The Ordinarу + DECIEM (Тема № 3)

• 49 472
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Да. Ще се радвам да споделиш тук (ще се чете) или на ЛС, когато ти е удобно! Hug

Извинявам се, че отговарям с такова закъснение.

Ами за хидратация просто активно ползвам продуктите за хидратация. Sweat Smile

Винаги поддържам в наличност и активно ползвам Amino Acids + B5, Хиалуронова киселина, като предпочитам вариант Marine и NMF. Нанасям ги едно след друго, без изчакване. От тази група считам Amino Acids + B5 за най-доброто за мен. Просто ми дава чудесна хидратация. Понеже е с консистенция на вода обаче, отгоре слагам и NMF. Това през деня, през зимата. Вечер независимо от сезона същото, но преди NMF слагам и някакво масло. Ако искам по-леко ползвам 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil, а като по-плътен и по-добър според мен вариант ползвам 100% Plant-Derived Hemi-Squalane. Ползвала съм и други масла на марката, но за момента тези две най-много ми харесват. Хиалуронова киселина вмъквам в тези продукти като се сетя, не ми е много приятно нанасянето и усещането след нея.

Това горното е за чиста хидратация. Правя го всяка вечер, с изключение на една вечер в седмицата, когато слагам само киселина. В момента ползвам Alpha Lipoic Acid 5%. Два пъти седмично в NMF добавям вит. Ц на прах, а в други две вечери преди всичко останало слагам Бъфет с медни пептиди. Не считам, че е важно да се спазва като честота и по този начин точно, но аз така не се обърквам и мисля, че внасям някакъв баланс, който съм съобразила с внимателно четене на указания.

През деня през зимата ползвам Amino Acids + B5 и след него NMF, но преди това Аргилерин на челото и около очите, Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%, или Pycnogenol 5%, или комбинация от двете. През лятото слагам ЕУК или предните два оксиданта смесени с витамин Ц и отгоре слънцезащита или по-често СС крем със слънцезащита. Хидратиращи продукти не ползвам през деня през лятото.  

В общи линии това е, освен че ползвам и микронийдъл ролер, сега веднъж седмично, защото си купих с по-дълги игли, преди с най-късите през ден го ползвах. След него като сложа добра хидратация, която е комбинация от описаните в началото продукти, на другия ден кожата ми е драматично plumped.

Забравих да спомена и Ниацинамид, който ползвах повече от две години и бях много доволна, но за момента съм изключила него и останалите продукти на марката и Десием въобще. На есен ще правя нов режим, вероятно ще махна Бъфет. Не мисля, че прави нещо, също като бъфет без медни пептиди. Може би ще го оставя само за пътувания. С ниацинамид си мажа белезите от изгаряния на ръцете, които редовно си правя на фурната. Satisfied Маха ги.

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 20:17 от Анонимен

# 196
  • София
Много благодаря за отделеното време, Чек! Hug

Написаното ще се връщам да прочитам отново и отново, защото ми е сложно... като рецепта. Sweat Smile
Но си записвам да се запася за сега с Amino Acids + B5, Хиалуронова киселина, във вариант Marine и NMF.  Wink

Маслото от роза мирише ли си на роза или е пак органична преработка на маслото?

# 197
Не, не мирише. 😊

# 198
В момента имам НА+В5 и ми се отразява добре но ме дразни консистенцията и лепкавото усещане и се чудя дали да мина на Marine Hyaluronic макар че втория няма хиалуронова киселина. Някой ползвал и двете може ли да каже от кое е по-доволен. Чета повече положителни отзиви за втория.

# 199
NMF съкращение на кой продукт е?

# 200
# 201
Да. Ще се радвам да споделиш тук (ще се чете) или на ЛС, когато ти е удобно! Hug

Извинявам се, че отговарям с такова закъснение.

