Протестите срещу проект на Стратегия за детето /2019-2030 г./

• 154 658
  • 6 862
  •   1
Отговори
# 6 750
  • град-държава
А родителите ще забравят ли!?

# 6 751
  • При семейството си
На десет фалшиви тревоги едно да спасят, пак си струва!

Vermilion, какво толкова, да забравят, те са просто част от статистиката, фалшивите тревоги. Нищо, че 17-20 дни са търчали по всякакви институции, за да позволят изобщо достъп на майката до 7 месечното и’ кърмаче, нищо, че още месец са изкарали, строго наблюдавани извън дома им, нищо че се влачи още някакво наказателно дело, какво са психическите травми....статистика.

# 6 752
Елпис, какъв е смисъла да ме цитираш, когато пишеш нещо, което няма връзка с цитата? Виж Глухарче какво те е питала, защото като ми спориш и ме цитираш, намекваш точно това, което тя те пита. И аз не съм написала глупостите, които ти внушаваш, че съм, ама не виждам някаква самокритика от твоя страна. То бива да стигате до дъното, бива, ама ти копаеш и копаеш още по-надолу. Децата в риск трябва да бъдат защитени от родителите-насилници и защитника на децата е държавата, която има отговорности. Ако не си съгласна с това, продължавай да ми спориш.

И тета, която си мисли, че млатещите децата си личат отдалече ... На челата им е изписано сигурно, че си млатят децата, или пък ходят с такива тениски с голям надпис? Не знам дали и сами си вярвате ...

# 6 753
  • При семейството си
Кой какво и в каква посока копае, кой е дъно и кой не, е видно.

# 6 754
  • София
Е, мерси, колко тук искат да са от фалшивите тревоги? фалшивите тревоги съсипват животите на тези фалшиви тревоги!

# 6 755

Децата в риск трябва да бъдат защитени от родителите-насилници

Ти пък всевиждащата откъде разбра, че САМО родителите са насилници? Факсове ли получаваш?
Разшири си малко взора и се огледай, травма ли имаш, че все РОДИТЕЛИТЕ са ти в устата.. явно да. Не ми отговори Е ли възможно травма да е причинена от трето лице - в родилен дом, в детска ясла?

Че има такива родители - има. Но не винаги родителите са тези причинили физ.или психическа травма на детето.

За другото - да, личат си родителите насилници. Достатъчно е 15 мин.да ги наблюдаваш когато са с детето на прощадка или в магазин ири другъде.

# 6 756
  • София
Молив, айде да не ми приписваш някакви твои измислени съчинения, а? ''Защитила'' съм го трънки. Съвсем изгуби връзка с реалността.

ОООО, извини ме, че абсолютно погрешно съм разчела смисъла на постовете ти и съм "изгубила връзка с реалността" Wink Да разбирам, че не го защитаваш, защото работата с деца, се оказва, че има нещо общо с личния му живот... И се радвам, че след година, все пак имаме общо мнение по въпроса с педофилите и мястото им в системата ВИ

Пост 1763:
"Според мен педофил на отговорен пост няма капацитета да влезе директно в хиляди къщи и да навреди директно на хиляди деца, но явно на вас ви се струва възможно. Също конкретния педофил на отговорен пост е бил осъден за нещо, което е вършил като част от личния си живот, не за непрофесионални решения"
Пост 1784:
"Разбира се, че го мисля. Не виждам нищо шокиращо. Професионалните качества и личните качества са две отделни неща. Човек може да прави грешки в личния живот, но да е безупречен в професионалния..."

И да се върна по темата Simple Smile - доста от малтретираните деца, наистина биха могли да бъдат разпознати. То, само да си вдигнеш ръката пред него, за да отметнеш кичур коса, и то се свива в очакване на шамар... Не, че съм чула някой да ги обучава в гетото, как да не си тероризират, малтретират и използват децата си...

# 6 757
  • София
не, не си личат. Някои много добре се крият. Това важи изобщо за доста насилници- пред хората всичко е идеално, а вкъщи се започва тормозът.

# 6 758
  • Русе
Fenris, ама то е трудно да те чете тебе човек. Няколко изречения - обиди. Толкова си можеш. На доста от въпросите не отговаряш. Защо ли.

Ще опитам да го кажа ясно, не че имам надежда да бъда разбрана - съзнателно или не.
 Не твърдя ,че няма насилници родители. Не си спомням някъде да съм го твърдяла.
     Въпроси - след като се приема система,закони, съобразно сигурността и развитие на децата , кое е приоритет.Защото всяка майка тук ще потвърди, че се тревожи за детето си и всеки ден ги изпращаме и посрещаме със свити сърца и опасностите са много.
     Как точно системата смята да разпознае насилниците.Кога става въпрос за системен тормоз или за моментна реакция и афект.Насилниците - родени ли са такива. Няма ли възможност за въздействие. Как системата би могла да различи . Всяка самотна майка ли е потенциален участник или съучастник на тормоз срещу детето си.
    Следват мерките. Веднага се скача - вземаме детето от опасната среда. Колко е опасна. Колко е силна връзката на детето с родителя. Няма ли възможност за асистиран контрол. Не се коментира. Рисковано. Важното е да се спаси хипотетично. Друг е въпросът - къде отиват тези деца и какво ще получат. Също не се коментира.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 11:58 от A m b e r

# 6 759
  • Най-красивата страна
Нищо не може да оправдае несправедливото отнемане на кърмаче от майка му.
Това е стрес за бебето и психическа травма за цял живот за родителите му.
А у нас всеки може да заведе дело за клевета например.

