Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 480
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Благоевград
V V, съжалявам за лошия резултат, предвид предстоящата ти операция може да ми пишеш на лично, ще ти дам съвети какво да си вземеш за болницата, на мен друго момиче ми даде много добри съвети, което ми спести търчане в последния момент и разкарване на близките, особено като и ти не си от София. Говорихте ли за дата за операцията и каза ли ти дали ще правят лимфна дисекция?

# 76
На моя приятелка с раничка направо са й я замразили като са я видяле. Мислих, че така е по-добре, защото не се дава шанс да се възпали. Защо трябва да се чака и наблюдава докато стане лошото?
И какво става под замразения или изгорения участък не се знае.

# 77
Ами, да, от друга страна, пък при нея са избързали като че ли. Не знам и аз вече.
Според мен, нито е добре дълго време само да се наблюдава, без да се взимат мерки, не е и добре да се взимат мерки, преди да се е установил точният проблем.

# 78
Мнения за др Омайникова?

# 79
Момичета здравейте .
Колко време след конизация се възстановява МЦ ?
Този месец трябваше да ми дойде . Три дни след очаквания период само ми зацапа розово и вече 2ри ден е едно кафяво-черно съвсем оскъдно течение . По принцип МЦ ми е редовен,  кратък и болезнен ( сега е само третето , но няма кръв , а просто подобие на .. ) .
Нормално ли е ?
При прегледи лекарката каза,  че всичко е наред и се възстановява повече от добре.  
Сега ходя веднъж на 6 месеца,  но честно казано.. с цикъла си съм винаги на тръни ( особено когато е кафяво) .
Моля за мнение,  да изчакам или да звъня да питам доктора?

# 80
Момичета здравейте .
Колко време след конизация се възстановява МЦ ?
Този месец трябваше да ми дойде . Три дни след очаквания период само ми зацапа розово и вече 2ри ден е едно кафяво-черно съвсем оскъдно течение . По принцип МЦ ми е редовен,  кратък и болезнен ( сега е само третето , но няма кръв , а просто подобие на .. ) .
Нормално ли е ?
При прегледи лекарката каза,  че всичко е наред и се възстановява повече от добре.  
Сега ходя веднъж на 6 месеца,  но честно казано.. с цикъла си съм винаги на тръни ( особено когато е кафяво) .
Моля за мнение,  да изчакам или да звъня да питам доктора?

Мисля,че при всеки е различно,моят нормален цикъл се възстанови 5-6 месеца след конизацията ми ,до като се върне към нормалния начин по който ми идваше преди все ми зацапваше няколко дни преди цикъл, после няколко дни след цикъл, но сега вече е ок ,идва ми така както преди от раз и трае 3-4дена.. Така, че при всеки е различно!

MiaElpida ...как си, какво се случва с теб, имаш ли вече резултат от хистология???

# 81
  • Благоевград
Гвендолин, мила, понеделник звънях и казаха, че чакат решението на онкокомисията, тъй като в МД няма, пращат епикризита в Токуда, а тяхната комисия заседава сряда/днес/ и най-рано утре ще е готово, тъй че утре рано звънкам, ако е готово тръгвам за София. 🤗

Последна редакция: ср, 24 апр 2019, 16:04 от MiaElpida

# 82
Имаш много стиснати палци от мен! Дано са най-хубавите новини преди празниците! Hug
И да не е съвсем спам - днес звънях в Медицинския център на доц. Славчев да проверя как му вървят часовете, за да знам кога да запазвам, че след раждането живот и здраве, ще искам от него второ мнение за моя ЦИН 1 дето седи без лечение по време на бременността, и ми казаха, че от сега има часове за 8-9ти май, т.е. вреждането при него в частен кабинет е с около 2 седмици изчакване, което е съвсем приемливо на фона на Карагьозов и 6 месеца напред.

# 83
Здравейте мили момичета,
Преди малко се връщам от консултация при др Омайникова, нямаше как да ме прегледа, защото имам кървене.
Като цяло ми направи много добро впечатление, не знам как ще е по-нататък, изслуша ме, прегледа стари изследвания, записах друг час за 15ти...
По-късно ми изпратиха и резултата от цитонамазката, която взе в петък Димитров от ЛюлинМед, него го няма, телефона е изключен, но звъннах на регистратура и така....
Какво означава следния резултата (правена е в Цибалаб):
Адекватност по Bethesda - ограничена от левкоцити, метапластични клетки.
Резултат по Bethesda - клетки в норма.
II група

Благодаря ви Heart

# 84
Разтълкувайте ми: Плоски и жлезисти клетки  в норма, левкоцити, Рар 2....толкова само

# 85
Нормален резултат. Ок е.

# 86
Гвендолин, мила, понеделник звънях и казаха, че чакат решението на онкокомисията, тъй като в МД няма, пращат епикризита в Токуда, а тяхната комисия заседава сряда/днес/ и най-рано утре ще е готово, тъй че утре рано звънкам, ако е готово тръгвам за София. 🤗
Звъня ли, какво стана?

V V, ужасно е това, през което ти се налага да преминеш. На колко години си? Не е ли твърде рано за хистеректомия? Не съм лекар, но изцяло махане ми звучи много гадно, второ мнение евентуално? Или вече искаш просто да се свърши? Разбирам те във всички случаи!

Магнолия, какво става с теб? Записа ли консултация при някой друг специалист или ще чакаш да родиш и тогава? Нещо ще предприемат ли сега, в крайна сметка биопсия направи ли?

# 87
На 39г с две деца. Предпочитам хистеректомия, че 1г съм постоянно по лекари. Нерви нямам вече.

Започнах да получавам паник атаки, сърцебиене и високо кръвно само, когато съм при лекар.
Моля Ви, ако някой може да ми даде съвет. Няма да мога да легна на опер.маса, ще се побъркам
П.п дали може да ми сложат успокоително преди операцията

# 88
  • София
vv, знам, че няма да те успокоя, но няма човек, който да не е безумно стресиран преди предстояща му операция. Когато ми махаха полип, планираха да е със спинална упойка, аз обаче от стрес и притеснение изпаднах в шок на хирургичната маса, започнах да треперя, да не виждам...ужас. Виждайки състоянието ми анестезиолога явно бързичко "ме почерпи" с нещо и ме въведе в пълна упойка, събудих се, когато всичко беше приключило. Мисълта ми е, че очакването е страшното...но то ще мине и всичко ще е наред, знам, че усещането ти в момента е ужасно, но поне се опитвай да го притъпяваш с мисли за нещо друго.

# 89
Дори личният лекар може да ви даде нещо за нервите - Лексотан, Ксанакс... Вие иначе може да си вземете валериан и валидол без рецепта. Аз докато чаках биопсията пиех мента, глог и валериан като бонбони, за съжаление не ми подействаха, явно ми трябваше нещо по-силно.
Но моя съвет е хубаво да обмислите преди да махнете целия орган, млада сте още... Яйчниците поне да ви оставят, за да не сте съвсем без хормони... Говорете с лекар по този въпрос, ранната менопауза не е шега работа. Вижте в темата за хистеректомия, там дамите могат да помогнат повече. И кураж! Горе главата! Всичко ще бъде наред!

Общи условия

Активация на акаунт