Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 608
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Много съмнително ми звучи това с цитонамазка и добър патолог, който ще насочи за вида инфекция. Не мога нищо да кажа за Чакалова, не съм била при нея, нито нейния патолог ми е гледал материалите, но това ми звучи странно... Просто цитонамазката и микробиологията са коренно различни неща. Не знам, не знам...

Биоли, лекарката иска да ти гори раничката (ако имаш такава, не разбрах) по най-стария класически начин. При него обаче няма материал за изследване, просто пърли изменения участък. Взе ли си хистологията, да кажеш какво точно пише? Спокойно си изчакай консултацията към края на месеца и после действай.

# 136
Много съмнително ми звучи това с цитонамазка и добър патолог, който ще насочи за вида инфекция. Не мога нищо да кажа за Чакалова, не съм била при нея, нито нейния патолог ми е гледал материалите, но това ми звучи странно... Просто цитонамазката и микробиологията са коренно различни неща. Не знам, не знам...

Така или иначе предстоеше контролна цитонамазка. Ще се опитам да изчакам спокойно резултата.
Надявам се, че и да има нещо, честите профилактични прегледи ще го засекат.

# 137

Здравей,
Правилно си се ориентирала към друг лекар. Карамишева е изключително груба, меркантилна и незаинтересована. Пускала съм оплакване от нея към ръководството на МД преди три години...
Според мен ако нямаш кондиломи някъде излязли и нещата се хванат в началото всичко ще е наред. Задължително трябва да се направи изследване за HPV и типизация, и адекватно лечение, имуностимоланти...
Здравейте,
Аз ходих днес при Карамишева. Каза, че трябва да се направи електрокоагулация. Да й се обадя и да отида. Ставало за 5 минути. Питах я за цервицита и койлоцитите- щяло да се махне с коагулацията. Не каза нищо за изследване на hpv, микробиология.
По й беше важно дали ще ходя с направление или ще си плащам. Записах час за 23 май при друг лекар, но ме е шубе да чакам. И вие казахте, че няма страшно- тя също каза, но някак не мога да се успокоя.

# 138
  • вкъщи
Моята цитонамазка и днес не е готова, а беше крайният срок. Излезе ми в сайта поради технически причини изследването ще е готово на 08.05 след 17 часа. Егати и чакането!! 3 седмици. На всеки 30 минути влизам да проверявам и нищо. При следващия преглед ще искам да вземе материал за ДНК анализ за бактерии, уреаплазма и т. Н. Определено има нещо, този дискомфорт, често уриниране и болки си имат причина. И не може това да идва от дисплазията. Възпаление на шийката може ли да има от уреаплазма?

# 139
Миа Елпида, защо ти е правен серклаж?

# 140
Ужас, в коя лаборатория е това? Технически причини - празници...
Аз съм така, парене, течение, болка...  Няма нищо, правих два пъти за хламидия и плазмите Sad
Според мен е свързано с HPV

Моята цитонамазка и днес не е готова, а беше крайният срок. Излезе ми в сайта поради технически причини изследването ще е готово на 08.05 след 17 часа. Егати и чакането!! 3 седмици. На всеки 30 минути влизам да проверявам и нищо. При следващия преглед ще искам да вземе материал за ДНК анализ за бактерии, уреаплазма и т. Н. Определено има нещо, този дискомфорт, често уриниране и болки си имат причина. И не може това да идва от дисплазията. Възпаление на шийката може ли да има от уреаплазма?

# 141
На мен на 22.04 ми правиха биопсия, каза, че резултатите ще излезнат след 10 работни дни, ама заради тия празници... Чак на 13ти май каза да й звънна.

# 142
Какви са тия цитонамазки след 3 седмици? Ужас, къде е това?

# 143
  • София
При цин1 аз бих рискувала.
Да, няма хистология, но е по- леко от лийп, който на думи за нищо го нямат, ама си е рязане на парче от шийката.

# 144
Аз искам да попитам, някоя с дисплазия на шийката, ползва ли менструална чашка? Предната менструация се мъчих с превръзки, но беше ад. Нещо не смея да си слагам чашка, обаче. Имате ли опит?

# 145
  • Благоевград
Миа Елпида, защо ти е правен серклаж?

Заради евентуална бъдеща бременност. Без шийка няма как да се износи плодът до край.

# 146
При цин1 аз бих рискувала.
Да, няма хистология, но е по- леко от лийп, който на думи за нищо го нямат, ама си е рязане на парче от шийката.
Съгласна съм. Преди години се гореше всяко съмнително място по шийката, без тестове и точна диагноза, но под общото название раничка. Сега обаче се изпадна в другата крайност- за всичко лееп/летз или конизация. Затова е добре да се действа разумно и без крайности като цяло Hands V Цин 1 , доказан с бипсия може да бъде коагулиран или деструктиран и това да бъде достатъчно като реакция.

# 147
  • вкъщи
В Геника я пратих, наред с днк типизация на ЧВП. Излезе, че имам само ЧПВ 6, обаче самата цитонамазка не е готова. 215 лв се изръсих и да чакам толкова. Нерви не ми останаха.

# 148
Сисли, имаш ли представа с кой патолог работи д-р Костова?

# 149
  • София
Биоли,  Взе ли си хистологията, да кажеш какво точно пише? Спокойно си изчакай консултацията към края на месеца и после действай.

Ами има раничка. На Резултатите пише- хроничен цервицит, епидермизирани жлези. Покривен сквамозен епител с дисплазия I степен и групи койлоцити. PAP - II, резултат по Бетезда- клетки в норма, адекватност- ограничена от левкоцити, метапластични клетки.
Записах час при Станков(препоръча ми го позната).
А тази Карамишева как попаднах при нея не зная. Уж и нея ми я препоръчаха. Ако бях отишла още веднага при друг, нямаше да треперя сега.
Колко време трябва да се чака за да се взема нова цито и биопсия? Страх ме е да чакам. А точно като си записах преглед май трябва и да ми дойде. Но беше първия възможен. А и вече почвам да се съмнявам колко адекватно е взела пробите. Дано поне тях да ги е направила както трябва и това да е верния резултат. Пише - изследване от Щипкова биопсия(1 бл. 2 пр.)
Благодаря ви, че ми отговаряте.

Общи условия

Активация на акаунт