Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 484
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
На 39г с две деца. Предпочитам хистеректомия, че 1г съм постоянно по лекари. Нерви нямам вече.

Започнах да получавам паник атаки, сърцебиене и високо кръвно само, когато съм при лекар.
Моля Ви, ако някой може да ми даде съвет. Няма да мога да легна на опер.маса, ще се побъркам
П.п дали може да ми сложат успокоително преди операцията
Вечерта преди операцията в болницата дават сънотворни( при мен- стилнокс), за да се наспиш. А втория път успокоително- ксанакс. Ако пропуснат да ти дадат, поискай си! А може още сега да си поискаш да ти изпишат нещо, за да мине по- леко периодът на очакване. Не се поддавай на съмнения точно сега, когато си взела решение. Видях, че си при Славчев- той е може би най- добрия за шийка. Човек трябва да е спокоен, че е в добри ръце и е взел правилно решение. Това е много важно. Без матка се живее, но с неадещватно опериран рак- не. Ранната менопауза може да е кофти, но от нея не се мре.

# 91
  • Благоевград
За съжаление практиката е такава, че ако нямаш планове за деца, всички доктори се застраховат и правят тотална или радикална хистеректомия.
Ракът на яйчниците е много по-коварен и симптоми има в много късен стадий. Разбира се, на 39г. и за мен една жена е много млада, но много жени предпочитат да минат с едно рязане по-възможност и да си спестят бъдещи притеснения.
Иначе ако в хода на самата операция се види, че са напълно здрави мисля, че може да попиташ Славчев дали може да ги запази.
Преди моята операция попитах дали може без лимфна дисекция, но докторът каза, че не би рискувал, тъй като ЯМР не хваща прекалено малки туморчета.

V V, ако питаш мен колкото по-бързо мине, толкова по-добре, мен чакането направо ме разби и въпреки, че преди самата операция бях сравнително спокойна, след нея изобщо не се чувствам добре психически. Снощи се събудих, час след като бях заспала със страшно сърцебиене, което чувах в ушите чак и с усещането, че ще умра, но се стегнах и реших, че няма да ходя до Спешна помощ и пийнах мента, глог и валерияна и май малко ме успокои, дали не беше някаква паническа атака, а винаги съм мислела, че съм доста силна психически, обаче ето...

Дорсче, звънях за решението и епикризата, казаха, че уж ги чакат, но докторът е отпуск и няма да мога да ги обсъдя с него и отложих след празниците... без това да не си ги съсипвам, ако не е всичко ОК 😐

# 92
  • вкъщи
  Здравейте момичета! Бяха ми наложили забрана и не можех да пиша няколко дни. Първо искам да пожелая успех на дамите, на които им предстоят операции и манипулации. Аз малко се поуспокоих, след като част от изследването ми излезе. Имам само един положителен вирус HPV 6 , който се води нискорисков. Четох, че причинява папиломи и доброкачествени дисплазии. Дано и моята е такава. Надявам се докторът да реши да махаме дисплазията с Лийп, а не с конизация предвид добрия резултат. От друга страна имам някаква инфекция след лечението с антибиотик и вероятно групата на цитонамазката ще ми е завишена, още не е излязла обаче. Сигурно пак ще вземе микробиология и пак ще се лекуваме.Не знам кога ще се похваля, че вече нямам проблеми в тази област и не мисля само за това.
Имало ли е жена в групата с отрицателни високорискови щамове на вируса и лоша хистология?

# 93
  • Бургас
Аз съм с отрицателна типизация за високорискови/нискорискови  и с дисплазия. ЧПВ е виновно за 70% от дисплазиите.
Но това не знам дали се счита за лоша хистология. Докато може да се премахва, значи всичко е наред. Не бих приела и ЦИН 2 да си отглеждам и за това всичко се махна.
Ако питаш за карцином и т.н не мисля, че имаш повод за тревога. Не заради теста за ЧПВ, а защото помня, че имаш хистология с ЦИН 1. Нали тъй беше?

# 94
  • вкъщи
Така е Танче, дисплазията си я имам, но все се надявам да е доброкачествена. Със сигурност ще я махам, но се надявам вече, не с конизация скалпелна. Като излезе и групата ще ходя при доктора, ще говорим и ще действаме.

# 95
  • София
И аз бях с отрицателен тест за HPV  и с дисплазия.

# 96
  • вкъщи
buni При теб как махнаха дисплазията- с конизация или нещо по-щадящо?

# 97
  • София
Момичета,Светли празници и никакви претеснения желая на всички Simple Smile

# 98
Здравейте!  Това е историята ми писах в предишната група .
На 21 години съм и съм имала само 1 момче в живота си. От януари имам проблем с кондиломите, които са много упорити. Използвах кондилин, падаха и след това отново се показваха. Пила съм Герисан, Имуномикс, Биозин и от 3 месеца вече пия Кориолус. И пак са налице просто не искат да се махнат. Преди дни ми излезнаха резултатите от цитонамазката и от тогава не мога да спя много съм притеснена. Не знам какво да правя.
Паракератотични клетки и ануклеарни сквами , койлоцити, метапластични клетки с лека дискариоза 
Адекватност на материала Задоволителен! Наличие на клетки от трансформационната зона
PAP III A 
1 Абнормални епителни клетки 
-плоски епителни клетки 
Нискостепенна плоскоепителна лезия съдържаща HPV /лека дисплазия/ CIN 1 
HPV скрининг Високорискови типове  ПОЛОЖИТЕЛЕН 

Моля ви помогнете ми да го разчета много се притеснявам. Другия петък имам час за гинеколог, а до тогава ще умра 
Какво означава това ще трябва ли да правя някакви операции, ще мога ли да имам деца. Нямам сили вече. А и тези кондиломи как да ги отстраня?

Ходих за колпоскопия и биопсия, но на колпоскопа не се видяха изменения и не направихме биопсия. Сега ще си направя типизация на  HPV  и ще се опитам да премахна кондиломите. Има ли някой който вече се е справил с този проблем и как го е направил. Иначе съм много щастлива че нямам изменения и ся само тези кондиломи, но трябва да изчистя този гаден вирус. Пия си кориоуса и биозин и чакам чудо 😁

# 99
  • София
buni При теб как махнаха дисплазията- с конизация или нещо по-щадящо?
И двата пъти с лийп.

# 100
  • София
Щом вече са ти правили колпоскопия, ще ти вземат биопсия при този резултат. Само че трябва да е прицелна, а като на колпоакоп не се вижда нищо, не знам как ще стане.

П.П. Няма доброкачествена дисплазия.. Това, че не е станала ин ситу не значи, че е доброкачествено изменени.

# 101
Не е задължително при резултат ІІІА да й вземат биопсия, при положение, че няма изменения. Ще й назначат лечение и ще й направят контрола след известно време. Моя съвет е да не се прави нова цитонамазка по-рано от 2 месеца.

# 102
  • Благоевград
Христос Воскресе, мили момичета! Нека Господ ни дава здраве!

# 103
Здравейте 🙂 Колко дни след прием на утрогестан трябва да дойде цикъла? Схемата ми беше 3 дни по 1 хапче сутрин и 2 вечер. Днес ми е вече 4 ден от както го спрях, но дори и нямам признаци, че ще дойде скоро...

# 104
Христос воскресе, мили момичета! Дано всичко е наред при всяка една, спокойни и щастливи!
Миа, взе ли резултатите, какво стана?

Общи условия

Активация на акаунт