Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 530
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ами не зням тогава, явно с това е взел биопсия, трябва да говорите с него ние можем само да гадаем. Жълтеникавата течност е лимфа, нормално е да я има след горене на по-голям участък, ще намалее следващите дни.

# 436
  • Бургас
Аз да питам: Утре съм на профилактични от работа. Там си върви с дежуния АГ преглед. Дали според вас да направя едно цито?
Февруари 2018 - Пап 3А - течно базирана, ЧПВ негативна, чист колпоскоп, една кофа буби свързани с БВ
Юли 2018 - ПАП 2А + Август 2018 - колпоскоп - малък участък с финна левкоплакия
Октомври 2018 - дълбоко изгаряне
Последното ми цито е течно базирано 2ра група - Декември 2018.

Миналата седмица бях на контролен /колпоскоп правиха само/ - без забележки. Каза ми без цито - колпоскоп и ако се наложи биопсия. Не се наложи. Викат ме на контролен след година.

Питането ми е дали да мина профилактичния АГ - само цито взимат и толкоз. Ясно е, че няма да ми навреди. Чакам цикъл 15.06, това ме притесява само. Иначе хич нямаше да се чудя. Та цито 3 дни преди цикъл дали би дало реален резултат?

Знам, че бия на хипохондрия, но да си питам.

# 437
  • София
Според мен няма да ти попречи на резултата, ако искаш да я направиш направи я. Аз иначе винаги подписвам отказ, че много мразя свободни интерпретации от такива квартални доктори, които обичайно провеждат профилактичните....

# 438
  • Бургас
Според мен няма да ти попречи на резултата, ако искаш да я направиш направи я. Аз иначе винаги подписвам отказ, че много мразя свободни интерпретации от такива квартални доктори, които обичайно провеждат профилактичните....
Аз като се замисля точно това питам. Ще се падна на някой доктор, който нито ми знае историята, нито е специалист. Ще взема да се появя на прегледа, ако нямам зацапване преди стата на цикъла.

# 439
Епа иди, не ти пречи да чуеш още едно мнение. Може пък да се окаже читаво АГ-то.

# 440
Аз бих направила цито.
Има и читави лекари, които не са имали връзки, да се наместят в частна клиника, както във всеки друг отрасъл или структура в нашата мила Родина...

# 441
Аз бих направила цито.
Има и читави лекари, които не са имали връзки, да се наместят в частна клиника, както във всеки друг отрасъл или структура в нашата мила Родина...
Аз малко отклонение от темата, ама имам приятел хирург, който казва, че в държавна болница се става добър, защото там са батаците и най- сложните случаи. Частните болници обират каймака- лекичкото, фино и добре платено от каса или пациент. Тежки и сложни работи( искат сериозна работа, усилия, отнемат пари) пращат в държавните болници, че там да се набутват. Тъй че мисля, че е въпрос на конкретен човек и неговото желание да е добър и да се развива и усъвършенства, а не дали е в частна или държавна структура. Пък и аз имам особено виждане за " големите" прехвалени звезди, както и за " софийския" синдром. В София съм срещала толкова некадърни надути и прехвалени специалисти, които в родния ми град по слухове са " страшно реномирани лекари".
А иначе, при цикъл след 2-3 дни за нищо на света не бих си причинила стреса от намазка с потенциално фалшива група. Аз съм оперирана за тумори на гърдата и ходя (няма как) супер редовно на прегледи за гърда и полови органи. Ами първото нещо, което са ми набили в главата е, че трябва да се съобразява времето на цикъла за тези прегледи. Цитонамазка и преглед на гърди се прави първите чисти дни след менструация. Иначе се намесват хормонални промени, които променят обичайния вид на нещата. А някой доктор( случват ми се при профилактичните от работа различни) да не ме пита за цикъла, значи не струва като знания!