Ами за хидратация просто активно ползвам продуктите за хидратация. Sweat Smile

Винаги поддържам в наличност и активно ползвам Amino Acids + B5, Хиалуронова киселина, като предпочитам вариант Marine и NMF. Нанасям ги едно след друго, без изчакване. От тази група считам Amino Acids + B5 за най-доброто за мен. Просто ми дава чудесна хидратация. Понеже е с консистенция на вода обаче, отгоре слагам и NMF. Това през деня, през зимата. Вечер независимо от сезона същото, но преди NMF слагам и някакво масло. Ако искам по-леко ползвам 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil, а като по-плътен и по-добър според мен вариант ползвам 100% Plant-Derived Hemi-Squalane. Ползвала съм и други масла на марката, но за момента тези две най-много ми харесват. Хиалуронова киселина вмъквам в тези продукти като се сетя, не ми е много приятно нанасянето и усещането след нея.

Това горното е за чиста хидратация. Правя го всяка вечер, с изключение на една вечер в седмицата, когато слагам само киселина. В момента ползвам Alpha Lipoic Acid 5%. Два пъти седмично в NMF добавям вит. Ц на прах, а в други две вечери преди всичко останало слагам Бъфет с медни пептиди. Не считам, че е важно да се спазва като честота и по този начин точно, но аз така не се обърквам и мисля, че внасям някакъв баланс, който съм съобразила с внимателно четене на указания.

През деня през зимата ползвам Amino Acids + B5 и след него NMF, но преди това Аргилерин на челото и около очите, Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%, или Pycnogenol 5%, или комбинация от двете. През лятото слагам ЕУК или предните два оксиданта смесени с витамин Ц и отгоре слънцезащита или по-често СС крем със слънцезащита. Хидратиращи продукти не ползвам през деня през лятото.  

В общи линии това е, освен че ползвам и микронийдъл ролер, сега веднъж седмично, защото си купих с по-дълги игли, преди с най-късите през ден го ползвах. След него като сложа добра хидратация, която е комбинация от описаните в началото продукти, на другия ден кожата ми е драматично plumped.

Забравих да спомена и Ниацинамид, който ползвах повече от две години и бях много доволна, но за момента съм изключила него и останалите продукти на марката и Десием въобще. На есен ще правя нов режим, вероятно ще махна Бъфет. Не мисля, че прави нещо, също като бъфет без медни пептиди. Може би ще го оставя само за пътувания. С ниацинамид си мажа белезите от изгаряния на ръцете, които редовно си правя на фурната. Satisfied Маха ги.

Здравей!Видях ,че ползваш Marine и Amino Acids и искам да попитам кое от двете намираш за по-хидратиращо и кое ще бъде по-удачно за под грим(ако имаш наблюдения за грим).Имам мазна кожа и освен Cerave като хидратанти,всички други които съм ползвала остават лепкави и не попиват.

# 202
Amino Acids + B5 намирам за много по-добро откъм хидратиране и усещане въобще.

Сега видях, че съм забравила да спомена кофеина. Слагам го под очите и сутрин, и вечер. Отгоре му нанасям останалите продукти но по-пестеливо отколкото на лицето.

# 203
Amino Acids + B5 намирам за много по-добро откъм хидратиране и усещане въобще.

Сега видях, че съм забравила да спомена кофеина. Слагам го под очите и сутрин, и вечер. Отгоре му нанасям останалите продукти но по-пестеливо отколкото на лицето.
Благодаря за бързия отговор!

# 204
Mari.k, аз също използвам Маrine. През деня го избягвам, ако слагам фдн или сс крем, защото лъсвам много бързо. Кожата ми е смесена.

