Какво мислите за пиенето на първа среща

• 10 048
  • 271
  •   1
Отговори
# 105
Темата започна с кафе и бира. Това първо. Бирата е алкохол. Това второ. И седмо, за мен поне, бирата е питие за плажа, за капанчетата, за излет с приятели, за клюкарите пред блока с тесте карти на масата под беседката..И все такива непринудени, по-свободни ситуации и местенца, с хора, които се знам. Та не намирам, поне аз, нищо чудно, ако някой на първа среща си поръча бира и на мен не ми се хареса. На мен.

# 106
На колко години са тези хора? Вечер, първа среща,  той пие чайче, а тя едва се сдържа да не цапне една бира! Да не са на по 16 - 17. Той е твърде смотан, а тя се прави на отворена.

# 107
  • София
С този чай, младежът или е адски стиснат и гледа да мине по-тънко, или е алкохолик и не смее да близне алкохол, че да не залитне. Поне някакъв фреш да беше пил, за да не поставя жената в неудобна ситуация да "си наляга парцалите", за да не раздуе прекалено много сметката.
Конкретно за пиенето - на първа, втора, десета среща - предпочитам естественото държане, което означава човек да бъде себе си. Ако обича чаша питие, не е необходимо да се прави на скромен и да пие нещо, което не му е приятно.
Аз лично, както и съпругът ми, не пия твърд алкохол (евентуално на Коледа вдигам наздравица с едно малко уиски или лятото на морето пием узо с много лед късно вечер). Кафе пием само рано сутрин. Чай пием само сутрин през зимата или ако сме болни. Газирано не вкусваме, освен сода с лед и лимон през лятото. Сокчета и боички - също. Само фреш. Когато излезем вечер, пием чаша вино или чаша бира, като държим специално бирата да е определени марки. Българска бира почти не пием, освен 2-3 по-леки бири и то само следобедно време в парка, когато е топло и сме в компания. Виното го научихме едва през последните 10-тина години и ни допада само червеното и само през зимата. Т.е. остава хубавата качествена бира. На първа среща виното повече би ме притеснило, защото е по-алкохолно, докато бирата е по-слаба и не опива толкова.
Всъщност, преди (вече страшно много) години на първата ни официална среща със съпруга ми отидохме на кръчма и изпихме по няколко бири.
В конкретния случай се чудя защо на първа среща младежът не е организирал вечеря или поне нещо за мезене, за да продължи по-дълго срещата. Само един "гол" чай се изпива за 15-тина мин. и после който-откъдето.
Чай на вечерна среща или среща само с по нещо за пиене ми е нормално само за съвсем млади хора без собствени доходи.

# 108
Защото май авторката е ученичка още.

# 109
Не, аз съм на 24, той е на 27.

# 110
Не, аз съм на 24, той е на 27.
Извинявай, мила ! някъде съм засичала нещо , но съм сгрешила.
Пиши за втората среща, като дойде.
Да видим как ще се развият нещата откъм него.

# 111
Аз не смятам, че на първа среща мъжът трябва да организира вечеря. Първата среща е опознавателна. Ако не се харесат, и да трябва да се яде, малко тегаво става. Питие е достатъчно, при втора среща повече. Обаче чай за 27 годишен мъж, в 19 часа, не ми харесва. Вероятно е стиснат.

# 112
Може да е бил с кола човекът и затова да не е пил алкохол. Може да го е наболявало гърлото и да е решил да изпие един чай..., а може просто да обича чай. Не е задължително да е стиснат.

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 11:36 от Elunaria

# 113
  • София
Точно с опознавателна цел е добре срещата да се удължи по някакъв начин. И само питие да е, то да е такова, което се пие по-дълго и по-бавно, за да може да се проведе разговор, в който двамата да имат време поне за ключовите въпроси един към друг.
Да не би на тази среща да са се запознали авторката и любителят на чай? Тогава е по-разбираемо. В далечното минало съм излизала на първа среща с абсолютно непознат и тогава наистина пихме само кафе. Целта беше ако си допаднем - да продължим с друго питие, ако не се харесаме - всеки да си тръгне след кафето.
За този случай реших, че двамата се познават и това е първа (вече любовна/с цел свалка) среща.
И аз мисля, че е стиснат.

Да не би по принцип да не пие алкохол човекът и това да е известно предварително и затова авторката беше убедена, че той ще пие нещо без алкохол? Това би променило нещата (леко).

# 114
Непознат беше, иначе беше с кола, та предполагам затова не е пил.

# 115
Ами, от един чай не се разбира дали е стиснат човека. А, причината, просто това да му се пие, я изключвате? Ако пие кола, по-щедър ли го прави? Ами ако купи за себе си скъпо питие, може да значи, че за себе си е ларж, а на другите е стиснат, как ще го разбереш? На първа среща може бая да се изръси с пари, даже първите месеци, за да се покаже щедър. И после като те "хване" така да се стисне, че ум да ти зайде. Какви са тия крайни заключения от такива дреболии, умът ми не го побира. Ако толкова лесно се съдеше по човек, нямаше да има хора, които да си блъскат главите след години връзка.

# 116
  • София
Непознат беше, иначе беше с кола, та предполагам затова не е пил.

Ама и ти даваш фактите на ден по лъжичка! Simple Smile

Опитвам се да си представя срещата- запознавате се, по две думи за това, кой какво и къде работи, и чая е свършил.
"Чао, чао" и той си яхва колата "къде" 20 часа максимум? newsm78

# 117
Интересно. Значи, тя да си поръчва каквото й се пие, в случая бира, и всичко е точно, ама когато мъжът си поръча чай и почвате да си вадите изводи как нещо не му е У ред?!?!? Що тия съвети не важат и за него?!

# 118
Всяка напитка ще свърши за един час. Ако искат да си продължат срещата, какво пречи да си поръчат втори път?

# 119
  • София
Щом е непознат и с кола, ситуацията е съвсем различна и напълно нормална.

Уейв, моите разсъждения важат за любовна среща. Тук се оказа, че е опознавателна и всичко може. Следващите срещи ще са показателни вече.
Но пък моята последна първа любовна среща беше преди още авторката да е била родена. Wink

Общи условия

Активация на акаунт