  • Мнения: 442
Здравейте!
Много съм затруднена с измислянето на подходящи рецепти за гастрит. Ще се радвам ако споделите с мен рецепти, които са съобразени с изискванията за хранене при хора с такива проблеми.
Понеже е сезона на салатите се чудя и как да приготвям салати. Дали изобщо може да се подкиселяват по някакъв начин. От различните източници чета различни неща и вече съм тотално объркана какво може и какво не .
Благодаря на всеки, който се отзове!

# 1
  • Мнения: 40 737
Съвет от миналата седмица след гастроскопията ми е зелените салати да се попарват за няколко минути. Признавам си, че не съм пробвала. Но често започнах да пека пилешко с тиквички, моркови, кубчета целина. Пека си тиква. Ям сирене с песто.

# 2
  • Мнения: 14 618
Всички плодове и зеленчуци - печени, варени или бланширани.

# 3
  • Мнения: 40 737
И обелени. Никакви домати.

# 4
  • На планетата земя
  • Мнения: 855
Здравейте!
И аз съм с гастрит.Гастроентериоложката ми каза без пържено,мазно,люто,подправки,сладки неща,цитруси,кисело.Зелената салата е абсолютно забранена.Плодове и зеленчуци също дразнят освен банани.Всичко варя и пека.Пия сок от моркови,червено цвекло и ябълка.Освен това пия и бирена мая от няколко дни и усетих веднага положителен ефект.Кафе пия по едно с мляко.Гастрита не минава бързо и е нужна продължителна диета и ИПП ако сте в острия период.Пролетно време се обостря,имайте предвид.

# 5
  • Мнения: 40 737
Днес съм на една излишьотина. Пакет печени чушки нарязах, обърках с извара добавих бучка масло, малко вода и сол. Запекох. Преди да сервирам ръснах струйка зехтин.
Утре ще бланширам листа от цвекло, но все още нямам идея с какво да си ги сервирам. Може би сирене.
Някой със стаж в ползването на сусамов тахан сутрин на гладно?

# 6
  • На планетата земя
  • Мнения: 855
Аз ям от месец някъде сусамов тахан сутрин на гладно.Понякога слагам и малко мед.Трябва да е от белия,а не от пълнозърнестия.

# 7
  • Мнения: 40 737
Да, и аз от него ползвах. сега го спрях. Хапвам по топче пчелен клей.

# 8
  • Мнения: 14 618
Аз ако хапна чушка като съм в криза ще умра...

# 9
  • Мнения: 40 737
сурова или обработена чушка?

# 10
  • Мнения: 14 618
Всякаква, дори печена и белена...

# 11
  • Мнения: 1 053
Всякаква, дори печена и белена...
Точно вчера си изпекох, зелени и някоя червена, сладки чушки, не люти, обелих ги и с малко сирене в блендера. Последва криза 😥..Не... просто не е истина, идва ми не знам си квко да направя.

# 12
  • Мнения: 14 618
съжалявам
и мен чушките винаги ме наказват. А толкова го обичам. Мъжът ми казва- пийни си хапче и после хапни, но и с инхибитор дават отражение

# 13
  • Мнения: 1 053
съжалявам
и мен чушките винаги ме наказват. А толкова го обичам. Мъжът ми казва- пийни си хапче и после хапни, но и с инхибитор дават отражение
То пък вече какво ли остана дето да не ни наказва...😥, с тая храна съм се видяла в чудо.

# 14
  • Мнения: 421
Аз точно преди 10 дни направих пълнени чушки( много вкусно), направо гърлото ми изгоря.Не знаех киселини ли са,вирус ли е и така една седмица на есомепразол. Въобще като седна да се храня вече всичко ми е мноого вкусно ,но после се чувствам ужасно.
Иначе , рецепти има на много малко места. Следя  в Телеграм  един руски  канал  Стол 5 за такива рецепти.

Общи условия

Активация на акаунт