Протестите срещу проект на Стратегия за детето /2019-2030 г./

• 157 563
  • 6 862
  •   1
Отговори
# 6 645
  • Най-красивата страна
Детето вече е върнато на родителите,които се оказаха невинни.

Но преживяното от детето и от родителите е една ужасна психическа травма,.

Извинения и компенсации няма да помогнат на тези хора да забравят кошмара.

Случаят е поредното доказателство за това колко извратена е тази система.

# 6 646
A изобщо има ли процедура за компенсация, или са недосегаеми? Щото това си е за съд и компенсация от няколко милиона. Хората от горещо кафе в Макдоналдс съдят за милиони, а тук? Ама сигурно са си опекли работата да са недосегаеми.

# 6 647
Щом са следвали протокола, който, както разбирам е детето да се отнема до изясняване на обстоятелствата, при които са получени травмите, не вярвам да се дължи компенсация. Ако служител е действал неправомерно, тогава сигурно може да се обърнат към съда.

Родителите не възнамеряват да напуснат страната, обаче, както каза майката сутринта по телевизията. Аз очаквах да се върнат.

# 6 648
Тук има процедура, но всичко е въпрос на доказване отново в съда. Чл.45 от ЗЗД-деликтна отговорност - всеки е длъжен да обезщети вредите, които е причинил виновно другиму - цитирам по памет. Евентуално по ЗОДОВ, ако става дума за държавен орган. Подлежат на доказване в съда вредата, противоправното поведение и причинно-следствената връзка между тях.
В Германия не знам как са им законите.

# 6 649
Iris04, а за счупените палчета на краката обясни ли се дали и те са от тежкото раждане?

# 6 650
  • Русе
Iris04, а за счупените палчета на краката обясни ли се дали и те са от тежкото раждане?
  Фактът ,че не всички лекари са били единодушни за причините, за което най-вероятно са се разписали някъде, залагайки професионализма си, води до извод - че няма как категорично да се даде преценка от лекар Но ти разбира се би могла, защото си се нагледала на такива случаи

# 6 651

Не. Говориха само за счупване или фрактура на крачето и водещите попитаха дали може със сигурност по снимки да се установи старо ли е едно счупване и те потвърдиха, че да, може и счупването при детето е от катастрофата. Не стана дума за пръстчета.

Казаха, че решаваща е била експертизата на невролозите и че е имало такъв и от Токуда, и също че съдът се е произнесъл в много кратък срок след експертизата.

# 6 652
  • При семейството си
Тук споменават и за фрактурите по ходилата (стъпалата):

https://nova.bg/news/view/2020/03/05/280214/майката-на-отнетото-в-германия-дете-много-съм-щастлива-благодаря-за-подкрепата/

# 6 653
А какво означава

До скоро бебето беше под опеката на германските социални служби, а майка му можеше да го отглежда извън семейството, под строг надзор.

Бебето и майката заедно ли са били някъде, под надзор на службите, а сега да се прибират в къщи? Защото аз досега смятах, че бебето е било дадено на други  -  приемни, или временно при някого  и е било разделено от майка си. Заедно ли са били?

# 6 654
  • град-държава
Първоначално детето е било при приемни родители, а в последствие с майката са били в център под наблюдение.

# 6 655
Една добра новина, ЗСУ заминава в Конституционния съд, дано успешно поеме по пътя на ИК.

https://www.dnevnik.bg/politika/2020/03/05/4037146_bsp_dade_na_konstitucionniia_sud_zakona_za_socialnite/

# 6 656
  • Най-красивата страна
След катастрофа аз лично,тогава на 27 години имах следи от травмите няколко години .
На единия си крак все още имам лек дефект,който не се вижда от пръв поглед.

Какво остава за едно бебе?

# 6 657
Ясно. Значи все пак не се отделя кърмаче от майка му без възможност да го кърми и вижда докато мине делото. Това е малко по различно все пак, и може би обяснява защо семейството иска да си остане там, а не да побегне тутакси към България, както аз смятах че ще направят, веднага щом им върнат детето.

На практика те са си били заедно, майката и бебето, слава богу.

# 6 658
  • град-държава
Бяха отделени за период от 2-3седмици. За кърменето, това е почти сигурно приключване на същото. Кърмила съм година и два месеца. Не е като да не знам нищо за кърменето, връзката и изобщо какво означава да отделиш кърмаче дори за 24часа от майка му. Да не споменаваме за психо-емоционалната страна на нещата.

# 6 659
  • Варна
Ясно. Значи все пак не се отделя кърмаче от майка му без възможност да го кърми и вижда докато мине делото. Това е малко по различно все пак, и може би обяснява защо семейството иска да си остане там, а не да побегне тутакси към България, както аз смятах че ще направят, веднага щом им върнат детето.

На практика те са си били заедно, майката и бебето, слава богу.

Е те повечето неща не са баш така както се мъчат да ги изкарат, да се чудиш с каква цел. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт