Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 583
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Аз бях така 4 дни цапа преди цикъл, два дни нормално кървене, два дни ад под небето, 3 дни нормален цикъл, 4 дни цапа. По две седмици се мъкнах с превръзка. Оказа се полип, но го търсиха 6-7 месеца (не се показа гадината). И два броя конци от секциото ми преди 3 години (видяха се при хистерото)
Махнаха полипа с резекция при хистероскопия и нещата са по - добре. Пак ми цапа заради конците, но цикъла се нормализира и е точно 7 дни кървене, на 30 дни. Т.е както преди да родя.

# 421
Здравейте, момичета. Имам следния проблем - ПАП 3А, лека дисплазия, ЦИН 1. Цикълът ми дойде на 29 май вечерта. Резултатът излезна на 31 май, стресът за мен беше голям. Още във вторник, макар и с леко зацапване в края на цикъла онкогинеколог ме гледа на колпоскоп. Не ми обясни нищо, само ми каза, като спре зацапването да отида на биопсия. С мое настояване успях да изкопча какво е видял, каза - левкоплазия. Не пожела да обясни повече. В момента съм ужасно притеснена, тъй като зацапването продължава вече девети ден. Може 3-4 часа да няма нищо и изведнъж леко петно от червена кръв. После пак нищо, после пак така. Силно разтревожена съм. Моля ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да пише.

# 422
Цикълът ти може да продължава и от стреса.., аз докато чаках бях с менструални болки, а нямам цикъл, заради кърмене, но нещо взе да се обажда от това притеснения. Доколкото съм чела ЦИН1 не е толкова страшно, даже имаше материали, в които е описано, че при някои жени се избира консерваривно лечение, но това разбира се само според преценката на лекаря. А и дали докторът не ти е казал левкоплаКия, защото за левкоплазия не съм чувала? Ако е първото сигурно от този участък иска са вземе биопсия.

# 423
Здравейте момичета. Не открих тема за PAP III A от цитонамазка и затова реших да пусна тук в този раздел. Можете ли да ми помогнете с мнения за резултат PAP III A
Благодаря ви ❤️

Искат колпоскопия да ми правят за да отгледат шийката и да я оцветят доколкото разбрах...... Изчетах сумати неща. Опитвам се тук да намеря тема, която е отскоро по тази тема за ПАП 3 А, но не успявам.....

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 06:55 от bubanka

# 424
Подвела съм те, извинявай, резултатът за който говоря е 3б, при 3а нещата стоят по друг начин. Ще изтрия поста си, за да не подвеждам и някой друг. Предполагам е добре да направиш допълнителното изследване.

# 425
  • WonderLand
Колопоскопията не е нещо страшно, просто оглеждат шийката на матката и околните тъкани с камера с висока резолюция. Оцветява се за да се види има ли клетки, които са започнали да се изменят. Изследването не е по-неприятно от обикновен гинекологичен преглед. Нужно е да се определи състоянието на шийката на матката за да се проведе правилно лечение на инфекцията. Не е нищо страшно и притеснително, довери се на гинеколога си и действай бързо, за да избегнеш усложнения.

# 426
  • вкъщи
III а може да има при наличие на някаква инфекция, хубаво е да се вземе микробиология. А колпоскопията е оглеждане на шийката с камера микроскоп, мен докторът ми всеки път ме гледа, нищо не се усеща, като преглед си е.

# 427
Да аз знам колпоскопия та какво е. Просто се чудя дали има някой с 3 А да ми каже какво следва, какво се е случило?

# 428
Да аз знам колпоскопия та какво е. Просто се чудя дали има някой с 3 А да ми каже какво следва, какво се е случило?

Няма как някой да ти каже какво следва. Всеки случай си е индивидуален. Има много истории в темите, прочети ги. Всички сме споделяли. А и на първата страница на темата има много полезна информация, която разяснява възможните причини. Успех!

# 429
Аз съм с 3А, оказа се цервицит, на едно място казват, че има кондилома на шийката, на друго, че няма, често казано на 2ра цитонамазка ме изкарват и 2Б група, така че е спорна работа.. но все пак дори 3А може да се окаже без дисплазия явно Simple Smile

# 430
Здравейте, момичета. Днес бях на биопсия. Онкогинекологът не ми обясни нищо и затова пиша тук ако на кякой му се е случвало да обясни. Нещата стоят така - първо мисля, че взе материал с нещо. После поиска от сестррата примка, което ми беше странно. Сложи някаква метална плоскост под мен и с примката започна да взима проба на три пъти, като това беше придружено от усещане за силно затопляне и пушек, който се издигаше. Аз имах някога раничка, която гориха по този начин, но на този преглед днес лекарят ми каза, че раничката е станала левкоплакия.  Та всъщност не съм наясно какво точно, освен биопсия, ми беше правено днес. Странно е и, че нямам кървене, а нещо като бяло  течение... На някой взимали ли са му биопсия по този начин?

# 431
  • София
Примка? Anguished
Това звучи като... примка, не просто биопсия. Има ли право да прави такова нещо, без да ти поиска съгласие?
Упойка слагаха ли ти?

# 432
  • София
Не е примка това, отдолу под вас са сложили електрод, а това е електрокоагулация, защото явно е имало кървене след взимането на биопсията и го е спрял. Поне на мен така ми изглежда по описанието.

# 433
  • София
А да, сигурно е коагулирал. Права е Меридит.

# 434
Не е примка това, отдолу под вас са сложили електрод, а това е електрокоагулация, защото явно е имало кървене след взимането на биопсията и го е спрял. Поне на мен така ми изглежда по описанието.
Той с тази примка вадеше пробите, виждах парченцата. и докато го правеше се разнасяше дим. Сега нямам никакво кървене, а по-скоро нещо като леко йълтеникава течност. Всъщност забравих да кажа,, че ми отпушва и някакви запушени жлези, може би оттам изтича насъбрал се секрет

Общи условия

Активация на акаунт