Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 594
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
не ме е гледала на колпоскоп, явно сега трябва да го направя, препоръката от цитонамазката е колпоскоп и биопсия. Иначе съм на 42, не съм млада. Притеснява ме групата, май 3А е по-зле от 3Б... не знам, но изпаднах в паника, а децата са покрай мен и не ми се иска да ме усетят, а аз не мога да се успокоя.

# 376
не ме е гледала на колпоскоп, явно сега трябва да го направя, препоръката от цитонамазката е колпоскоп и биопсия. Иначе съм на 42, не съм млада. Притеснява ме групата, май 3А е по-зле от 3Б... не знам, но изпаднах в паника, а децата са покрай мен и не ми се иска да ме усетят, а аз не мога да се успокоя.

Спокойно!
Ако има нещо, ще е хванато навреме. 3А е следващата група, след 2-ра.
Но ако прочетеш няколко поста нагоре, ще разбереш, че цитонамазката не е достатъчен диагностичен метод. Затова казвам, че е индивидуално. Аз например съм била винаги с цито 2-ра гр. и имам конизация. Други момичета са с 3А и при тях е действано по друг начин.
Гледай си децата и си направи нужните изследвания.

# 377
Успокой се, не е чак толкова страшно. Просто трябва да отидеш при лекаря си, за да направиш допълнителни изследвания и да се предприемат следващи действия. Често възпаление може да даде ПАП 3А и да е достатъчен само прием на лекарства.

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 18:23 от Light Beam

# 378
Спокойно, аз съм ПАП 3А и ме гледаха с колпоскоп и имам някакви променени участъци, затова лекарят реши да направиме биопсия, която излезе, че дори нямам дисплазия Simple Smile а аз съм с положителен високорисков HPV и все още нямам никакво лечение, защото съм бременна. Както ти казват различно е при всеки организъм... някои са с ПАП 2, а пък имат дисплазия и дори им е правена конкзация. Запази спокойствие и действай със следващата препоръка от лекаря Simple Smile

# 379
Пропуснах да кажа, че преди десетина години ми е изгаряна раничка. Притеснява ме факта, че при прегледа гинеколожката ми каза, че май ще се наложи да се направи колпоскоп. Какво видя... не знам, но ми каза, че виждала кръвоносни съдове и това било заради премахването на раничката, т.е. кръвоносните съдове прозирали. Мисля си, че се опита да ме успокои дорде излезе резултата, защото ме знае каква паника съм. Благодаря ви момичета за подкрепата. В момента няма с кой да споделя и това ме убива.

# 380
Колпоскоп е просто микроскоп, с който се оглежда шийката. Хубаво е всяка жена, дори без да има индикации за проблем, да се преглежда с колпоскоп веднъж годишно.

# 381
Притесненията ми са от това, че вече съм имала раничка, уж беше горена, но май проблемите са от нея. Пожелавам на всички ни да се решат проблемите ни и по-малко момичета в подобни форуми. Ако все пак има и други с пап 3 нека пише, мисля, че ще сми от полза.

Кажете колко са високорисковите щамове ЧПВ, направих си тест, но в пакета бяха само 12 високорискови и вс излезнаха отрицателни, но цитонамазката показва явно наличие на някой щам , тъкмо се бях успокоила...Disappointed

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 21:41 от AnMary

# 382
Аз съм с абсолютно същия резултат: 3А, нискостепенни лезии с ЧПВ, гледаха ме на колпоскоп и дори ми взеха биопсия от 2 места, в това нямаше нищо страшно или болезнено, гадното е че чакам резултат от биопсията и съм.в същата паника...

# 383
Аз съм с абсолютно същия резултат: 3А, нискостепенни лезии с ЧПВ, гледаха ме на колпоскоп и дори ми взеха биопсия от 2 места, в това нямаше нищо страшно или болезнено, гадното е че чакам резултат от биопсията и съм.в същата паника...
Колко време се чака резултат? Пожелавам ти нещата да са ок! Осъзнавам, че трябва да сме спокойни, но не се получава.Аз реших утре да си пусна изследвания за хемоглобина, нали вирусът се задейства при спад на имунитета.. Аз зимата доста боледувах, явно ми се е сринал. Пих изопринозин, не знам дали е имало ефект. Притесняваме, че тест, който правих беше за 12 високорискови щама и вс бяха отрицателни, но очевидно имам друг щам, но дали е високориков, кой знае....Не мога да намеря начин да се поуспокоя, направо ще лудна