# 442
Ами, аз като човек конизиран - тежка дисплазия от хистология след операцията и същото от биопсия след колпоскоп непосредствено преди операцията, бих си направила и цитонамазка. Нищо, че при мен цитонамазката никога не е давала нещо различно от първа или втора група. Не подценявайте профилактичните прегледи. Мен точно там ме хванаха. Попаднах на страхотен специалист. Тя се усъмни и ми предложи колпоскоп и биопсия, въпреки хубавите цитонамазки. След това лично ме заведе при онколог - също прекрасна. Преди това моите си лекари в продължение на години ми обясняваха, че щом цитото е ок явно самата лигавица при мен е с по-груба структура, но няма повод за притеснение. В крайна сметка, за мое съжаление се оказа, че цялата лигавица на порциото е била "тапицирана", според епикризата, с увредени клетки.
Та, човек никога не знае кой лекар е по-компетентен. Едно странично мнение не е излишно, при мен беше решаващо. При нас тези прегледи се правят в добри частни клиники.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 23:42 от Light Beam

# 443
  • Бургас
В крайна сметка това ще ми е първото цито при започващ цикъл Simple Smile не пречело.
Все тази. При цито 2 група преди година, колпоскопа показа друго,.
По - спокойно ми е че минах контролен колпоскоп миналата седмица - без атипизъм. Пък цитото е бонус.

# 444
Какво беше лечението на това “тапицирано” порцио ? втора конизация ?

Ами, аз като човек конизиран - тежка дисплазия от хистология след операцията и същото от биопсия след колпоскоп непосредствено преди операцията, бих си направила и цитонамазка. Нищо, че при мен цитонамазката никога не е давала нещо различно от първа или втора група. Не подценявайте профилактичните прегледи. Мен точно там ме хванаха. Попаднах на страхотен специалист. Тя се усъмни и ми предложи колпоскоп и биопсия, въпреки хубавите цитонамазки. След това лично ме заведе при онколог - също прекрасна. Преди това моите си лекари в продължение на години ми обясняваха, че щом цитото е ок явно самата лигавица при мен е с по-груба структура, но няма повод за притеснение. В крайна сметка, за мое съжаление се оказа, че цялата лигавица на порциото е била "тапицирана", според епикризата, с увредени клетки.
Та, човек никога не знае кой лекар е по-компетентен. Едно странично мнение не е излишно, при мен беше решаващо. При нас тези прегледи се правят в добри частни клиники.

# 445
  • София
Конизацията е след този резултат от колпоскопа. Разказва за минало събитие. Аз поне така разбрах Simple Smile

# 446
Да, за конизация правена 2015 г. става въпрос. Това беше написано в епикризата, т. е. отнася се за отстранената част. Порциото е било "тапицирано", ЦИН3. Иначе, резекционните линии, блокчетата от канала и пробите от абразиото на матката бяха чисти. При мен е отстранена цялата шийка. Колпоскоп вече не правя, защото не е приложим. Повторна конизация също не е възможна.

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 21:55 от Light Beam

# 447
  • София
Здравейте, дами, връщам се от цитонамазка и съм притеснена. Моля за разбиране, та преди 7 месеца бях последно на цитонамазка - цитонамазката беше 1 гр. Сега като ме преглежда същата лекарка беше почти категорична, че е най-лошото - така каза. Какво е това нещо, което се е развило за 7 месеца, много съм уплашена.

# 448
Здравейте, дами, връщам се от цитонамазка и съм притеснена. Моля за разбиране, та преди 7 месеца бях последно на цитонамазка - цитонамазката беше 1 гр. Сега като ме преглежда същата лекарка беше почти категорична, че е най-лошото - така каза. Какво е това нещо, което се е развило за 7 месеца, много съм уплашена.

Спокойно, обясни първо как те е гледала - имаше ли колпоскопски преглед, резултат от цитонамазката кога ще излезе?

# 449
  • София
Нямаше колпоскоп и ехограф, само цитонамазка -резултатите от цитонамазката ще излязат в четвъртък.

Общи условия

Активация на акаунт