Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 590
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Хламидия знам, че се открива с микробиология, другите две също ли?

Дисплазия се причинява и от уреаплазма, микоплазма и хламидия, добре е да изследваш и тях. Но лекарят ще ти каже.

# 391
  • вкъщи
Благодаря много за информацията, че дисплазия се причинява от тези бактерии. В урина не ми откриха уреаплазма , но ще накарам докторът да ми вземе секрет и да изследвам по-задълбочено. Аз имам дисплазия, а нямам вирус, явно е причинена от някой микроб.

# 392
Не съм сигурна, че хламидия се открива с микробиология. Доколкото съм запозната - микоплазма и уреаплазма - секрет, а хламидия - кръвен тест.

Момичета, д-р Карагьозов онколог ли е?

# 393
  • София
И трите съм ги изследвала с тест в Геника, подобен на микробиологията, пак се взима секрет с тампон, но не е микробиология. С кръвен може да се проверят само антителата, но най-сигурно си е изследването на шийката.

# 394
  • Благоевград
Здравейте, момичета!
Поствам скрийншотове на доволна жена от групата на Айдън Мустафов във фейсбук. Който вярва в билките може да пробва, на мен лично вече толкова ми е писнало от хапчета, че предпочитам първо алтернативния начин, когато е възможно разбира се!

# 395
  • София
Това е чудесно, но все пак не трябва да се прекалява с алтернативното лечение. Хубаво е да се прилага като помощна терапия и след консултация с лекар. За мен лечение само с билки при цин3 си е руска ролетка, но всеки сам преценява за себе си.
Белият равнец, хвощът и пчелното млечице са с доказани
имуностимулиращ и
 и противовъзпалителн ефект, със сигурност не биха навредили, освен при автоимунно заболяване или алергия.

# 396
Ох, на мен май ще ми се наложи реконизация, защото докторът не е сигурен, че не са засегнати някакви жлези вече. И вторият път щяло да е скалпелна за по-сигурно. Disappointed Relieved То ще остане ли нещо от тая шийка? Sad
Доц. Дянкова също беше в кабинета и каза, че на 20% от жените със диагноза Карцином ин ситу им се налага реконизация в рамките на година. Дано не вляза в статистиката. Почвам да пия билките на MiaElpida и се надявам на ефект, било то и само плацебо.

Отгоре на всичкото днес ходих за преглед, защото от 6 дена имам ужасни болки, някакво възпаление имам. Изписа ми разни лекарства, антибиотик но поне ме поотпусна, защото нито можех да спя, нито да седя.

Мисля да търся второ мнение като стане време за цитонамазка в края на Юли. Ще ходя при Карагьозов, нищо, че нямам час. Ще си платя, но поне да съм спокойна, че това лечение е най-доброто за мен. С кой друг специалист от първата страница си струва човек да се консултира?

# 397
  • Благоевград
Калинушка, пий ги билките, вярвай че ще помогнат, но като съпътстващо лечение. Когато  нещо трябва да се махне оперативно, по-добре да се действа. Не се притеснявай толкова, че ще останеш с малко шийка, виж на мен без никаква шийка ми дават 50% шанс за бременност и износване, тъй че човек трябва да вярва че нещата ще се случат възможно най-добре за него.

# 398
Калинушка, пий ги билките, вярвай че ще помогнат, но като съпътстващо лечение. Когато  нещо трябва да се махне оперативно, по-добре да се действа. Не се притеснявай толкова, че ще останеш с малко шийка, виж на мен без никаква шийка ми дават 50% шанс за бременност и износване, тъй че човек трябва да вярва че нещата ще се случат възможно най-добре за него.

Благодаря ти! Simple Smile Вяра трябва, много. Напоследък ми беше трудно да повярвам. Това е изпитание, което явно цели да ме накара да повярвам и то в собствената си сила. Успех и на теб! Green Heart

# 399
Здравейте пак, излезе биопсията, потвърди се ЧПВ, оказа се възпаление с кондилом, предлагат ми примка и нова биопсия на изрязаното. Ще ми се да чуя и ваши мнения? За типизация казаха, че няма смисъл сега и ще се пие изоприназин, ако запомних...

# 400
  • София
Аз се отчитам с 2ра група и идеална МБ на контролата година и половина след конизацията. Явно имам слаби капиляри или не знам и аз защо така имаше кръв при взимането на пробата...
И колпоскопът беше чист, доктора каза, че при рязането част от епителя се измествал към канала, но при индикация от цитонамазката се прави хистероскопия. На мен ми каза да си живея живота. Надявам се патологът да си разбира от работата и се опитвам да не го мисля до ноември. Simple Smile
Набутах се да си изследвам всички хормони, там ме съмнява, че всичко ще е наред ама ще го мисля. Като съм толкова самоинациативна 😁

# 401
  • София
Аз не бих се подложила за възпаление и ЧПВ на примка.
Примката я взеха за нищо работа вече, не е окей за мен.

# 402
Meredith Grey, чудесни резултати!
А за хормоните - може пък всичко да излезе ОК.

# 403
И аз се притеснявам малко за тази примка, но имало и кондилома, да не е заради нея, не можах много да разбера? И всъщност от нея ли е групата или от възпалението? Казаха ми, че за сега не теябва и типизация и малко се оплетох пак... Ако някой може да помогне?

# 404
  • София
Кондилома трябва да се махне заради него е примката. Ако имаш доверие на лекаря си, на мен ми звучи ок като план за лечение.

Общи условия

Активация на акаунт