Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 613
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Нищо наистина притеснително няма в резултатът ти. Първата част предполагам е от биопсията, втората от цитонамазката, защото при биопсия няма ПАП група или 'адекватност'.
За нова цитонамазка поне 2 месеца, за биопсия по принцип може по-скоро, то се взема парче, но не мисля, че е необходимо, освен ако лекарят наистина не се усъмни при прегледа за нещо.
Починете си сега в празничните дни и опитайте да се успокойте, правите всичко, което е нужно и нещата ще се подредят, няма нужда от излишна драма с тези резултати наистина.

Момичета, аз ако трябва да чакам 3 седмици за цитонамазка ще се гръмна сигурно. Повече от 3 дни и съм на черешата, представям си 3 седмици! Ужас! Последната ми цито при Карагьозов стана за ден и половина. Биопсията отне 10 работни дни, и то защото имаше празници, иначе щеше малко по-рано дори. Не знам как издържате. А в Геника за тези пари това ми е направо недопустимо. Бих си взела нещата и бих отишла при Милев и бих помолила и платила веднага да ги погледне, ако може, иначе ще трябва да мина на валидол.

# 151
Моята лекарка ми сподели, че е имало кампания от търговски представители за налагане на течно-базираната цитология на много места в по-малките населени места, включително и в моят град, и са им оставяли мостри за вземане на материал. Та ако масово са заляли лабораторията с проби, е напълно разбираемо да не им достигне времето за обработка.

И все пак ако човек се замисли спокойно, дали три дни или три седмици , не е чак такъв ужас Simple Smile Нали апелираме към по-малко нерви и излишен стрес. Излишно е да се шашкаш от чакането. Вложете тази енергия в положителни емоции и времето ще мине неусетно Hug

# 152
Миа Елпида, защо ти е правен серклаж?

Заради евентуална бъдеща бременност. Без шийка няма как да се износи плодът до край.

И на мен ми е „задължителен” серклажа, но при постъпила бременност. Не знаех, че има и вариант като твоя случай.
Ще го имам впредвид в бъдещите ми планове.
Успех!

# 153
  • Благоевград
И аз не знаех, че може още преди настъпила бременност, но много се зарадвах, защото така и иначе съм била 5 часа под упойка, та докторът ми е спестил една упойка в бъдеще.

Миа Елпида, защо ти е правен серклаж?

Заради евентуална бъдеща бременност. Без шийка няма как да се износи плодът до край.

И на мен ми е „задължителен” серклажа, но при постъпила бременност. Не знаех, че има и вариант като твоя случай.
Ще го имам впредвид в бъдещите ми планове.
Успех!

# 154
Не знам с кой патолог работи доц. Костова, но съм почти сигурна, че е някой в Онкологията, защото самата тя работи там. Освен това за да науча резултата си, тя ми даде телефонен номер, който в последствие разбрах се намира там. Така че най-вероятно някъде там я гледат. А и резултата става за 1 ден, Преди като ходех при Ганчева също чаках доста време за резултат и сега ми е супер странно, че става толкова бързо, но определено е много по-добре така.

# 155
Аз и двата пъти чаках по две седмици, за резултат от цитото в Геника. Първата беше голям стрес, зощото на ден трети ми излезе положителен hpv, а после чаках още десет дни за резултат. Rolling Eyes

# 156
Последно един лекар от Онкологията ми каза, че реактивите за течно базираната цитология са много скъпи и има съмнения в тези на Геника. Пробите на Синево се изпращат в Румъния и били по-качествено направени. Чували ли сте подобно нещо?
В днешно време вече не се знае на кого да вярва човек, тъй като и лекарите може да имат споразумение с някоя лаб.да пращат резултати там.
Аз и на двете места съм чакала приблизително две седмици.

# 157
Не вярвам на слухове, а се чуват доста за Геника. При положение, че дават заявка за високотехнологична лаборатория и имат акредитация за голям брой изследвания, които до сега не са се правили в Бг, се съмнявам да спестяват точно от реактива за ТБЦ. А и всеки си пази нишата, затова се говори, каквото е удобно...