# 205
Здравейте, надявам се, че пиша в точната тема и че ще можете да ме посъветвате. Търся нещо за борба с белезите от акне. Моите белези са по-точно тъмни петна. Прикачвам снимка: http://prikachi.com/images.php?images/456/9611456n.jpg Кой от серумите на The ordinary е подходящ за ежедневна грижа? За съжаление съм като в небрано лозе, защото досега не съм ползвала подобна грижа. От това, което прочетох се спрях на The ordinary AHA 30%+ BHA 2% peeling solution serum. Заинтригува ме също The ordinary Alpha Arbutin 2%+ HA serum. Ще се радвам да чуя вашия опит с този проблем.
Здравей,аз съм със същия проблем.Помогна ми тоника с 7% гликолова киселина,ползвам след него Алфа Арбутин 2% с ХК и след него слагам ХК 2% с Б5.Два пъти седмично си правя червената маска 30%AHA + 2%BHA,като за момента съм много доволна.Имах кратък период на пърджинг,но това е нормално за тези съставки.
Не ме кефи консистенцията на ХК 2% с Б5.Лепне ми неприятно,затова си я мажа не само по лицето,но и по лактите,коленете и ръцете.След нея ще взема друг продукт.

# 206
Здравейте, момичета!
Извинявам се , че така нахлувам темата, но вчера си взех този серум на The Ordinary     Niacinamide 10% + Zinc 1%. Въпроса ми е дали ще има проблеми, ако след него си сложа едно кремче на юсерин, което съдържа следните киселини?

Предварително благодаря и се извинявам за нахлуването! 🤗

# 207
Аз  бях с милиуми по лицето. От както поразрових в нета и си взех продукти на The Ordinary, кожата ми е като порцелан.

Взех си Ниацинамида, Гликоловата киселина, AHA-BHA (червеното), ХК - Б5, Шипково масло и Кафеина (за под очите).

От Ниацинамида очаквах чудеса (четейки отзивите), но при мен като че ли няма ефект. Мажа го сутрин, но не действа на порите и запушванията, дори понякога имам чувството, че от него ми стават пъпки. Може би няма да го купя пак.

Тоника с гликолова киселина - това е моето чудо. Това нещо, ако са ми тръгнали милиумите, го мажа 3-4 дни подред всяка вечер, без да слагам нищо след него. Кожата след това ми лъсва. Няма и петънце. На 5тия ден го слагам вече с крем за лице. Иначе не ми изсушава, даже оставя кожата хидратирана. Обикновено, като не е в екстремни случаи, го ползвам 3 пъти седмично.

AHA-BHA (червеното), също съм много доволна. Досега два пъти съм го ползвала, но веднага изчиства и на другия ден де що са тръгнали пъпки, ги няма. Ползвам го на две седмици.

Шипковото масло още не съм му дала шанс. Мисля, че и от него се изпъпчвам, но мисля да го пробвам в комбинация с ХК+Б5, като серуми след дермаролера.

ХК+Б5 - малко ми е силна и лепкава на мен. Мисля да я ползвам само след дермаролер, катос серум. Майка ми я обожава. Мисля да си закупя Марине хк.

Кафеина - най-добрият продукт за околоочния контур. Изветлява ми тъмните кръгове, стяга и веднага, ако съм имала подпухване, след 10 минути го няма.

Крем за лице ползвам не на the Ordinary, но на една натурална козметика, с глина. Уникален е. Наистина, от както смених козметиката, се преродих. Кожата ми е страхотна.

Irinak - може да ти изсуши кожата. Заложи на по-хидратиращ крем, без киселини и си ползвам Ниацинамида и Гликоловия тоник. Задължително, обаче с киселините трябва силна хидратация и слънцезащита.

# 208
И аз съм кажи-речи убедена, че от ниацинамида ми излизат пъпки. Тествах 3-4 пъти. После се присетих, че покрай интереса ми към корейската козметика бях чела, че при някои момичета се получава с продукти, в които е високо концентриран. Жалко!

# 209
Да, защото не го бях ползвала 3 дни, лицето ми беше чисто. Снощи си сложих и днес се събудих с пъпки по челото. И друг път така е ставало. А някаква алтернатива за свиване на пори? Или да си ползвам по-често гликоловата.

Общи условия

Активация на акаунт