Семейството и децата са ценност.
Не е нормално да се гледа на родителите ,като на потенциални насилници.

Не е нормално без доказателства за тормоз да се разделя дете от майка и да се омаловажават последствията.Това говори за липса на морални ценности.

Ясно е,че такова безобразие не може да се допусне тук.
Обществото няма да приеме.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 11:52 от -veni-

# 6 760
  • При семейството си
Не е нормално тенденциозното търсене и масовото подозиране на насилие от биологичните/отглеждащите родители. Има рискови групи, има признаци, знаци, да се наблюдават, да се работи с тях, да им се помага, другото е...с друга цел.

# 6 761
  • София
Нищо не може да оправдае коя да е несправедливост относно децата и родителите им. Няма значение дали е бебе или голямо дете  - страданието на големите деца и на родителите им не са по-малки от тези на бебетата. Всеки страда, всички страдат в такава ситуация,

# 6 762
Вени, какви морални ценности.
Хората , работещи в системата, нямат емпатия към родителите и имат единствено професионално / уж обективно/, отношение към децата . За тях родителите са потенциални безхаберници. Резистентни са към чувствата им.
Чувала съм интервютата им с родители, еми те родителите едно говорят, онези друго записват, трето отразяват. Механично, клиширано, безучастно.
Но ако им падне случай да покажат власт, са като хиени. Обикновено използнват безпомощни, свити хорица без достатъчно доходи и без възможност за съпротива. развяват байраците за "грижата" , но в много случаи е чиста демагогия.

Лично наблюдавах случай за реинтегриране на дете от приемно семейство при майката. От ..онези смуглите бяха. Майката родила детето от  "баща неизвестен", взели и детето, защото не е могла да го отглежда и е имала рисково поведение. И хоп, майката намерила уж бащата да го припознае. Той имал квартира. И айде  У съда да им го върнат. Ами тези родители !!! не дойдоха три пъти в съда. Съдията не ги видя. Иначе борба за детето . И социалните подпомогнаха този престъпен акт, да им върнат детето. Та и с това не съм съгласна, но така е у нас.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 11:56 от tays

# 6 763
Molive, хубаво си цитирала, за да се види, че написаното от теб няма общо с написаното от мен. Другият път първо чети, после пиши, защото много лесно прескачаш границата на клеветата.

Тета75, тук става дума за родителите, не за марсианците и други, за да сменяш темата на разговор. ''А вие защо биете негрите'' е скучен начин на дискутиране. Ако не си съгласна, че държавата е длъжна да пази децата от родителите им, които упражняват насилие върху тях, кажи си директно, а не сменяй темата на разговор. Ти като си такава всезнайна, че веднага безпогрешно различаваш родителя-насилник от този, който не е, само след 15 минути наблюдение на детската площадка, би трябвало да допринесеш с тези чудесни способности, та тези родители да бъдат заловени. Представи си само колко време и пари ще спестиш на държавата да разследва случаите. Убедена съм, че няма да ми повярваш, но голяма част от насилието върху децата става в дома без свидетели, а не на детската площадка. Висшето образование и хубавите дрехи не са гаранция, че родителя не шамаросва детето вкъщи, макар и да прави по-малко вероятно шамаросването на публични места.

Таис, много, изключително много гръмко обобщение направи за хиляди и хиляди служители. Такова обобщение ще направиш ли и за другите професии? Всички са некадърни, нямат емпатия и са хиени?

Елпис, никъде по света няма масово подозиране, освен в нечии фантазии. Признаците и знаците са налице преди да се подаде сигнал. Като лекарите, които са подали сигнал на база признаци и знаци от медицинско естество у детето.

# 6 764
Фенрис, позволи ми да се сблъсквам почти ежедневно с тях, та  се смятам за доста наясно с работата им, което, предполагам, не се отнася да теб.
Свестните много бързо изчезват от гилдията. Освен това, по адреси ходят по две. Познай коя надделява. Blush
Има много какво да се желае и към промяна на законите, защото им черпят ресурса за някакви безсмислени дейности, чл. 15 от ЗЗДт трябва да се промени, например. Не може във всички случаи да участват в процедури, касаещи деца. А и с новине промени, присъствието им става масирано. Ако пак така ще работят, както досега, изобщо няма нужда от тях в много от случаите. Дрънканици. И пак съдът назначава психолози за експертизи, докладите им стоят като кръпки по делата. И работата им с превантивна цел- същата. Та имам наблюдения аз, не си говоря наизуст.

Общи условия

Активация на акаунт