Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 636
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Момичета, моля за малко помощ с информация.
Забравих името на лекар, който от София се премества да работи във Варна, онкогинеколог. Издирвам координатите му за моя близка с онко проблем.
Спомних си, че имаше много добри отзиви за този лекар. Дано се сетите за кого говоря.

# 166
Аз не се сещам.

Някой звънял ли е на доц Дянкова скоро?
Опитах се преди празниците и днес да си запиша час, но никой не вдига.

# 167
Аз не се сещам.

Някой звънял ли е на доц Дянкова скоро?
Опитах се преди празниците и днес да си запиша час, но никой не вдига.
Тя щеше да излиза в отпуск, но не съм сигурна до кога. Пробвай в понеделник, след 15:30 на стац. телефон. Което ми напомня, че и аз трябва да направя същото. Blush

# 168
Здравейте, вчера си пуснах цитонамазка и ми излезе 2с група. Трябва ли да се тревожа, чакам резултатите от МБ 😒

# 169
  • вкъщи
2 С по-висока ли е от 2 в. Обърнете внимание и на Аsc. Това значи, че има изменения, макар и леки. Най-вероятно е възпаление. Микробиологията ще покаже може би.

# 170
Здравейте, вчера си пуснах цитонамазка и ми излезе 2с група. Трябва ли да се тревожа, чакам резултатите от МБ 😒
Скрит текст:
Как са ти хормоните? Половите и щитовидните.Аз имам Хашимото и понякога получавам " забавено зреене". Освен, ако не си в менопауза или друга причина за липса на балансирани хормони.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 16:13 от Не се сърди, човече

# 171
2 С по-висока ли е от 2 в.

Да.

# 172
  • София
Някой пита за менструална чашка.
Ползвам такива вече близо 10 години.
През това време са ми правени две гинекологични операции.

МиАЕлпида, много се радвам за резултата ти.

# 173
  • вкъщи
Мойта група е 2 B , а съм с Цин 1 и LSIl. Не ми се струва достоверно да съм 2 група.

# 174
2 С по-висока ли е от 2 в. Обърнете внимание и на Аsc. Това значи, че има изменения, макар и леки. Най-вероятно е възпаление. Микробиологията ще покаже може би.
. Какво е Аsc?

Как са ти хормоните? Половите и щитовидните.Аз имам Хашимото и понякога получавам " забавено зреене". Освен, ако не си в менопауза или друга причина за липса на балансирани хормони.
не съм изследвала скоро хормони, не съм в менопауза. Какво е забавено зреене?

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 11:20 от bubanka

# 175
Мойта група е 2 B , а съм с Цин 1 и LSIl. Не ми се струва достоверно да съм 2 група.
Цитонамазката е базисно изследване, скриниг , което буквал означава пресяване. Т.е тя дава една основна информация, която насочва дали шийката е здрава или има нужда от по-подробно вглеждане в нейното състояние. При цитонамазка се изследват клетки, които са отпаднали от тъканта, но вероятността да не са достатъчно или адекватно отразяващи състоянието ѝ е във вероятните възможности. Затова се дават и последващи препоръки. Специално при теб е 2-ра защото има белези на HPV, но не и достъчно променени клетки, поради които резултатът да бъде категоризиран в 3-та група. Но имаш препоръка за колкопскоп, който да изясни адекватността на състоянието. Hands V
 Цитонамазката не е изследване на база, на което да се поставят диагнози, затова се прави колпоскоп и биопсия.

# 176
  • вкъщи
На колкпоскоп винаги ме гледа, всеки месец, той така си работи докторът, винаги оглежда и показва и аз сама виждам, че имам изменения и в момента ми е  много възпалена шийката. Но ще търсим причинита и като излекуваме възпалението, тогава ще правим манипулацията.
Marsia K благодаря за разясението.

# 177
Доколкото аз знам LSIL е група по класификация Бетезда, която се използва от по- напредналите патолози. Ретрото ползват само Папаниколау, а малко по- напредничавите Сент Гален с буквите. Има таблици за сравнението между класификациите и кое на кое съответства. Мисля, че LSIL съответства на трета А група.А ЦИН се дава на биопсия. Изненадва ме, че уж си втора група( без сериозни изменения), а в същото време имаш дисплазия отбелязана( което си е сериозно).

# 178
  • вкъщи
  jania мен точно това ме обърква. Излиза, че след правена биопсия, макар и преди 6 месеца, няма никакъв смисъл от цитонамазката и въобще изследването за ЧВП, едни хвърлени 215 лв. За дисплазията отдавна знам, но докторът искаше да разбере дали имам високорисков вирус, за да прецени  как да я маха..И сега като излезе, че имам ЧВП  
6, не знам как ще процедира. Но се замислям да търся ли второ мнение в София. Кого ще препоръчате - Дянкова, Славчев или Славов, Делчев[/left]?

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 17:01 от лелка

# 179
Здравейте,
Току що ми излязоха изследванията и имам HPV 66, PAP3. Гинеколожката ми изписа Изопринозин и папилокер преди да ми излезе резултатът. На преглед съм след 2 седмици. Какво да очаквам? Объркана съм. Не правя секс без презерватив, а сега това. Някоя от вас имала ли е този генотип и как се е справила?
Ще се радвам да споделите опита си.

Общи условия

Активация на акаунт