# 384
Аз когато правих типизация на HPV, на самото изследване пишеше високо рискови и нискотискови щамове, срещу тях ми пишеше кои имам... два високорискови и от нискорисковите нямам. Лекарят като видя, че имам от високорисковите задължително каза, че ще направиме биопсия, въпреки че съм бременна... резултата  ми беше без дисплазия и каза лечение, ще ми направи след като родя. Сега на всеки три месеца ми взима цитонамазка и миналата седмица правихме, ПАП ми е същия, след три месеца пак ще направиме. Той каза, това че го имаш този вирус не е гаранция, че той е активен... ти може само да си носител и след време да реши да избухне. Това с хемоглобина не мисля, че има връзка, защото моят хемоглобин ми е в нормата, но въпреки това щамовете си ги имам. Бъди спокойна... най- добър резултат ще имаш ако си направиш биопсия, то не е болезнено, само където кървиш след това за определен период от време. Но така поне ще знаеш, дали има нещо притеснително или не Wink

# 385
Хемоглобинът ми винаги е бил висок.

# 386
Аз когато правих типизация на HPV, на самото изследване пишеше високо рискови и нискотискови щамове, срещу тях ми пишеше кои имам... два високорискови и от нискорисковите нямам. Лекарят като видя, че имам от високорисковите задължително каза, че ще направиме биопсия, въпреки че съм бременна... резултата  ми беше без дисплазия и каза лечение, ще ми направи след като родя. Сега на всеки три месеца ми взима цитонамазка и миналата седмица правихме, ПАП ми е същия, след три месеца пак ще направиме. Той каза, това че го имаш този вирус не е гаранция, че той е активен... ти може само да си носител и след време да реши да избухне. Това с хемоглобина не мисля, че има връзка, защото моят хемоглобин ми е в нормата, но въпреки това щамовете си ги имам. Бъди спокойна... най- добър резултат ще имаш ако си направиш биопсия, то не е болезнено, само където кървиш след това за определен период от време. Но така поне ще знаеш, дали има нещо притеснително или не Wink
Относно хемоглобина - мислех да го проверя, защото вирусът се активира , когато се срине имунитета и се опасявам, че това се е случило, знам ли..

# 387
Скрит текст:
Аз когато правих типизация на HPV, на самото изследване пишеше високо рискови и нискотискови щамове, срещу тях ми пишеше кои имам... два високорискови и от нискорисковите нямам. Лекарят като видя, че имам от високорисковите задължително каза, че ще направиме биопсия, въпреки че съм бременна... резултата  ми беше без дисплазия и каза лечение, ще ми направи след като родя. Сега на всеки три месеца ми взима цитонамазка и миналата седмица правихме, ПАП ми е същия, след три месеца пак ще направиме. Той каза, това че го имаш този вирус не е гаранция, че той е активен... ти може само да си носител и след време да реши да избухне. Това с хемоглобина не мисля, че има връзка, защото моят хемоглобин ми е в нормата, но въпреки това щамовете си ги имам. Бъди спокойна... най- добър резултат ще имаш ако си направиш биопсия, то не е болезнено, само където кървиш след това за определен период от време. Но така поне ще знаеш, дали има нещо притеснително или не Wink
Относно хемоглобина - мислех да го проверя, защото вирусът се активира , когато се срине имунитета и се опасявам, че това се е случило, знам ли..
Никаква информация няма да ти даде нивото на хемоглобина. Само ще се бодеш напразно. По-добре се насочи към типичните за случая изследвания като колпоскоп, биопсия, микробиология и т.н. по преценка на лекаря.
 Щамовете на вируса са много, а в лабораториите изследват само най-разпространените. Може да получиш отрицателен резултат за всички в пакета(нискорискови, средно- и високорискови) и пак да има клетки, променени от него или дисплазия.
 На въпросът, как за няколко месеца 2-ра група става 3-та, няма еднозначен отговор. Фактори и причини много, но рядко ще се разбере точната. Тук се мисли за след резултата, а не за преди него. Успех!

ПП: Последователни постове не се толерират във форума. Имаш опция да редактираш пост до 24 часа и в него да дописваш , каквото искаш Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 юни 2019, 11:48 от Marsia_K

# 388
Падналият имунитет винаги не е добре, аз след раждането също само боледувах. Доколкото прочерох и лекарката ми каза най-доброто е колпоскоп плюс биопсия /аз дори не кървях, само малко като махнах марлята/ при преценка, чак след това типизация на вируса, както казаха може да носиш и най-високорисковите 16 и 18 и пак да не са от тях промените. Аз не знам какво нося, но един от вариантите например са разкъсвания след раждането, които пак са си ранички явно и може да са с изменения...може и нещо друго да е

# 389
  • София
Дисплазия се причинява и от уреаплазма, микоплазма и хламидия, добре е да изследваш и тях. Но лекарят ще ти каже.

Общи условия

Активация на акаунт