Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Качествена дограма - 2

 • 26 786
 • 626
 •   2
Отговори
# 15
 • Мнения: 8 511
Някой знае ли каква е максимално допустимата ширина на отваряем прозорец?

Имаме прозорец 105 см., отварящ се на ножица и нормално.  Трета година го отваряме активно и нямаме проблеми. Не е пропаднал.
По- скоро помисли как ще изглежда визуално. Дали един голям или два малки.

# 16
 • Мнения: 797
Здравейте. Решила съм.да сменя дограмата на вилата. Този път нещо по -евтино. На саламандър дограмата е доста добра, харесвам и обкова рото. Дадоха ми 40 г гаранция на дограмата.
Обаче като ходих до тукашната фирма, ми  дават само 15 г гаранция за Рехау. Има хубави цветове. Има също и друга германска, нещо с дубълве беше. Цветовете са почти едно към едно с тези на моя саламандър.
Дали.да се навивам? Ако на Саламандър едно крило тройка плюс врата излиза към 1500, то там ще излезне 900

# 17
 • Мнения: 2 478
Blagoslovena, проучи оферти и за Veka, вече обкова ти си го избери, аз съм със Siеgenia Aubi.

Един познат има най-висок клас Salamander с обков Roto, точно тази комбинация. Тествах я, гледах, пипах, анализирах шушмоизолацията.

Да ти кажа не виждам никаква разлика с моята 5-камерна Veka, макар и среден клас.

Roto обковът е на степени за разлика от моята, която просто стяга, но може да се контролира с ключ. Уплънтява изключително добре, когато е двуосово избрана.

Накратко, Roto e по-плавен обков.

При всички случаи предпочитам Veka пред Rehau и всички BG производители.

Последна редакция: сб, 18 май 2019, 02:40 от FragranceFanatic

# 18
 • Мнения: 963
Хора, не се лъжете по тая 40-годишна или нещо подобна гаранция. Това е наистина нелепо! Помислете!!! Наистина ли вярвате, че след 12 г. някой ще ви признае гаранцията!??!?!
По закон фирмите осигуряват 5 г. гаранция. Толкова! Всичко друго е зарибявка за хора, които са незапознати, и лично у мен веднага светва лампата, че откровено ме лъжат!
40, 20, 15 г.... това е по каталог информация за ЖИВОТА на профила, НЕ ГАРАНЦИЯ! А реално какво може да му се случи на профила според вас?!?! Пролеми могат да се очакват от други места, не от самия профил. И тези пробойни няма да влязат в гаранция над 5 г.
Саламандър за мен е попрехвалена, защото малко популярен факт е, че всъщност тази, която се внася в Бг, идва не от другаде, а от завод в Турция... така е... за нас от там...
Интересувайте се от произхода на профилите- лично аз избирам KBE- немски, произвеждат се само в Германия + обков от там, интересувайте се от опита на фирмата, която избирате, вижте какъв цех има, питайте с какви машини работи- това ще Ви осигури качествен продукт в дългосрочен план. Пълно е с гаражни фирми, които кълцат профили по разни дупки на ръка. Какъвто и да е профилът, какъвто и да е обковът... какъв продукт би излязъл от един гараж...
Аз избрах фирма още преди 15 и повече години, на която многократно се доверихме за всички места, на които сменяхме дограма. Никакъв проблем не сме имали, имат огромен цех със страхотни машини в Божурище. И съвсем коректно хората си дават 5 г. гаранция, но и първият ни апартамент, който сме правили преди повече от 15 г., не е мръднал. Не съм опирала до гаранция!

# 19
 • Мнения: 20 539
Хем си права, хем не си. Вярно е, че 40 години гаранция е обещание от типа "я камилата, я камиларя". Но не е вярно, че няма удължени гаранции, защото законът дава минимума, но не ограничава нагоре. Магнифлекс например даваха 15 години за матраци, ама това си е световна фирма, а не някакъв продавач дилър, дето след 5 години изобщо няма да го има. За моя плот от технически камък също имам 10 или колко години гаранция.

# 20
 • Мнения: 963
Аз говоря за гаранцията за тази конкретна сфера. Тя е толкова .
Иначе за много неща, вкл. за коли ако щеш, често е по-дълга.
Но тук говорим за дограма. И за разликата между живот на профила и гаранция на дограмата- нещо, с което умишлено се подвеждат хората.

# 21
 • Мнения: 20 539
Гаранцията има два компонента - законово определен минимум и от там нататък е маркетингов инструмент. Фирмите дават години отгоре на база на очаквания процент аварии и срещу застраховка или провизии. С всяка фирма можеш да се разбереш за удължена гаранция (ако си им важен клиент) срещу повече пари. 

# 22
 • Мнения: 963
В случая нали говорим за някакви 40 или 15-годишни гаранции, които били за всеки, не специално за теб и не срещу по-висока цена? Разбирам те, но не виждаш ли, че на гьотере се дават такива "гаранции", а ако наистина ги викнеш след 7 г. например дали няма да ти кажат: Ооо, неправилна експлоатация, гаранцията ни важи!

Гаранцията има два компонента - законово определен минимум и от там нататък е маркетингов инструмент. Фирмите дават години отгоре на база на очаквания процент аварии и срещу застраховка или провизии. С всяка фирма можеш да се разбереш за удължена гаранция (ако си им важен клиент) срещу повече пари. 

# 23
 • Мнения: 20 539
Именно, Саламандър например може да ти даде 15 години гаранция. Но тя трябва да е от Саламандър, а не от дилъра "Бай Хуй", дето след 3 години няма да го има. Преценили са хората, че като продават скъпо трябва да се отличават с нещо, а и си познават качеството. Но 40 са безумно много, съгласна съм. Макар че има продукти, за които се дават доживотни гаранции, каквото и да значи това.

# 24
 • Мнения: 797
Дадоха ми 40 г гаранция за цвета и профила, а 5 г гаранция за монтажа. А Рехау дават 15. Искренно съжалявам че си избухах всичките спестявания в една тераса и в един прозорец. За тях можеше с Рехау да направв половината стаи.
Искам да питам към Рехау може ли да се сложи рото? И нали имаше тук много недоволни до 5 г след ползването. Иначе чаках 40 дни за цвета.

# 25
 • Мнения: 963
Рехау са най-зле. Съветвам те да пробваш друга марка.

# 26
 • Мнения: 3 211
Добре де като казвате за някоя дограма , че е добре или зле... какво всъщност се има предвид? Та това е просто марка на самия профил. Обковът може да бъде такъв или онакъв, стъклопакетът също. Не е ли така?

# 27
 • Мнения: 963
Профилът също е важен- напривер дали се прави от отпадъчно PVC или не...
Монтажът също е много важен!

# 28
 • Мнения: 797
]Тука има Рехау, Шуко, безбожно скъп, Саламандър, Бг Трокал, ролпласт, най-гадните.

# 29
 • Мнения: 3 211
Профилът също е важен- напривер дали се прави от отпадъчно PVC или не...
Монтажът също е много важен!
А обикновеният купуващ как би могъл да знае как и от какво е произведен профилът? Търговецът би могъл всичко да каже или напише. Изобщо има ли производител, който официално някъде да си казва, че профилите му са от рециклирани материали? Сигурно странно звучат въпросите ми, но се нагледахме и наслушахме на всякакви търговски изрази. Саламандър се прави в Германия, така ли? Ами тогава това означава, че по-високите цени може да се дължат на по-високата себестойност на придукта, предизвикано освен другото и от значително по-високите заплати в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт