Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 589
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Кондилом не е ли брадавица/полипоиден израстък. Просто е вътре. Тогава може да се махне с много неща? Някои по- щадящи.

# 406
Аз се отчитам с 2ра група и идеална МБ на контролата година и половина след конизацията. Явно имам слаби капиляри или не знам и аз защо така имаше кръв при взимането на пробата...
И колпоскопът беше чист, доктора каза, че при рязането част от епителя се измествал към канала, но при индикация от цитонамазката се прави хистероскопия. На мен ми каза да си живея живота. Надявам се патологът да си разбира от работата и се опитвам да не го мисля до ноември. Simple Smile
Набутах се да си изследвам всички хормони, там ме съмнява, че всичко ще е наред ама ще го мисля. Като съм толкова самоинациативна 😁

Честито Meredith_Grey! Много се радвам за теб. 😊

# 407
  • София
Не е, киндиломите, които са по шийката обикновено са плоски и на голяма повърхност и се махат с ел. бримка. Предполагам, естествено, нека да каже Mimm.
Благодаря ви 🤗

# 408
  • София
Да, сега проверих. Не са на краче и пак според мен защо не с крио? Ддз, онова си е рязане. Ако няма дисплазия, защо..
Честито за резултата, иначе! Дано се успокоиш и всичко е зад гърба ти. Blush

# 409
Благодаря:hugs:, малко по-спокойно ми е, всъщност пише че е единичен кондилом condyloma acuminata , причиняван от hpv 6 и 11 /това го прочетох в интернет/ и хронично екзо и ендо възпаление... гадно звучи. Обаче се притрснявам за рязането и това ЧПВ, което ми казаха да не го типизирам, защо ли?! :/

# 410
Защото кондиломите най-често се причиняват от ниско рискови щамове. Типизацията вероятно няма да донесе кой знае каква допълнителна информация.

# 411
Лекаря се е обосновал защо иска бримка, за да има хистологичен резултат.
Типизация на този етап е излишна, да. Най-добре да се обработи мястото, да се проведе курса с имуностимулантите и тогава да се направи. Ако решиш, разбира се. На мен ми се струва, че лекаря има много добър план за теб. Успех!

Meredith_Grey, радвам се за теб и резултата ти. Дано и хормоните са ок Simple Smile

Аз си зобам хапченца Expressionless Анулираха ми часа за колпоскоп и го изместиха за август. След като премислих над ситуацията мисля, че е ок. Тъкмо ще съм изпила медикаментите и ще е време за нова цито.

# 412
  • Бургас
Да ми стискате палчета днес.  в 15:00 отивам на втора контрола  - колпоскоп, цито, вагинално ехо...абе всичко ще ми проверяват. Дано ме извикат чааак след 6 месеца пак. Пффф всеки път два дни преди преглед корема ми е на топка.

Направо се редактирам, за да не пиша нов пост:
Колпоскоп - чист. Нито бели петна, нито йоднегативни участъци. Оцветих се като по учебник.
Не ми пуснаха цито, защото последните ми две са 2А и нямало нужда през 6м месеца.
Матка, лигавица, яйчници - ОК
Викат ме пак след година.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 16:22 от MeMyselfI

# 413
Здравейте момичета, ходих на преглед (пълен пакет) при Карагьозов!
Колпоскоп,ехограф и цитонамазка почти две години след конизацията ми са ок през два месеца ги правих до тук,от пусти страх...но слава Богу за сега никакъв проблем.
Нещото което ме озадачи обаче както мен така и Карагьозов е,че щом ми погледна шииката и прочете епикризата ми ми каза,че е категоричен,че на мен не ми е правена скалпелна конизация,а бримка,демек Лиип,защото шииката ми въобще не изглеждала като за след скалпелна...абсолюттно каза,убеден съм в това което виждам, нооо в епикризата ми си е написано скалпелна конизация...е кажете ми сега тоя парадокс какъв е????
Изобщо в тая онкология какво се случва,какво правят и какво пишат...отново съм потресена?!!!!
Но пък съм и щастлива,че всичко е Ок и Карагьозов ми каза....Живей си живота и това изобщо не го мисли!
Пожелавам и на вас хубави резултати!
Весело лято момичета и виртуална прегръдка от мен! 🤗🤗

# 414
  • София
Може да е много прецизно направена скалпелна?

# 415
Момичета, понеже следя на Д-р Карагьозов часовете онлайн забелязах, че се е освободил за 12.07 такъв. Ако някой го иска, да влиза да го взима.

# 416
Kissing Smiling EyesKissing Smiling EyesKissing Smiling Eyes
Да ми стискате палчета днес.  в 15:00 отивам на втора контрола  - колпоскоп, цито, вагинално ехо...абе всичко ще ми проверяват. Дано ме извикат чааак след 6 месеца пак. Пффф всеки път два дни преди преглед корема ми е на топка.

Направо се редактирам, за да не пиша нов пост:
Колпоскоп - чист. Нито бели петна, нито йоднегативни участъци. Оцветих се като по учебник.
Не ми пуснаха цито, защото последните ми две са 2А и нямало нужда през 6м месеца.
Матка, лигавица, яйчници - ОК
Викат ме пак след година.
Страхотна новина, честито! Радвай се и наваксай изгубеното щастие. На всички тук го пожелавам Kissing Smiling Eyes

# 417
  • София
Честитоо! Simple Smile

# 418
Момичета, имате ли наблюдения за Плевен и по-точно доц. д-р Хинкова?

# 419
Здравейте, момичета!
Толкова се надявам да можете да ми помогнете за моя казус!
Правена ми е конизация преди 5 години след резултат от цито 3б. Следващите цитонамазки, до момента са все ПАП1. От около 1 година много ми се увеличи цикъла. Протича така - 5-6 дни оскъдно кафеникаво зацапване, 5-6 дни кървене и следващи 5-6 дни кафеникаво зацапване. Толкова се проточи, че почнаха да се припокриват и да съм с постоянно кървене или зацапване. Отидох на гинеколог - ехограф - нормален с киста - 3мм. Пусна ми хормонални изследвания и там всичко в норма. Цитонамазка - ПАП1. Изписа ми противозачатъчни Милигест, но май с тях само замаскирахме проблема. Пия ги от 24 дни. Последните 10 дни съм с почти постоянни менструални болки, но нямам кървене или зацапване. В листовката не са посочени, като странична реакция и вече взе да ми писва този дискомфорт. Пропускам ли нещо? Възможно ли е тези болки да са все пак от хапчетата? Минават ми и едни мисли дали не е нужна хистероскопия......

Общи условия

Активация на акаунт