Кой какво сервира вчера?Кой какво ще готви днес?

• 25 597
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
шницели
пържени тиквички+млечно-чеснов сос
зелева салата
бисквитена торта

# 196
  • Най-красивата страна
Пържени филийки с мед .Фреш портокали.
Гъбена супа
Свинско с прясно зеле.
Сладолед с ягоди.

# 197
  • в кукувиче гнездо
От уикенда - мекици, телешко варено, домашна пица, октопод на скара с пататас бравас, салата от белени домати с овче сирене, гръцка салата, люта разядка с извара, а за десерт домашен салодел от ягоди и банани.
За вечеря днес скромно - шницели и зелева салата с краставица и чесън.

# 198
  • София
Дези, може ли рецепта за овесените банички?
Аз правя всичко на око, но да кажем, че тази рецепта се доближава до моята. Аз насипвам в силиконови форми за мъфини.
https://www.google.bg/amp/s/mammania.wordpress.com/2016/07/05/oa … meal-banitsa/amp/
Аз правя малка доза(ако ще е само за закуска на децата). 1 яйце, на око овесениядки, малко(някакво) брашно, бакпулвер(не обичам да ми мирише на сода), кисело мляко, мазнина, сирене.

З:Направих им обикновени палачинки(правя ги малки, че ми е по-лесно) и ги ядоха с круша и боровинки. Аз ядох яйца на очи.
О:Късно обядвахме, че имахме спешно ходене на лекар, много мрънкане и драми. Супа топчета от вчера, за десерт череши.
СЗ:Опекох едни грозни кексчета тип"Манджа с грозде". Исках и аз да ям от тях, пък не консумирам глутен... Оризово брашно, ябълково брашно, счукано ленено семе+1 яйце+1 голям банан+5-6 смлени фурми+бакпулвер и ванилия+ вода за разреждане. После насипах във форми и сложих горе горски плодове(замразени).
В:Ще правя свинско...иска ми се да е с някакъв сос, не сухо. И пикантна червена леща, салата също.

# 199
Печени картофи на фурна, кюфтета на тиган, салата домати с чушки, лук и сирене.

# 200
  • Bарна, морето, сините вълни
Вчера: наденица с картофи на фурна и таратор
Днес
Закуска: филии с пастет, шунка и кашкавал
Вечеря:  пържени крила, свински пържоли на скара и таратор

# 201
Вити банички със сирене + добавки.
Боб яхния с бекон, Таратор, Крем със заквасена сметана, банан, ягоди и бисквити.
Шопска салата, Омлет с лук, бекон и сирене, Пилешки пържоли от бутче на тиган, Картофена крем супа със сирене,  Сладолед.

# 202
  • Някъде по Дунава
З филийки с пастет
О ориз със заешко
В свински котлети на скара,кебапчета, шопска салата, сладкиш с майонеза

# 203
Снощи изтупах гофретника от праха, образно казано. Направих гофрети от тиквички - перфектно се получи, сос за тях от майонеза, сметана, кисело мляко, чесън и копър; друсан кебап, салата шопска, сладки гофрети с мармалад от джанки, домашен сок от бъз - първия за сезона.

# 204
  • София
Ще пробвам гофретите от тиквички. Аз много си ползвам гофретника, това ми е един от любимите уреди в кухнята.

З:Всеки различно-голямото кисело мляко с бисквити, ягоди и череши. Малкото-безглътенови кексчета от вчера и ягоди. Аз-яйца на очи, крема сирене, песто.
О:Ще дояждаме супа топчета и червена леща от снощи.
СЗ:Още не знам Blush
В: Пилешко на грил тигана, голяма салата, че имам едни залежаващи зелении.

# 205
Мусака, таратор, ягоди с кисело мляко.

# 206
  • в кукувиче гнездо
За обяд днес бургари с шницел. За вечеря - пиле фрикасе, домати с моцарела и песто, пилешка супа и домашен сладолед за десерт.

# 207
Закуска-тиганици,филе елена,пастърма,сирене и сладко от смокини,компот от кайсии,кафе
Обяд-картофена яхния с македонска наденица,гриловани гръцки питки с масло и чубрица,таратор
Вечеря-солени палачинки от тиквички с майонеза и пушено свинско филе,тас кебап с телешко,пържено фиде с ориз,салата зеле и моркови

# 208
Препечени филии, масло, прясно овче сирене, колбас, маслини, домат, мусака, зелена салата, цедено мляко с мед и орехи, първите ягоди от градината.
Като ви чета, май и аз ще позабърша  прахоляка от гофретника Blush

# 209
  • Bарна, морето, сините вълни
Закуска: овесена каша с мед
Вечеря: леща и за десерт черешово клафути. Още като даде рецептата Лейди му се канех, но нямах череши и днес съфорумка пусна специална тема, веднага оползотворих черешите.

Общи условия

Активация на акаунт