Пазаруване от Китай - проследяване и превоз на поръчките - 8

• 55 746
  • 789
  •   1
Отговори
# 630
за съжаление, новия номер е неследящ UD540318643LT

# 631
От онзи ден имам движение по пратката. Ето това ме извести. Горе долу колко време им отнема, за да стигне там и да тръгне насам, след като е известен превозвача, че ще има пратка? Или при всеки е индивидуално?

# 632
Item is pre-advised означава, че пътува към държавата оператор. Колко време ще пътува е трудно да се каже.

# 633
  • Асеновград
за съжаление, новия номер е неследящ UD540318643LT
https://gdeposylka.ru/courier/lietuvos-pastas/tracking/UD540318643LT

# 634
Здравейте,
Поръчах преди седмица неща от китайския, преди малко получих мейл - duty@dhl.bg, че трябва да платя такса 4лв ьа артикул. Лъжа ли е?
Който е получавал пратки след юни/юли - плащали ли сте такси и ако да къде? На митница в Бг   бг пощи или как?

# 635
  • Асеновград
Фишинг

# 636
Здравейте,
Поръчах преди седмица неща от китайския, преди малко получих мейл - duty@dhl.bg, че трябва да платя такса 4лв ьа артикул. Лъжа ли е?
Който е получавал пратки след юни/юли - плащали ли сте такси и ако да къде? На митница в Бг   бг пощи или как?
Измама е.

# 637
по меил, никой не информира

# 638
  • Благоевград
Здравейте ! Имам питане по отношение на пратка HJYTE2134007073YQ. Проследих в 17 track и с програмата TrackChecker, виждам, че на 07.08 излиза,че е била доставена и подписана с мое име, но реално аз не съм го направила това. Аз не съм получавала известие за тази пратка, нито съм я взимала на тази дата, най-малкото това е уикенд и БГ пощи не работят. Въпросът ми е има ли как да разбера от Български пощи какво се е случило с пратката и кой я е взел ? Ходих до тях, но по този tracking номер не им излиза нищо естествено.. Благодаря предварително !

# 639
Здравейте ! Имам питане по отношение на пратка HJYTE2134007073YQ. Проследих в 17 track и с програмата TrackChecker, виждам, че на 07.08 излиза,че е била доставена и подписана с мое име, но реално аз не съм го направила това. Аз не съм получавала известие за тази пратка, нито съм я взимала на тази дата, най-малкото това е уикенд и БГ пощи не работят. Въпросът ми е има ли как да разбера от Български пощи какво се е случило с пратката и кой я е взел ? Ходих до тях, но по този tracking номер не им излиза нищо естествено.. Благодаря предварително !
Задължение на продавача е да докаже доставката. Той трябва да поиска от транспортиращата фирма/фирми кой и кога я е получил. В случай, че поиска от вас да проверите къде се наира пратката му искате копие от разписката за изпращането. Обяснявате му, че без такова копие нито пощата нито куриерите дават информация за пратките.
Първо проверете дали не е отишла в МБМ. След това може да отваряте диспут доставена на грешен адрес. Вече не съм сигурен дали при налична защита може да се отвори или трябва да чакате да изтече. Не можете да получитеинформация за пакета. Такава може да изиска само подателя. До сега нямам случай да ми е предоставена разписката от изпращането. В случай че имате копие на разписката може да поискате и вие информация.
Сега може да пишете директно на продавача и да го уведомите, че пратката е доставена на друго място, но няма да приемете изпращане повторно или нов проследяващ номер за същата поръчка. Това решавата вие. Аз правя така за да не тръгват мошениците да се пробват да ми пробутват на лични съобщения други проследяващи номера в опитие си да приберат парите бе да са досавили реално стоката.

# 640
Задължение на продавача е да докаже доставката. Той трябва да поиска от транспортиращата фирма/фирми кой и кога я е получил. В случай, че поиска от вас да проверите къде се наира пратката му искате копие от разписката за изпращането. Обяснявате му, че без такова копие нито пощата нито куриерите дават информация за пратките.
Първо проверете дали не е отишла в МБМ. След това може да отваряте диспут доставена на грешен адрес.
Скоро не бях отварял диспут и досега загубен диспут нямам, но винаги има първи път.
Моята пратка с проследяващ номер от вида SYRM********* беше получена, но само според проследяващия номер. Отворих диспут, писах, че тази пратка не съм я получил и продавача трябва да предостави документи, че съм я получил. Той какво направи? Качи един скрийншот от 17track и AliExpress приеха това за достатъчно доказателство и отсъдиха в негова ползва. Дадоха ми 3 дена да кача документи от пощата, че не съм получил пратката. Laughing Аз им казвам, че такава пратка няма в пощата за мен и няма какво пощата да ми даде, а още по-малко документ за изгубена такава. Продавачът е този, който трябва да направи това от неговата си поща. Тц, минаха тези 3 дни и потвърдиха диспута в негова полза.

Допълвам, че транспортната фирма е Meest и им писах два пъти, а те ми казаха, че ще предадат на отдела им в България и естествено никакъв отговор. Нямат офис в България, нито телефон. Качих и тази кореспонденция в диспута, но все тая.

# 641
Задължение на продавача е да докаже доставката.
Скоро не бях отварял диспут и досега загубен диспут нямам, но винаги има първи път.
Моята пратка с проследяващ номер от вида SYRM********* беше получена,
преди месец и аз имах пратка с  SYRM .......... и дойде за около 20 дена с спиди, но номера бе друг

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 13:11 от musicdoubl3

# 642
# 643
  • Благоевград
Първо проверете дали не е отишла в МБМ. След това може да отваряте диспут доставена на грешен адрес.
Моята пратка с проследяващ номер от вида SYRM********* беше получена, но само според проследяващия номер. Отворих диспут, писах, че тази пратка не съм я получил и продавача трябва да предостави документи, че съм я получил. Той какво направи? Качи един скрийншот от 17track и AliExpress приеха това за достатъчно доказателство и отсъдиха в негова ползва. Дадоха ми 3 дена да кача документи от пощата, че не съм получил пратката. Laughing Аз им казвам, че такава пратка няма в пощата за мен и няма какво пощата да ми даде, а още по-малко документ за изгубена такава. Продавачът е този, който трябва да направи това от неговата си поща. Тц, минаха тези 3 дни и потвърдиха диспута в негова полза.

Допълвам, че транспортната фирма е Meest и им писах два пъти, а те ми казаха, че ще предадат на отдела им в България и естествено никакъв отговор. Нямат офис в България, нито телефон. Качих и тази кореспонденция в диспута, но все тая.

Моят случай е абсолютно същия като Вашия, но просто с друг тракинг номер. Направих същото като Вас. С БГ пощи се свързах - няма никакъв резултат. Проверих дали е в МБМ и там не е. Общо взето си изгорях с тази пратка, нито пари, нито пратка, до момента и аз нямах неизплатен диспут за неполучена стока, но ето, че за всичко си има първи път. Определено ми стана криво, не толкова за парите, колкото, че дори няма как да разбера къде е отишла тази пратка и въобще сякаш направих подарък на някой 😂

# 644
криза е китайците правят номера, дал е явно един и същи номер на някой от вашия град
аз имам регистрация от няколко години и почнах да поръчвам от продавачи с нисък рейтинг, така ако има диспут вероятноста продавача да загуби е голям - алито няма да го отрази за продавач

Общи условия

Активация на акаунт