# 158
  • вкъщи
Все пак излезе току що, моля за коментар. От къде тези койлоцити, при положение, че имам само чпв 6. Кръв има, защото бях веднага след цикъл и още имах леко зацапване.

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 14:59 от лелка

# 159
  • Бургас
Добре си изглежда. Няма да те тормозят с конизация. Само това, че има много кръв и е с малко събрани клетки може да замаскира резултатите. Иначе повод за притесняния нямаш.

# 160
  • София
Здравейте,   
и аз все още си чакам резултатът от биопсията, направиха  ми я преди Великден.
Ходих при Славов.
Толкова се объркаха нещата при мен, че съм на задънена улица,  съвсем скоро ще вляза в 7ми месец, а вече нямам следящ аг, отказвам да ходя при предишната, заради лошото й отношение и неадекватно й предложение да седя и да чакам раждането,  и чак след това да се прави нещо по въпроса. 
Та, сега съм с малко  страничен въпрос - Славов става ли за следене на бременността?  Докато той ми вземаше биопсията,  мъжа ми имаше възможността да огледа в частния кабинет и ми каза,  че видеозонът бил много зле, малък,  стар. Не зная, дали да се доверя на Славов да  гледа бебето там, а и сигурно цената никак няма да е малка.

# 161
Според теб в 7ми месец какво лечение ще може да ти назначи, който и да е лекар. Именно затова ти казах да се успокоиш, защото при мен ситуацията е същата с положителен високорисков HPV съм и скоро влизам в 5ти месец, освен да ме следи с цитонамазка на всеки 3 месеца докато родя няма какво друго на ми направи. Аз също докато съм бременна не искам да предприема каквото и да било лечение, искам да си изкарам бременността до края и живи и здрави след това, ще ми назначи лечение.

# 162
Магнолия, наистина няма какво да се направи в момента в твоето състояние. Ако имаш други недоволства от лекарката ти - смени я, но ако само това те притеснява - не си заслужава стреса и разправиите. Освен, ако не е наистина животозастрашавящо или много сериозно положението, никой няма да ти пипа шийката до раждането. Може да се обмисли по-ранно раждане, но всичко друго е на изчакване. Аз също съм на изчакване, не ми е приятно и много ме тормози, но няма какво друго да се прави.
Не знам дали Славов въобще следи бременни, може да посетиш Дяволов - той също работи със Славчев и Славов в МД, както и в частните им кабинети. Славата му се наси на длъж и шир. Иначе търси лекар, който се занимава с високорискови бременностти и обсъди с него какво може да се направи. Чела съм за жени със сериозни състояния, бременни, които при раждането (с цезарово) са им направили и други интервенции. Но това въобще може да не се налага при теб, изчакай си резултатите от биопсията и виж какво ще каже Славов. Иначе той нещо друго каза ли?

# 163
  • София
Чувала съм и аз за оперативни манипулации по време на раждане, примерно, отстраняване на миомни възли и т.н. Все се надявам, че в моя случай няма да се налага подобно нещо, но все пак биопсията ще покаже!
Иначе,  Славов каза, че не вижда с колпоскопа нещо фрапантно, сериозни изменения да имам,   но нямаше как да е категоричен.  Също каза, че по време на бременност могат да се правят много неща, зависи от случая.

# 164
При бременност HPV се развихря, заради имунната система, но наистина обикновено се изчаква раждането.
Някой сблъсквал ли се е с HPV в устната кухина, езика??

Чувала съм и аз за оперативни манипулации по време на раждане, примерно, отстраняване на миомни възли и т.н. Все се надявам, че в моя случай няма да се налага подобно нещо, но все пак биопсията ще покаже!
Иначе,  Славов каза, че не вижда с колпоскопа нещо фрапантно, сериозни изменения да имам,   но нямаше как да е категоричен.  Също каза, че по време на бременност могат да се правят много неща, зависи от случая.

Общи условия

Активация на акаунт