The Ordinarу + DECIEM (Тема № 3)

• 49 491
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Не можеш да ползваш витамин С и Ниацинамид едновременно. Навсякъде го пише  с големи букви. Прочете си всичко подробно преди да се мажеш.

Това е вярно само донякъде. ТО имат три форми на вит. Ц, които могат да се ползват с всичко, в т.ч. и с Ниацинамид и ЕУК 134.
Това са:

Ascorbyl Glucoside Solution 12%,
Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F и
Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%.

Пише го ясно в Regimen Guide.

# 481
  • София
По принцип това беше една от чуденките ми, странното е, че попаднах на доста статии, които твърдят, че всъщност могат да се ползват заедно.

При всички положения комбинацията им вероятно не е окей контретно за моята кожа, затова по-скоро ще мисля друго място за Ниацинамида в рутината.

# 482
Буболеса, какъв точно вит. Ц ползваш? ТО имат осем вида, ако не се лъжа.

# 483
Аз сьщо четох доста проучвания, според които само чистата форма на витамин Ц не бива да се комбинира с ниацинамид. Aз си ги позвам в една рутина и ги чувствам добре , витамин Ц-то ми е не е TO

# 484
  • Somewhere in Spacetime
Пристигнаха продуктите, които ми препоръчаха при изготвяне на режима.
Оставя ли бяло, изсушава ли кожата, изобщо как чувствате слънцезащитния продукт?

# 485
Има Regimen Guide, в който срещу всеки продукт пише с какво не може да се ползва, ако въобще с нещо не може. Четете него вместо статии и коментари.

https://theordinary.com/regimenguide

# 486
В Дъглас нищо не остана на ТО, писах им и очакват скоро зареждане и увеличаване на асортимента. Дано да е наистина скоро, защото трябва да поръчам един подарък.

# 487
  • София
Витамин Ц-то ми не е на TO, имам го от преди - pH Formula e, ползвам го от доста време. Просто днес добавих и Ниацинамида.

Първи опит - грешка Joy

# 488
Витамин Ц-то ми не е на TO, имам го от преди - pH Formula e, ползвам го от доста време. Просто днес добавих и Ниацинамида.

Какъв вид точно от тези на ТО е? Те имат много и с някои от тях може да се ползва Ниацинамид, с други не може.

# 489
  • Somewhere in Spacetime
Витамин C под формата на ascorbic acid не е желателно да се смесва с ниацинамид, защото е с по - ниското pH от това на ниацинамида. Комбинацията не е вредна за кожата, но се намалява действието им, а не това е целта.
Ако искате да ползвате продуктите заедно, то по - добре е да се използва дериватна форма на витамин С.

# 490
Магнезиевия аскорбил фосфат ми го изписаха в комбинация с ниацинамида точно от децием при изготвяне на режима ми, така, че той е единия от тези, които могат да се комбинират.

# 491
  • София

Какъв вид точно от тези на ТО е? Те имат много и с някои от тях може да се ползва Ниацинамид, с други не може.

Доколкото виждам, pH Formula е Sodium Ascorbyl Phosphate, което в сайта на TO пише, че е подобно на тяхното Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%.

# 492
Серумът на  pH Formula е страхотен и аз го ползвах, но ми свърши.

# 493
Има Regimen Guide, в който срещу всеки продукт пише с какво не може да се ползва, ако въобще с нещо не може. Четете него вместо статии и коментари.

https://theordinary.com/regimenguide

Четенето на статии не изключва  regimen guide-a, и на мен поне ми е полезно при положение , че не ползвам само продукти на  DECIEM

# 494
Обмислям включването на дермаролер в рутината, някъде по назад някой го беше споменал. Моята рутина в момента Сутрин: почистващият Squalane Cleanser след това Niacinamide 10% + Zinc 1%, по една капка от Alpha Arbutin 2% + HA смесен с една капка Hyaluronic Acid 2% + B5 и завършвам или с 100% Plant-Derived Hemi-Squalane, или Natural Moisturizing Factors + HA, а понякога и двете. Вечер: ако съм била с грим първо почистващият Squalane Cleanser и след това измивен гел ( всеки път забравям да пробвам с мицеларна вода, дали самостоятелно маслото почиства добре лицето от грима ми, имам го от няколко дни). През около 5 дена редувам AHA 30% + BHA 2% пилинг разтвор и Salicylic Acid 2% Masque. Ако не ми е ден за маска почиствам и нанасям или Salicylic Acid 2% Solution или Glycolic Acid 7% Toning Solution, след това Niacinamide 10% + Zinc 1%, и пак по една капка смесени Alpha Arbutin 2% + HA и Hyaluronic Acid 2% + B5 само така не ми става кир ефект, и завършвам както сутришната рутина. Използвам продуктите от месец и половина и съм доста доволна, нямам дразнене, лющене, зачервяване боря разширени пори, белези, и леко акне такъв резултат не съм постигала, и с много скъпи продукти така че продължавам.

Общи условия

Активация на акаунт