Женени от пръв поглед < II сезон > тема 9 /22.04 - 28.04/

• 61 402
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 560
Е аз помнех, че го бях мяркала някъде, затова попитах. Simple Smile

# 1 561
Само че сградата не е каква да е, затова борбата е жестока. Не знам дали вече е обявена за паметник на културата, защото се оказва, че това е първата жилищна кооперация в София и тя е историческа сграда.
Мнение за обитателите и проблема със сградата
Скрит текст:

# 1 562
  • София
Хахаха, да, било на Самуил, не на Симеон. По офиса на Еконт ли го откри? Simple Smile

# 1 563
Не, по снимка.

# 1 564
Голям проблем с този английски.Тези които не го знаят да вземат да се гръмнат, че да не се мъчат:) Един път са отишли в Италия Мишо и Юлия за два дена и за това трябва да научат английски, който се разбра че няма да им свърши някаква работа.Я отидат друг път някъде, я не.И какво като не знаеха?Гладни ли останаха, жадни ли останаха или пък спаха на улицата? На мен ми се налага заради професията да знам и знам, но има много хора на които не им се налага.Отиваме в някакви крайности и после се смеем на обяви за чистачки с английски език.Ето и един виц по темата:

Едни катаджии си стояли на пътя и си гледали в пространството. Спира пред тях лъскава кола, слиза издокаран госродин и ги заговорва:
 - Excuse me... do you speek english?
Катаджиите го погледнали и вдигнали рамене.Човекът продължил:
 - Parlez-vous francais?
Униформените продължили да го гледат тъпо.
 - Sprechen sie deutch?
Същата реакция.
 - Habla Usted español?
Все така се пулели катаджиите и нищо не отговаряли.
Човекът махнал с ръка, качил се в колата си и отпрашил.
Тогава единият катаджия сбутал другия и му казал:
 - Видя ли, бе, трябва да знаем чужди езици, за да се оправяме!
А другият му отговорил:
 - Как не, тоз като знаеше, да не би да се оправи?

# 1 565
А защо трябва да ти се налага да научиш чужд език? Къде остава желанието за развитие? Както казахме вече, език не се учи само за да пътуваш, отваря ти и други врати.

*заговаря
*speak

# 1 566
E, стига вече с тоя английски, де. Не им е трябвал, не са го научили. Ако им потрябва ще го научат. Казвам го като човек, воден на курсове и частни уроци по английски още от първи клас. Когато не ми трябваше, бях го забравила на поразия. След това ми потрябва, тръгнах на уроци, възобнових го. После пак го позабравих, сега го ползвам на компютъра. Не е чак такава болка за умиралка, ако не знаеш чужд език и не това е най-голямото постижение в живота на човека.

# 1 567
А защо пък английският трябва да е мерило за развитие?Защо да си губя времето с него, ако мога да науча нещо което ми върши повече работа?Всеки си решава кое е важно за него.Примерно за едно пътуване в Италия за два дена, аз не бих хабил време да уча език.Защо не трябва всички да разбираме от химия примерно и да знаем менделеевата таблица наизуст?Нали светът около нас е създаден от тези елементи.Всички боравим с компютри.Колко знаят разликата между бит и байт?Хората са различни и имат различно виждане за живота и какво му е ценно.Не трябва всички да сравняваме с нас си.Вие искате да се развивате - чудесно.Други не искат - тяхна си работа.Трябва ли да ги съдим, че техните ценности са други?

# 1 568
Хората са различни, но това не ги прави равни във всяко едно отношение. За да прочетеш книга, изгледаш филм, да проведеш разговор с чужденец, не ти трябва да знаеш менделеевата таблица, а език и не мога да разбера сравнението?

Ако ще започва спор от рода на "има ли смисъл да учим", аз съм аут, нямам време за глупости.

# 1 569
Не можеш да разбереш, защото си мислиш че всички хора трябва да имат твоите интереси.Само тези, които знаят английски четат книги и гледат филми според теб.Ако имаш интереси в химията например, много по важно е какво знаеш в тази област, когато говориш с друг такъв човек.Знанията по химия ще са ти много по важни от тези по чужди езици.
Като си дам колата в сервиз да ми я ремонтират, дали ще ме интересува дали майстора си разбира от работата, или ще ми е важно дали знае английски?Когато си купувам козунак, дали ще се интересувам този, който го е правил дали знае английски?И още много примери.Ами приеми че има много хора, на които няма да им се наложи да говорят с чужденец.Предаването е за обикновени хора, без претенции да са пример за подражание.

# 1 570
  • Sofia
Голям проблем с този английски.Тези които не го знаят да вземат да се гръмнат, че да не се мъчат:) Ето и един виц по темата:

Едни катаджии си стояли на пътя и си гледали в пространството. Спира пред тях лъскава кола, слиза издокаран госродин и ги заговорва:
 - Excuse me... do you speek english?
Катаджиите го погледнали и вдигнали рамене.Човекът продължил:
 - Parlez-vous francais?
Униформените продължили да го гледат тъпо.
 - Sprechen sie deutch?
Същата реакция.
 - Habla Usted español?
Все така се пулели катаджиите и нищо не отговаряли.
Човекът махнал с ръка, качил се в колата си и отпрашил.
Тогава единият катаджия сбутал другия и му казал:
 - Видя ли, бе, трябва да знаем чужди езици, за да се оправяме!
А другият му отговорил:
 - Как не, тоз като знаеше, да не би да се оправи?
Е това с вица беше право в десетката 😂😂😂 и не, не искам да се гърмя, само заради пустия му английски Simple Smile С риск да се повторя, ще кажа, че дали знаеш, или не език, не е най-важното на този свят. Има стотици по-важни неща, ценностната система е важна, богатата обща култура, какъв си като личност и като човек, имаш ли амбиция, желание и хъс да вървиш нагоре и може би най-важното - реална представа за собствените ти възможности, знания и умения! Поддържам мнението, че човек трябва да се учи докато е жив и докато мърда, не трябва да спира да върви напред. Нали знаете -
колкото повече знам, толкова повече виждам колко още не знам Simple Smile

# 1 571
Не мисля, че всеки трябва да има моите интереси, както и не мисля, че знаенето на език, само по себе си е нещо специално. Толкова е банално, че дори се чудя как може да е обект на спорове.

# 1 572
А защо пък английският трябва да е мерило за развитие?Защо да си губя времето с него, ако мога да науча нещо което ми върши повече работа?
Защото можеш да попаднеш в ситуация като ЮЛИЯ една паста и една вода да не можеш да си поръчаш.

Последна редакция: нд, 28 апр 2019, 22:20 от Не се сърди, човече

# 1 573
И не си ли поръча?Гладна ли остана Юлия?А и както разбрахме, знаенето на английски език не ти гарантира поръчването на паста и вода в Италия.Така , че и знаещите английски не са застраховани от такива ситуации.

# 1 574
Липсата на знания по английски е най-малкият проблем на Юлия.

Общи условия

Активация на акаунт