Женени от пръв поглед < II сезон > тема 9 /22.04 - 28.04/

• 61 414
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 545
Между другото пък в Италия какъв английски "говорят", а най-често не го и то сервитьори и рецепционисти. Съвсем си загинал ако не им знаеш езика, та и те не са цвете. В един хотел пък не искаха да ни настанят, защото не били виждали такива лични карти и не разбирали какво пише на тях. Нищо че пише и на английски....и това персонал в хотел в голям италиански град.

И моите наблюдения са същите от Италия. Показателен беше моментът, когато Мишо и Юлия спряха една местна жена на улицата и я попитаха за ресторанта. Жената им обясни на италиански, явно и тя не знаеше английски. И да направя сравнение с шведите - досега не съм срещнала швед, който да не знае английски. Дори 70-80 годишни възрастни говорят свободно английски. Децата го научават езика много добре в училище, тук частните уроци не са обичайни както в България.

# 1 546
  • Sofia
Milittana, права си за "английския" на италианците, подсети ме за миналогодишното ни сицилианско премеждие, голяма мъка беше да се разберем с рецепцията на хотела, всеки път щом имахме проблем, а те не бяха малко! Дали се правеха, че не разбират, или така им изнасяше, не знам, но бяха все млади хора! Говореха само италиански, а някой и френски! Както и да е, че се отплеснах много от темата Simple Smile
П.П. Юлето е специалист не само по ваните, тя се има за специалист по всичко 🤭

# 1 547
Всяка страна в Европа е с нейния си шовинизъм. В Норвегия също всички говорят английски, но ако ти не говориш норвежки, а само английски, може да не си намериш и работа. Не обичат чужденците каквото и да се говори за това. Понякога отношението им е тенденциозно враждебно и като питаш нещо на английски, нарочно ти отговарят на норвежки. "Чужденка" и презрителния поглед са откровена обида от тяхна страна към всеки, който не е норвежец. Изобщо английският език не е ключ за всяка врата по света както си въобразяват някои тук. Говориш английски и извънземните да дойдат, ще се разберете, защото те, естествено, говорят английски, да не си помислите че не! Това е междугалактически език!
Между другото, в Египет примерно, не можеш да се разбереш на английски! Там говорят руски и немски за туристите.

# 1 548
  • Тра-ла-ла
Точно преди няколко дни на паметника Бузлуджа имаше чужденци. Снимаха видео, спираха, снимаха. Ядосах се, че ме снимат без позволение и тръгнах да говоря с тях на прост английски с къси изречения. Ми грам не ме разбраха. Питах ги какъв език владеят? Така ми отговориха, че не се разбра италианци ли са или владеят само италиански език. Единият говореше и на гръцки. Тръгнаха да вадят гсм да си превеждат, то пък обхват нямаше Joy

# 1 549
Абе на коя улица беше прословутия апартамент на Лиско? Нещо помня, че нямаше много общо с жълтите павета, че да се титулова жълтопаветник.

# 1 550
Никъде и никога не е споменавана улица. Само "сграда в центъра на София". Така като я гледам очуката сграда в какъв стил е, е някъде в стария еврейски квартал около "Мария Луиза".

# 1 551
Неоправдано високото самочувствие е проблем при Юлия, както и липсата на реална преценка за собствените й възможности, а не това, дали знае, или не английски!

+ вялата й, негативна настройка към живота.
На мен лично не ми пречи посредствеността й - нито живея с нея, нито завися от нея. Ако й харесва да е продавач-консултант, нека си бъде, аз много се кефя на добри консултанти, които ми дават наистина полезни съвети в магазина.
Обаче апатични мрънкала не издържам дори ако са в обкръжението ми за не повече от 5 минути.

# 1 552
  • Sunshine state
Италианците си говорят италиански, но в край на сметка като си отворил хотел с международна опция за резервации и си страна, която е посещавана от туристи, поне от кумува срама туристическия бранш да понаучи малко. И аз в Неапол на бюро информация питах на английски, ама ми казаха, че не говорели, та използвах разговорника.

# 1 553
Бих оставила негативно ревю на всеки хотел, който ми откаже или не може да предложи комуникация на английски език. Тук в една България искат по 2-3 езика за да работиш и в най-простите хотели, а държави, които имат самочувствието да се наричат "европейски", да допускат такова обслужване, е смешно.

# 1 554
Аз бих допълнила, че вече в самата България се допуска персонал по курортите, който не владее български, та положението става още по- унизително за нас.  А относно негативните коментари - много им пука за тях, ние сме малък пазар и в случая не бях през агенция, бях си направила индивидуална резервация, а и нещата се изясниха де, показахме им английските букви, та ги преписаха там.

# 1 555
Абе на коя улица беше прословутия апартамент на Лиско?
Хайде пак ще почне издирване.Моля,детективите на бгмама да се активизират ! Joy

# 1 556
  • София
Абе на коя улица беше прословутия апартамент на Лиско? Нещо помня, че нямаше много общо с жълтите павета, че да се титулова жълтопаветник.
Нещо ми се върти улица Симеон, но не съм сигурна откъде съм го хванала това. Май от репортажа.

# 1 557
  • Sofia
Никъде и никога не е споменавана улица. Само "сграда в центъра на София". Така като я гледам очуката сграда в какъв стил е, е някъде в стария еврейски квартал около "Мария Луиза".
То пък района на Мария Луиза да беше нещо престижно.... С близостта на женския пазар и контингента там, това е мястото в София, което определено избягвам! Много наши познати с апартаменти в района вече се чудят как да се махнат от там, че то не се търпи! Едно време не беше така, сега вечер си е направо страшно да се разхожда човек по Мария Луиза.

# 1 558
# 1 559
  • Sofia
Ааа сетих се, това е съвсем близо до Тодор Александров! Е не е баш на жълтите павета, но Лиско си го знаем, че малко преувеличава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт