Бебешката количка - цяла наука за второ висше №42

• 59 116
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
А каква е идеята да се купи 3в1 количка с кош, който е с доста съмнително качество и вероятно не минал нито един краш тест? Наистина не разбирам.
На мен са ми съмнителни всички видове краш тестове. Но пък и да дадеш 200 лв отгоре само защото някога на някоя седалка е направен краш тест. Дано не ни се налага да виждаме на живо.

# 646
Напълно подкрепям последното изречение.

# 647
А каква е идеята да се купи 3в1 количка с кош, който е с доста съмнително качество и вероятно не минал нито един краш тест? Наистина не разбирам.
На мен са ми съмнителни всички видове краш тестове. Но пък и да дадеш 200 лв отгоре само защото някога на някоя седалка е направен краш тест. Дано не ни се налага да виждаме на живо.
Съмнителни? Краш теста се прави от една единствена компания. Не я прави всяка компания за себе си. Satisfied И резултатите не са еднакви. Китайски боклуци краш тестове не минават. Някои известни марки също. Неслучайно има компании, които правят добри кошчета, такива, които правят недобри и такива, които правят боклуци, с които да се продаде количка.
Иначе аз съм виждала на живо резултат. Да описвам ли в детайли или? Все пак всеки носи отговорност сам за здравето и безопасността на детето си.

# 648
  • София
Summer, описала сте го много точно. Това мисля и аз. Според мен не е нормално да вземеш количка за 1000 лв например, и търсене 3-4 месеца, а столче за 200 лв. Но всеки е с различно мнение и нагласа. Понякога е и въпрос на бюджет разбира се. Не съм избирала кошче и столче за кола по вид, цвят или марка, а точно по резултати от Краш тест.

# 649
Ето един добър избор, който не е безумно скъп и с добри резултати. Не е ли така?

Последна редакция: вт, 20 авг 2019, 20:36 от jj okocha

# 650
Защо само 2 часа може да седи бебето в столчето за кола?

# 651
Защото главата на бебето е четвърт от теглото му и при дълъг престой в тази позиция може да предизвика задушаване и смърт. Е, не значи, че след втория час всяко дете умира, но има подобни случаи. За това е необходимо да се правят почивки на около час и половина и детето да изкара поне 30-40 мин. в друга позиция.

Ето малко повече по темата, но е на английски.

Последна редакция: вт, 20 авг 2019, 22:48 от jj okocha

# 652
  • Варна/Благоевград
Момичета спряла съм на на Кика бо Дарлинг. Виждала съм я на живо и много ми хареса. Цената й също. Спрях се на един кош, защото ще раждам ноември и не мисля, че ми трябва кош за новородено за зимните месеци.
Това което ме притеснява е, че никъде не я виждам, не я намирам по сайтовете за втора употреба и по улиците. Чудя се никой не купува този модел и затова не се продава или е нов модел и още си я използват?
Иначе наистина като модел много ми допадна, а като видях и цената дори не повярвах. Какво мислите за марката и конкретно модела?

# 653
Това повтарям от много време и няма да се уморя да го казвам- безумно е да се спестява от сигурност!
Дадохме над 1300лв за столче/ кошничка и 400лв за количка. Огромният процент смъртни случаи на деца е заради столчетата. Те имат и живот. Не може 5 деца да изгледат. Мисля, че беше до 3г, а после губят от здравината си.
За адаптер за количката- постоянно съм с кола и съм го използва 2-3 пъти само.

# 654
  • София
Cybex Aton е висок клас кошница и е на приемлива цена-250лв. Не всеки може да отдели 1300+ за кошница в крайна сметка. Дайте тези, които нямаме 1300лв за кошници да не раждаме деца.

# 655
Този спор се води отдавна, но всъщност е по-добре в евтина седалка или в такава без добри резултати, отколкото в никаква. Редовно виждам в колите деца на свободен ход, които си играят, движат се из колата и т.н. Виж, това не мога да проумея.

Последна редакция: ср, 21 авг 2019, 09:20 от jj okocha

# 656
Desuni, много ми харесва като дизайн, но цветовете са Sad поне да беше момченце с това сиво/синьо, ама...

jj okocha, MOON я видях на живо преди няколко дни и е много симпатична количка, наистина. Не се бях замисляла за столчето, но може би наистина няма смисъл..

Ходих във Вис Виталис на Симеоновско, но служителите бяха много нелюбезни и ме отказаха да седя дълго там. Дали някой има отзиви от някой друг техен магазин?

И един тъпичък въпрос:

Бебето не е хубаво да седи повече от 2 часа в такова столче:

Скрит текст:

Но в такова кошче може и повече, нали:

Скрит текст:

JJ, аз няма да споря - всеки отделя колкото му е възможно, но абсолютно съм съгласна, че по-добре е някакво столче/седалка, макар и евтино, отколкото никакво. Всеки ден виждам деца, изскочили наполовина през прозорците на колите, в скута на шофьора, в скута на спътника на предната седалка, разхождащи се отзад и пр. За мен такива хора трябва да се порицават и да бъдат "сочени с пръст". А това, че някоя майка е дала 200 лева, вместо 1200, защото не може да си позволи повече не мисля, че въобще е редно да се коментира.

# 657
@Lana, и аз съм със същите впечатления за персонала на Симеоновско. Виж, на Стамболийски е съвсем друга бира. Там бяхме обслужени прекрасно - момчетата показваха и обясняваха половин час много подробно и с полезни съвети.

Колкото до въпроса със столчетата - в линка на jj ще намериш отговора.

# 658
Въпросът не е в парите, а в начина на мислене. Аз съм преценила, че е добро вложение. Ползва се от рождение до 1, 20-1,30м на детето.
Ако въпросът е в или някаква, или никаква- съгласна съм. Обсъждайки колички за над 1000лв не ме навежда на тази мисъл, обаче. Говорим за безумни неща, ако е под въпрос ползването на столче/ кошче.
Возете си децата сигурно. Има хубави кошнички за по 150-  200лв. Столчета за по 200-250лв и тн, а суетата на това каква да е количката да не бъде за сметка на сигурността.

# 659
Лана, да, в кош за новородено може да си лежи колкото искаш Simple Smile Или колкото то реши, че иска преди да се разреве Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт