Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 597
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • Благоевград
Да, даже още съм в София. Резултатите са добри, няма разсейки в лимфни възли и околни тъкани. Не ми назначават нито лъче, нито химия, само диспансерно наблюдение. Още не смея да се зарадвам, скоро пак ще дойда да отнеса и Доцент Милев да ги види. Само дето е излезнал хроничен лимфаденит, поне сега знам от какво ми се подува под коляното, но ще търся доктор.

# 106
Чудесна новина!

# 107
Браво!!! Хайде сега след някой друг месец и още по-хубава новина!!! 🤰🏻

# 108
MiaElpida, честито за хубавия резултат! 🥳
Бъди здрава и много щастлива,виртуална прегръдка! 🤗

# 109
  • вкъщи
Честито Миа! Оттук нататък само положителни новини от теб!
Момичета, днес или утре трябва да ми излезе резултатът от течнобазираната цитонамазка. Вече съм буквално болна от тревоги, имам усещането, че нещо не е наред с шийката на матката ми и в момента, боли ме всекидневно, особено нощем. Ставам по безброй пъти до тоалетната. Съвсем психясвам.

# 110
  • Благоевград
Благодаря ви, милички 🤗  дано всички сме здрави! Доктора каза след 3 месеца преглед, но аз едва ли ще издържа, сигурно ще отида още другия да ме види.
лелка, сигурна ли си, че усещането е от там? Питам защото аз имах такова усещане, което се оказа, че е от дразненето на пикочния мехур, заради ешерихия коли и ставах посред нощите. Ако всичко е ОК на цитонамазката, пусни си една стерилна урина за всеки случай.

# 111
  • вкъщи
Мисля, че е от там, но сигурна няма как да бъда. Преди си обяснява честото уриниране от кистите, които притискаха пикочния мехур, обаче сега кисти няма, а дискомфортът продължава. Не мога да спя от това ставане нощем.

# 112
Миа, така се радвам!!! Браво! Заслужава си да полееш добрите новини с нещо! Поглези се, награди се, отдъхни си Heart Eyes Hug
Казаха ли при евентуално желание за бебенце, когато отново решиш да мислиш на тази тема, какво трябва да правиш, дали ще трябва инвитро, или хич не си на тази вълна?

# 113
 Момичета, започвам да се психясвам и аз.
Никой лекар не ми обръща внимание на уреаплазмата, бактериалната инфекция и паренето, което имам. Споделяла съм с Чакалова, със Станков - все добри гинеколози.
За една година след конизацията имам много посещения на лекари. Кисти, парене, течение извън цикъла...
Последна цитонамазка - преди 3 м- втора група. Колпоскоп- декември- без атипизъм.
На 45 съм. Може ли да е хормонално, пременопауза?
Защото започвам да мисля, че нещо невидяно е останало в канала...

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 20:36 от левскарката

# 114
  • Бургас
MiaElpida, радвам се! Пу,пу бъди много, много здрава и щастлива за напред.
Левскарката, тая уреаплазма лекувана ли е качествено? Един месец сме трепали такава гадина с ММ.

# 115
  • Благоевград
Миа, така се радвам!!! Браво! Заслужава си да полееш добрите новини с нещо! Поглези се, награди се, отдъхни си Heart Eyes Hug
Казаха ли при евентуално желание за бебенце, когато отново решиш да мислиш на тази тема, какво трябва да правиш, дали ще трябва инвитро, или хич не си на тази вълна?

Дорсче, направо си ме е страх в момента за бебе и не го мисля, още даже цикъл нямам, та не мога напълно и да се успокоя. Иначе доктора каза след година, че може да почнем опити по нормалния начин и евентуално раждане само секцио, серклаж ми направи още по време на операцията. Доколкото намерих информация, не са много жените успели да родят нормално след тази операция. Повечето раждат преждевременно, та искам да мине време, да забравя тези неприятни спомени, а другото е Божа работа и ще съм благодарна и на двете- и да родя и да осиновя ☺

# 116

Левскарката, тая уреаплазма лекувана ли е качествено? Един месец сме трепали такава гадина с ММ.

Не.

# 117
  • София
Здравейте на всички!

Преди всичко искам да пожелая много здраве на всички и само добри резултати.

И сега с моето питане. Миналата седмица ми излязоха резултати от цитонамазка и биопсия. Цито - II, хроничен цервицит, дисплазия I степен с групи койлоцити.
Бях при д-р Карамишева от Майчин дом. Според нея трябва да се пристъпи към манипулация изгаряне. Аз четох много, тотално се обърках и разбира се съм много притеснена.
В началната страница не я видях в препоръчаните лекари. Честно казано, впечатлението ми от нея е меко казано неприятно. Някоя от вас била ли е при нея и има ли впечатление какъв специалист е?
 Въпросът ми е с такъв резултат трябва ли да се гори? Искам да потърся второ мнение, но не зная към кого да се обърна.
 Трябва ли спешно да правя манипулация с такъв резултат или може да изчака?
Благодаря предварително. Много ми е объркано.

# 118
А какво наложи биопсия при цитонамазка втора група, колпоскопски преглед и атипичен участък? Направете консултация с друг специалист, за да сте спокойна и сигурна, но обикновено при ЦИН 1 или се изчаква (взема се под внимание възраст, раждания, други показатели) или се действа. Какво горене ви предлагат, с ток ли? Раничка ли имате всъщност? На каква възраст сте, раждания?

Миа, много се радвам, че серклажът е сложен вече - една процедура по-малко за в бъдеще. Иначе за естествено раждане - да, няма как, но това да е проблемът Simple Smile Дано всичко се нареди възможно най-добре както го чувстваш Simple Smile На колко време ще правиш контроли и какви, цитонамазки и колпоскопия без шийка?

# 119
  • София
На 42 съм и имам 2 раждания. 2-то на 38 год.
Йод негативен участък раничка ли е, всъщност?
За първи път го видя с колпоскоп преди 6 мес., сега отидох на контролен. Още си стои и каза, че ще вземе и биопсия. Не ми даде никакви обяснения. Аз ужасно се притесних и я питах няколко пъти - Какво има? Сериозно ли е? Единствения й отговор беше- нищо, което да не може да бъде излекувано. Като взех резултатите й писах и ми върна отговор, че трябва да се прави изгаряне и нищо повече. Утре ще ходя да дискутираме, но не съм сигурна, че искам да продължа с тази лекарка? Тази дисплазия ли е всъщност раничка или са две различни неща.
Съжалявам, че питам вероятно тъпи неща, но четох, четох и тотално се обърках.

Общи условия

Активация на акаунт